جمعه 2 آذر 1403

آیا پزشکیان در نیویورک پالس سازش فرستاده است؟ / پرده برداری از سه لایه عملیات اطلاعاتی برای آشوب‌سازی در تهران!

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
آیا پزشکیان در نیویورک پالس سازش فرستاده است؟ / پرده برداری از سه لایه عملیات اطلاعاتی برای آشوب‌سازی در تهران!

جریانی که از پیش از انتخابات روی «دوقطبی‌سازی» سوار شده بود سعی کرد از سخنان رئیس‌جمهور نهایت بهره را برده و پروژه بنی‌صدری کردن دولت را با هدف اغتشاشات داخلی دوباره کلید بزند.

سرویس سیاست مشرق - همان‌طور که از قبل پیش‌بینی می‌شد اولین سفر پزشکیان به آمریکا با حاشیه‌های عجیبی روبه‌رو شده است و جریان‌های سیاسی موازی در داخل و نیز اتاق عملیات روانی عبری در خارج هرکدام باانگیزه‌های متفاوت به بازتاب آن می‌پردازند.

اولین واکنش به سفر از تعداد مسافران همراه با رئیس‌جمهور آغازشده و حتی به مدل نشستن پرواز ایرانی در فرودگاه نیویورک کشیده شد، اما مهم‌ترین ماجرا به سخنان رئیس‌جمهور در جمع خبرنگاران آمریکایی بازمی‌گردد، جایی که مسعود پزشکیان فراتر از پروتکل‌های منطبق بر سیاست خارجه جمهوری اسلامی ایران سخنانی را بر زبان راند که احتمالاً ناشی از لغزش‌های زبانی رئیس‌جمهور بوده است و مفهوم مورد نظر خود را نتوانسته به درستی منتقل کند.

رئیس‌جمهور در این نشست خبری پرحاشیه در پاسخ به سؤالی درباره جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و بیروت گفته بود که ما آماده‌ایم سلاح‌هایمان را کنار بگذاریم اگر اسرائیل هم کنار بگذارد!

مسعود پزشکیان، همچنین در این کنفرانس گفته بود ایران به دنبال گسترش جنگ در خاورمیانه نیست. پزشکیان در سخنانی که گاه با حرارت و هیجان همراه می‌شد پرده از نقشه‌های رژیم صهیونیستی برداشته و گفت که رژیم اسرائیل به دنبال دام پهن کردن برای ایران و تلاش برای کشاندن پای تهران به جنگی است که در آن پیروز نخواهد شد.

این دست سخنان از جانب رئیس‌جمهور و عدم توجه به معنای آن قابل‌تأمل است. لغزش کلامی مسعود پزشکیان در موضع‌گیری بین‌المللی و بازتاب‌های درست و حتی نادرست از آن با ادبیاتی غیردقیق می‌تواند ابعادی داشته باشد که گویا رئیس‌جمهور و حتی تیم دیپلماتیک همراه با ایشان از آن باخبر نیست و حتی می‌تواند پالس‌هایی غلط از موضع ضعف به بیرون مخابره کند.

اشتباهی که حسن روحانی آبان سال 1398 و در طی سفر به توکیو انجام داده و برای کشور گران تمام شد. در آن زمان رئیس‌جمهور وقت به نخست‌وزیر ژاپن که پیام‌رسان ترامپ نیز محسوب می‌شد گفته بود که ایران مایل به نرمشی است که برجام را وارد مرحله برداشتن گام‌به‌گام تحریم‌ها کند. همین خطای راهبردی در بیان باعث شد تا نه‌تنها ترامپ تحریم‌ها را برندارد بلکه با گرفتن پالس از داخل، زمینه ترور شهید سلیمانی را نیز فراهم آورد.

بی‌شک مسعود پزشکیان برخلاف دولت تدبیر و امید سوءنیتی در دادن پالس به دشمن نداشته اما ادبیات پر ایراد آقای رئیس‌جمهور و عدم استفاده از متن برای بیان جملات کلیدی دیپلماتیک باعث می‌شود تا زمینه سوءاستفاده از آن با پالس ضعف ایران در شرایط فعلی به بیرون مخابره شود.

یک اشتباه از جانب وزیر خارجه و حواشی آن

مخابره شدن بخش‌هایی از این نشست خبری به بیرون خیلی زود در درون و بیرون از کشور با واکنش روبه‌رو شد. همین ماجرا باعث شد تا وزیر امور خارجه در اقدامی عجولانه و غیرحرفه‌ای به تکذیب متن سخنان پزشکیان بپردازد اما غافل از آنکه فایل صوتی و تصویری آن خیلی زود به بیرون درز پیدا خواهد کرد.

عباس عراقچی وزیر امور خارجه که مسعود پزشکیان را در سفر به نیویورک همراهی می‌کند، گفته بود که نقل‌قول برخی رسانه‌ها از رئیس‌جمهور مبنی بر اینکه ایران آماده کاهش تنش با رژیم اسراییل است را «به‌شدت تکذیب» می‌کند. الیاس حضرتی رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت هم به صحنه آمده و اعلام کرد که خبر برخی رسانه‌های خارجی درباره موضع رییس جمهور در خصوص رژیم صهیونیستی شیطنت کرده‌اند.

این ناهماهنگی و عدم انسجام با اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت نیز همراه شده و مجموعه خبررسانی دولت در گزارش شماره دو خود از سفر رئیس‌جمهور به نیویورک نوشت که درباره نقل‌قول کذب منتسب به رئیس‌جمهور درباره رژیم صهیونیستی نیز به اطلاع می‌رساند که چنین اظهاراتی به‌هیچ‌عنوان از سوی رئیس محترم جمهوری اسلامی بیان‌نشده و اتفاقاً برخلاف آنچه مطرح شد. دکتر پزشکیان در دیدار با مدیران رسانه‌های آمریکایی به‌شدت جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و تهاجم آن رژیم به لبنان را محکوم و تأکید کردند که این جنایات با هیچ‌یک از معیارهای انسانی و بین‌المللی همخوانی ندارد و باید متوقف شود.

در این مرحله باوجود مواضع روشن پزشکیان درباره موضوع غزه، نحوه مواجهه ایران با این پرونده، تیم رسانه‌ای دولت مرجعیت خبری را از داخل گرفته و بازی به زمین جنگ رسانه‌ای دشمن برود.

این انتقال فاجعه‌بار باعث شد برخی عناصر نفوذی متصل به نفاق نیز از فرصت فراهم‌شده استفاده کرده و در سه فاز به سفر رئیس‌جمهور و دستاوردهای آن ضربه بزنند.

پرده برداری از سه فاز عملیاتی علیه رئیس‌جمهور

فاز اول عملیات رسانه‌های عبری و همکاران داخلی و خارجی آن با گزارش بلومبرگ آغاز شد. در گزارشی که این رسانه آمریکایی تهیه‌کرده بود از این تیتر بزرگ استفاده شد که رئیس‌جمهور ایران در واکنش به تجاوزات رژیم صهیونیستی گفته بود که ایران حاضر است اسلحه خود را بر زمین بگذارد که اشاره به تسلیم شدن در این جنگ نامتقارن دارد.

این خط خبری در حالی مطرح شد که رئیس‌جمهور در بخش از سخنرانی خود به استاندارد دوگانه‌ای که در غرب نسبت به عملکرد ایران و رژیم صهیونیستی اِعمال می‌شود اشاره می‌کند، جایی که از ایران می‌خواهند به گروه‌های مقاومت کمک نکند، اما اسرائیل را تا دندان مسلح می‌کنند.

پزشکیان گفته بود که از ایران می‌خواهند برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای‌اش را جمع کند، اما اسرائیل می‌توانند سلاح هسته‌ای داشته باشد و دیگران را با آن تهدید کند. از ایران می‌خواهند برنامه موشکی‌اش را متوقف کند، اما اسرائیل می‌تواند هر سلاحی که خواست در اختیار داشته باشد. در چنین بستری می‌گوید ما آماده‌ایم تمام سلاح‌هایمان را بگذاریم کنار به‌شرط اینکه اسرائیل هم بگذارد کنار!

هدف از این عبارت نامفهوم آن بود که توقع غرب از ایران نا به‌جاست و این نکته هیچ ارتباطی به مصالحه با رژیم صهیونیستی نداشت. بااین‌وجود عملیات خبری بلومبرگ به‌صورت سلولی رشد پیدا می‌کند و در فاز دوم با انتشار فایل صوتی چنددقیقه‌ای از شبکه اینترنشنال پیوست می‌خورد.

اینترنشنال از آغاز اغتشاشات پاییزی در سال 1401 به استخدام موساد درآمده و غیرطبیعی نبود که در این مرحله از فرصت طلایی پیش‌آمده بهره‌برداری کند.

در فایل صوتی اینترنشنال به این موضوع اشاره‌شده بود که ایران خواهان حضور نیروهای حافظ صلح در منطقه است که باز حاکی از خطای آشکار رئیس‌جمهور نیز بوده است، این دست اشتباهات و نیز عملیات روانی آمریکایی‌ها با هدایت موساد باعث شد تا یک جریان عجیب و مرموز نیز از فرصت پیش‌آمده استفاده کرده و با فضاسازی‌هایی که از شبکه سایبری منافقین در مقر تروریستی اشرف 3 گرفته بود به فضای رسانه‌ای داخلی نیز جهت بدهد.

این فضاسازی البته از یک روز قبل کلید خورده و در صداوسیما پروبال گرفته و فقط منتظر خطایی فاحش از مسعود پزشکیان بود. جایی که یک مهمان ناشناخته دریکی از شبکه‌های رسانه ملی از رئیس‌جمهور نامیدن آقای پزشکیان احساس شرم کرده بود! سخنان نا به‌جای مسعود پزشکیان یک فرصت طلایی برای این جریان بود تا برخی تسویه‌حساب‌های پساانتخاباتی را یک جا صاف کند.

در فاز سوم این عملیات رد پای نفاق و عناصر نفوذی به‌روشنی قابل‌ملاحظه است.

جریانی که از پیش از انتخابات روی «دوقطبی‌سازی» سوار شده بود سعی کرد از سخنان پراشتباه رئیس‌جمهور نهایت بهره را برده و پروژه بنی‌صدری کردن دولت را دوباره کلید بزند.

بیشتر بخوانید: تکرار دوباره دهه 60 و روزهای تلخی که بنی‌صدر برای کشور ساخت! / برباد دادن میراث شهید رئیسی توسط «دوقطبی‌سازان» چه اهدافی دارد؟

پیش‌بینی از عاقبت یک بازی خطرناک در مجلس! / انحراف حزب خلق مسلمان و عبور از «اصل ولایت‌فقیه» چگونه آغاز شد؟

پروژه بنی‌صدری کردن پزشکیان با یک خط مشکوک در یک کانال تلگرامی بعد از پیروزی او در انتخابات آغازشده و از سوی جریان‌های نفوذی متصل به بخش سایبری منافقین پیش رفته است. در این اقدام قرار است آن‌چنان فضا علیه دولت داغ شود تا پزشکیان نتواند برف زمستانی را در پاستور ببیند.

سرنوشت بنی‌صدر ماجرای عبرت‌آموزی است که در تاریخ معاصر ایران بارها بازخوانی شده اما نتایج آن به‌درستی تحلیل نشده است. بنی‌صدر در داخل کشور منازعات، درگیری‌ها و حواشی بی‌حاصلی را با نیروهای انقلابی آفریده و کشور را در اوج حملات صدام چندپاره کرد.

نکته قابل‌توجه آن است که افرادی انقلابی‌نما در حالی در تلاش برای بنی‌صدری کردن دولت هستند که به‌روشنی مشخص است که تلاش برای بحران سازی سیاسی در داخل کلان پروژه سرویس اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی در داخل محسوب می‌شود؛ مدتی قبل رئیس میز ایران در موساد در نشست اطلاعاتی دریکی از کشورهای منطقه گفته بود که تنها راه کنترل ایران کشیدن بحران به داخل مرزهای آن است.

بنی‌صدری کردن، تلاش برای استعفای دولت؛ فرصت سازی برای سقوط آن و کمپین سازی برای شرمندگی از داشتن چنین دولتی باهدف کشاندن طیف‌های مختلف به خیابان را می‌توان اقداماتی در میانه تحلیل‌های صهیونیستی ارزیابی کرد.

تفسیر اخبار و تحولات سیاسی در حاشیه سفر رئیس‌جمهور به آمریکا نشان می‌دهد که گویا از پیش دامی برای رئیس‌جمهور پهن‌شده و عملیاتی روانی با تکیه‌بر احتمال خطاهای کلامی مسعود پزشکیان چیده شده بود که رئیس‌جمهور و تیم دیپلماتیک همراه با ایشان به‌سادگی در آن افتاده و راه گریز از آن را با خطاهای مکرر بسته‌اند.

این وضعیت باعث شد تا رئیس‌جمهور باوجود داشتن مواضع روشن و قاطع در برابر رژیم صهیونیستی به سویی جهت‌یابی شود که باعث تقویت دشمن در کوران حوادث خونین در منطقه شود، نتیجه چنین عملی می‌تواند برنامه‌های دولت در سفر به آمریکا را تحت تأثیر قرار دهد.

بی‌شک دستگاه محاسباتی رژیم صهیونیستی دریافته بود که معادلات سیاسی در سازمان ملل به سودش نبوده و ازاین‌رو همه توانایی خود را بسیج کرد تا حواشی را بر متن غلبه بدهد. در این عملیات رسانه‌ای سنگین آمریکایی‌ها باهدف تضعیف دیپلماسی فعال تهران و شبکه نفوذی فارسی‌زبان (همکار داخلی منافقین) با نیت برهم زدن تعادل سیاسی داخلی و ایجاد آشوب با صهیونیست‌ها همراه شدند. اهداف مختلف چندلایه متفاوت را باهم یک مسیر کرد، شناخت این بازی برای داشتن تحلیل درست از آینده اهمیت دارد.

آیا پزشکیان در نیویورک پالس سازش فرستاده است؟ / پرده برداری از سه لایه عملیات اطلاعاتی برای آشوب‌سازی در تهران! 2
آیا پزشکیان در نیویورک پالس سازش فرستاده است؟ / پرده برداری از سه لایه عملیات اطلاعاتی برای آشوب‌سازی در تهران! 3
آیا پزشکیان در نیویورک پالس سازش فرستاده است؟ / پرده برداری از سه لایه عملیات اطلاعاتی برای آشوب‌سازی در تهران! 4
آیا پزشکیان در نیویورک پالس سازش فرستاده است؟ / پرده برداری از سه لایه عملیات اطلاعاتی برای آشوب‌سازی در تهران! 5
آیا پزشکیان در نیویورک پالس سازش فرستاده است؟ / پرده برداری از سه لایه عملیات اطلاعاتی برای آشوب‌سازی در تهران! 6
آیا پزشکیان در نیویورک پالس سازش فرستاده است؟ / پرده برداری از سه لایه عملیات اطلاعاتی برای آشوب‌سازی در تهران! 7
آیا پزشکیان در نیویورک پالس سازش فرستاده است؟ / پرده برداری از سه لایه عملیات اطلاعاتی برای آشوب‌سازی در تهران! 8
آیا پزشکیان در نیویورک پالس سازش فرستاده است؟ / پرده برداری از سه لایه عملیات اطلاعاتی برای آشوب‌سازی در تهران! 9
آیا پزشکیان در نیویورک پالس سازش فرستاده است؟ / پرده برداری از سه لایه عملیات اطلاعاتی برای آشوب‌سازی در تهران! 10