یک‌شنبه 4 آذر 1403

آیا داروهای ضد افسردگی، مرگ ناشی از کرونا را کاهش می‌دهد؟

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
آیا داروهای ضد افسردگی، مرگ ناشی از کرونا را کاهش می‌دهد؟

تهران - ایرنا - مطالعات جدید نشان می‌دهد افرادی که از گروه خاصی از داروهای ضد افسردگی استفاده می‌کنند، به میزان قابل توجهی کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از کرونا قرار دارند.

به گزارش روز جمعه گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری هلث، این مطالعه با بررسی گسترده سوابق بهداشتی 87 مرکز مراقبت‌های بهداشتی در آمریکا صورت گرفته و نشان می‌دهد افرادی که از گروه خاصی از داروهای ضد افسردگی به نام مهارکننده‌های بازجذب سروتونین (SSRI) به ویژه فلوکستین استفاده می‌کنند، کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از کرونا قرار دارند.

در این مطالعه اطلاعات بیش از 500 هزار بیمار مورد بررسی قرار گرفت. از این میان 83 هزار نفر بین ماه‌های ژانویه و سپتامبر 2020 میلادی به کرونا مبتلا شده و حدود سه هزار و 401 بیمار، داروهای مهارکننده بازجذب سروتونین مصرف می‌کردند.

نتایج نشان می‌دهد احتمال مرگ ناشی از کرونا در بیمارانی که داروی ضد افسردگی فلوکستین یا فلووکسامین مصرف می‌کردند، 26 درصد کمتر بود. این آمار در سایر داروهای (SSRI) هشت درصد گزارش شده است. محققان هنوز دلیل این ارتباط را نمی‌دانند و به آزمایش‌های بیشتری برای کشف دلیل مصرف داورهای ضد افسردگی و کاهش مرگ و میر ناشی از کرونا نیاز دارند.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا موسوم به «کووید -19» اواسط ماه دسامبر 2019 میلادی (24 آذرماه 1398) در شهر ووهان واقع در مرکز چین گزارش شد. ابتدا از این بیماری به عنوان ذات‌الریه نام برده شد اما کمیسیون ملی بهداشت چین در 30 دسامبر سال 2019 میلادی (9 دی ماه 98) به صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

تدروس آدهانوم مدیرکل سازمان جهانی بهداشت روز چهارشنبه 21 اسفندماه 98 در کنفرانسی تاکید کرد که گرچه واژه همه‌گیر (pandemic) به دلیل حساسیتی که دارد نباید بدون دقت مورد استفاده قرار گیرد اما ارزیابی‌های این سازمان ویروس کرونا را «همه‌گیر جهانی» شناسایی و اعلام می‌کند.

براساس آخرین آمار، تاکنون بیش از 250 میلیون نفر در جهان به این ویروس مبتلا شده‌اند. بیش از 230 میلیون نفر بهبود یافته‌اند و بیش از 5 میلیون نفر نیز جان خود را از دست داده‌اند. آمریکا با حدود 48 میلیون مبتلا بیشترین آمار ابتلا را به خود اختصاص داده است.

نتایج این مطالعه در نشریه JAMA Network Open منتشر شده است.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*