سه‌شنبه 2 بهمن 1403

آمریکا پل ارتباطی تروریستهای عراق و سوریه

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
آمریکا پل ارتباطی تروریستهای عراق و سوریه

بغداد - ایرنا - در سایه تداوم حضور اشغالگران آمریکایی در عراق و انتشار گزارش‌های متعددی از نظامیان اشغالگر از گروه تروریستی «داعش» در سالهای اخیر، کارشناسان امنیتی عراقی اخیرا از تبدیل شدن نیروهای آمریکایی به پل ارتباطی عناصر این گروه در مرز عراق و سوریه خبر می‌دهند.

به گزارش ایرنا، نیروهای اشغالگر آمریکایی در چند پایگاه در مناطق مختلف عراق مستقر هستند که بزرگترین پایگاه آنها «عین الاسد» در استان «الانبار» در غرب این کشور است. مساحت پایگاه عین الاسد 50 کیلومتر مربع بوده و از موقعیتی مهم و سوق الجیشی برخوردار است، زیرا فقط 130 کیلومتر تا منطقه «القائم» در مرز عراق با سوریه فاصله دارد.

پیش از این، گزارش‌های متعددی از حمایت مستقیم یا غیرمستقیم نیروهای آمریکایی از گروه تروریستی داعش در طول سالهای گذشته منتشر شده و حتی فیلم‌های این حمایت در رسانه‌ها منتشر شده است.

همزمان کارشناسان امنیتی عراق نیز از حمایت آمریکا از گروه تروریستی داعش بویژه در دو ماهه اخیر در سایه افزایش تحرکات این گروه در برخی استان‌های عراق خبر داده و گفته‌اند که آمریکا در تلاش برای تقویت این گروه تروریستی در آستانه کاهش نیروهایش در عراق است.

به عقیده این کارشناسان، آمریکا حضورش را در استان الانبار متمرکز کرده، زیرا این استان هم مرز با سه کشور و پنج استان عراق است و از آنجا، نیروهای آمریکایی می‌توانند وضعیت امنیتی این کشور را به چالش بکشند.

این کارشناسان تاکید کرده‌اند که تحرکات هواپیماهای آمریکایی و عملیات شناسایی آنها برای حفاظت از عناصر داعش و تسهیل بخشیدن به تحرکات آنها در دشت‌های «مکر الذیب، القرف و الحوران» انجام می‌گیرد.

«امیر عبدالمنعم الساعدی» از جمله کارشناسان امنیتی عراق است که معتقد است نیروهای آمریکایی در منطقه الانبار به پل ارتباطی و حمایتی داعش بین عراق و سوریه تبدیل شده‌اند.

این کارشناس عراقی گفت: صحرای استان الانبار در غرب عراق تا استان «نینوا» در شمال غربی این کشور که هر دو هم مرز با سوریه هستند، به دروازه تروریست‌ها و مرکز دریافت کمک آمریکا از طریق خاک سوریه تبدیل شده است.

وی خاطرنشان کرد که چه بسا خودروها و ادوات نظامی آمریکا که بین سوریه و عراق تردد می‌کنند، از عناصر گروه تروریستی داعش پشتیبانی و به آنها دستوراتی برای برهم زدن ثبات و امنیت عراق می‌دهند.

این کارشناس امنیتی عراقی درباره تحرکات گروهک‌های تروریستی گفت: این گروهها و هسته‌های خفته از مناطق صعب‌العبور و بسیار ناهموار برای جابجایی بین استان‌های «دیالی» و «کرکوک» استفاده می‌کنند و صحرای الانبار تا موصل در استان نینوا دروازه داعش و محل دریافت حمایت آمریکا به شمار می‌رود.

این وضعیت باعث شده که گروهی از نمایندگان پارلمان عراق، احزاب و جریان‌های سیاسی و دینی این کشور بویژه در ماههای اخیر خواهان خروج هرچه سریعتر نیروهای آمریکایی از کشورشان با هدف تحقق استقلال و حاکمیت کامل آن شده‌اند؛ بویژه که پارلمان عراق یکسال پیش در مصوبه‌ای خواهان خارج شدن همه نیروهای بیگانه از این کشور شده است. به اعتقاد این نمایندگان، با رفتن آمریکایی‌ها از عراق، گروه‌های تروریستی مورد حمایت این کشور نیز خواهند رفت.

این درحالی است که مردم عراق نیز در مناسبت‌های مختلف از جمله برگزاری تظاهرات و تجمع، اشغالگری آمریکا را رد کرده و خواهان پایان دادن به آن هستند.

*س_برچسب‌ها_س*