آیا فرد با یک کلیه هم میتواند زندگی عادی داشته باشد؟
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به این سؤال که آیا فرد با داشتن یک کلیه در بدن خود هم میتواند زندگی عادی داشته باشد، پاسخ میدهد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر داود یادگاری و رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شهید بهشتی با اشاره به اهمیت مقاومت میکروبی اظهار کرد: این موضوع بسیار مهمی است و یکی از چالشهایی که سازمان جهانی بهداشت با آن روبرو است و حدودا در 700 تا 750 هزار نفر در طول سال به علت این مسئله جان خود را از دست می دهند و تصور می شود که در سال 2050 حدودا 50 میلیون مرگ و میر برسد و بنا بر اهمیت این مسئله سازمان جهانی بهداشت هفتهای را 18 تا 24 نوامبر را به این موضوع اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: پیام سازمان جهانی بهداشت بر این است که اولا آگاهی را در سطح جامعه و سیستمهای درمانی را افزایش دهد و از طرفی باعث قطع و کاهش مواد مقاومسازی در دنیا بشود و نکته بعدی اینکه پیشگیری از عفونتها مورد توجه قرار بگیرد.
یادگاری با اشاره به مصرف آنتیبیوتیک به جا و مناسب خاطرنشان کرد: این موضوع اهمیت ویژهای دارد و در برخی از کشورها روند استفاده از آنتیبیوتیک بسیار بالاست چرا که برخی از افراد تصور میکنند که بیماران احتیاج به آنتیبیوتیک دارند و حتی در بیماری کرونا نیز بسیاری از افراد به صورت خودسرانه آنتیبیوتیک استفاده میکردند که احساس میکردند که این داروها برای بیماریشان موثر است که نه تنها موثر نیست بلکه بیماریها را افزایش میدهند به دلیل استفاده خودسرانه آنتیبیوتیکها منجر به مقاومت شدن میکروب میشود و باید از آنتیبیوتیکهای قویتر استفاده شود.
رئیس مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شهید بهشتی افزود: در حال حاضر محدودیت استفاده از آنتیبیوتیک داریم و بسیاری از کمپانیهای دارویی تمایلی به تولید آن ندارند و از طرفی مقاومتها بیشتر و داروی ما در حال کاهش است و این مسئله بسیار مهمی است و در بیمارستانها باعث میشود که هزینه بیمارستان افزایش یابد و مرگ و میرها اضافه شود.
به گزارش تسنیم، محسن طاهری محمودی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به این پرسش که چند درصد از بیماران کلیوی مادرزادی هستند و آنهایی که با یک کلیه به دنیا میآیند و یا نارسایی کلیوی دارند چقدر مربوط میشود به عدم خود مراقبتی مادر در دوران بارداری گفت: درصد مشخصی را نمیتوان گفت، اختلالات مادرزادی دستگاه اداری ممکن است در طی دوران حاملگی تشخیص داده شود یا بعد از تولد و بهترین مسئله این است که با سونوگرافی که در زمان حاملگی این اختلالات تشخیص داده شوند که بعد از متولد شدن نوزاد اقدامات لازم انجام شود.
وی اضافه کرد: در صورت عدم تشخیص در نهایت ممکن است به نارسایی کلیه در سنین 10 یا 11 سالگی منجر شود و در نهایت در صورتی که تشخیص داده نشود موجب آسیب کلیه میشوند. بنابر این توصیه ما این است که حتما سونوگرافی از جنین انجام شود.
طاهری محمودی اضافه کرد: کلیهها از حالت عمومی در داخل بدن در عمق شکم قرار دارند و معمولا کلیهها حس درد ندارند و دردهایی که اکثرا به شکل دردهای پهلویی دارند به شکل عضلانی است و کلیه اگر درد داشته باشد مربوط به سنگها است و درد معمولی در نهایی پهلوها عمدتا مشکل کلیوی نیست که با یک سونوگرافی میتوان آن را پیگیری کرد و اگر سنگ یا سرطان کلیه باشد هم مشخص میشود ولی عمدتا درد پهلویی اکثرا مشکلات اسپاس عضلانی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پاسخ به این پرسش که آیا میتوان با یک کلیه به زندگی ادامه داد یا خیر گفت: انسان با یک کلیه سالم هم میتواند به زندگی ادامه دهد و در حقیقت وجود دو کلیه در بدن به عنوان رزرو است و یک کلیه هم در صورتی که سالم باشد فرد میتواند فعالیت عادی خود را انجام دهد.
وزارت بهداشت: مصرف آنتیبیوتیک در آیسییو 5 برابر میزان مورد نیاز است وزیر بهداشت: باید موانع اجرای پزشکی خانواده را برطرف کنیم