سه‌شنبه 6 آذر 1403

ابلاغ دستورالعمل پوشاک زنان | پوشیدن کدام مانتوها ممنوع است؟ دستورالعمل کنترل حجاب کارمندان

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
ابلاغ دستورالعمل پوشاک زنان | پوشیدن کدام مانتوها ممنوع است؟ دستورالعمل کنترل حجاب کارمندان

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور از ابلاغ دستورالعمل پوشاک بانوان از طراحی گرفته تا تولید، توزیع و ویترین چینی خبر داد و افزود: اکنون یک قانون مشخص و واحد وجود دارد که طبق آن مانتوهایی که قد آنها تا بالای زانو باشد ممنوع است و جلوی مانتوها باید روی هم بیاید و دکمه داشته باشد.

سید مجید امامی افزود: متاسفانه به دلیل مشکلاتی که در تولید و دسترسی به پوشاک ارزان مبتنی بر شاخص های حجاب و عفاف وجود دارد، سوء استفاده هایی از طریق واردات پوشاک صورت می گیرد که سبب شد تا مقوله عفاف وحجاب به صورت افراط و تفریط در پوشش به انحراف کشیده شود.

وی گفت: اولویت نخست کشور در بحث لباس مشاغل و لباس اجتماعی بانوان بویژه طراحی مانتو و تهیه چادر درجه یک است که برای هر دو نوع لباس پوشش زنان برنامه حمایتی جدی شروع شده است.

امامی با توضیح این نکته که کشور در تولید چادر مشکی دچار مشکل است و تولید داخلی در این بخش درجه دوم محسوب می شود، تاکید کرد: باید تولید درجه یک چادر مشکی نیز در کشور ارزان شود و همسو با این رویکرد با همکاری دولت و دستورالعمل قانونی مجلس، واردات پارچه چادری از کالای درجه چهار به درجه یک تغییر کرد که به معنای صفر شدن تعرفه واردات آن می باشد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور تصریح کرد: امروز کشور در حوزه عفاف و حجاب بسیار جدی شده است و به همین دلیل دولت در نخستین گام در حل این مشکلات پوشش اسلامی و ایرانی کارکنانش را در دستور کار قرار داده است تا الگو سازی کند.

وی با بیان این که لباس زیبا، سالم و ارزان باید در دسترس عموم مردم قرار بگیرد، اظهار داشت: ایجاد سکوهای فروش موقت و دائمی لباس های ارزان و زیبا که در دسترس آحاد مردم قرار بگیرد در دستور قرار دارد و تفاهم نامه هایی هم با اتحادیه های پوشاک استان های کشور با هماهنگی وزارت صمت منعقد شده است.

امامی گفت: متاسفانه جو سازی ها و قاچاق پوشاک سبب شده تا حتی پوشاکی که تولید داخل است با ترفند و برچسب برند خارجی عرضه شود و این وضعیت پوشش و تهیه لباس در کشور را به صورت خطرناک و فاجعه باری به انحطاط کشانده است.

وی چرخه اقتصادی بازار لباس کشور را چند صد هزار میلیاردی تومانی توصیف کرد و افزود که همین چرخه سنگین اقتصادی به صورت سیستماتیک بازار پوشاک را رانتی و آثار سوء فرهنگی پوشش های غیر متعارف را تحمیل و جامعه را بشدت دچار چالش کرده است.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور یکی از ضعف های صنعت پوشاک داخلی را نبود نظام سایزبندی با هدف استانداردسازی در کشور دانست و گفت: با تدوین و اجرای نظام سایز بندی که هم اکنون در شورای عالی انقلاب فرهنگی مورد توجه قرار دارد، تحولی در عرصه پوشش اسلامی به وجود می آید.

وی از ابلاغ دستورالعمل پوشاک بانوان از طراحی گرفته تا تولید، توزیع و ویترین چینی خبر داد و افزود: اکنون یک قانون مشخص و واحد وجود دارد که طبق آن مانتوهایی که قد آنها تا بالای زانو باشد ممنوع است و جلوی مانتوها باید روی هم بیاید و دکمه داشته باشد.

امامی با اعلام این که برنامه شورای فرهنگ عمومی ساماندهی جامع عرصه های تغییرات فرهنگی است، گفت: پهنه هایی چون لباس، حجاب، اسباب بازی، زبان و هویت در این ساماندهی مدنظر است.

وی اثرگذاری در حل مشکلات بد پوششی و بی حجابی را به مراتب بیشتر از برخورد دانست و گفت: دولت مردمی سیزدهم نیز به این رویکرد شورای فرهنگ عمومی کشور قایل است، البته برخورد انتظامی با فوق ناهنجاری اجتماعی به خصوص در مقوله عفاف و حجاب که برهنگی را ترویج می کنند، ضروری تین و انجام نیز می شود.

امامی تذکر مردم به مردم و جامعه به جامعه را راهبرد مهم و اساسی برای رسیدن به اهداف فرهنگ عفاف و حجاب ایرانی و اسلامی دانست و گفت: تعیین رنگ سبز به عنوان رنگ سال جاری نیز از برنامه های شورای فرهنگ عمومی است که با استقبال مواجه شده است.

وی به اهمیت برگزاری جشنواره های فرهنگی و هنری، عفاف و حجاب و مد و لباس در کشور اشاره کرد و افزود: جشنواره های فرهنگی می توانند الگویی از پوشش ایرانی اسلامی را ترویج کنند.

در همین رابطه فارس نوشت: با نگاهی به فروشگاه‌های لباس در تهران، این موضوع به خوبی مشاهده می‌شود که اولاً بیش از 80 درصد مانتوهای زنانه پوشش بسیار نامناسبی را ایجاد می‌کنند و تهیه یک لباس قابل قبول با پوشش خوب و ظاهری زیبا در پایتخت ایران اسلامی کار بسیار دشواری است.

در این زمینه یکی از کاربران فارس می‌گوید: لباس‌ها تو تمام فروشگاه‌ها تو بازار و و غیره مناسب نیست. من یک لباس پوشیده و خوب باقیمت مناسب پیدا نکردم. تهشم کلی پول دادم اونطور که می‌خواستم برام دوختن. وقتی لباس‌های مناسب تو فروشگاه‌ها و پاساژها باشه خب می‌خریم، دیگه منتها خیلی کمه و خیلیم گرونه.

چرا حجاب برخی بانوان شاغل در ادارات دولتی و مدارس خوب نیست؟

پیگیری موضوع حجاب و عفاف در ادارات دولتی و مدارس از دیگر موضوعات مطرح شده توسط کاربران خبرگزاری فارس است. نکته‌ای که مطرح شده این است که چرا در ادارات و مراکز دولتی، حجاب بانوان شاغل مطلوب نیست؟

یکی از کاربران فارس می‌گوید: وقتی می‌گویید امر به معروف، اول باید از ادارات دولتی و خصوصاً معلمان مدارس شروع شود و یا کاربر دیگری می‌گوید: الگودهی حجاب بهتر است از مجریان سیما، کارکنان ادارات و معلم‌ها در مدارس و حتی برخی مدیران و خانواده‌هایشان آغاز شود.

خان‌محمدی 40 درصد خانم‌های بدحجابی که در ناجا پرونده دارند، کارمند دولت هستند

این موضوع را از حجت‌الاسلام سیدعلی خان‌محمدی، سخنگوی ستاد امر به معروف پیگیری کردیم که وی به فارس گفت: اولین‌گام طرح جامع عفاف و حجاب که به عنوان برنامه‌ای کامل و دقیق از سوی ستاد امر به معروف تدوین شده، پیگیری موضوع بدحجابی در اداره‌های دولتی است. زیرا طبق آمار نیروی انتظامی، متأسفانه بیش از 40 درصد خانم‌های بدحجابی که ناجا با آنها برخورد داشته و پرونده دارند، کارمند نهادهای دولتی و حاکمیتی هستند. از این رو در اولین ابلاغ، طرح حجاب و عفاف که باید از سوی وزیر کشور صورت گیرد، موضوع تذکر و امر به معروف در ادارات دولتی اجرا می‌شود.

همچنین کاربر دیگری به موضوع توجه به حجاب دانشجویان اشاره کرد و گفت: «شورای انقلاب فرهنگی به وضعیت حجاب در دانشگاه‌ها سروسامان دهد و چارچوبی برای پوشش دانشجویان اعم از پسر و دختر تعیین کند». البته موضوع پوشش دانشجویان دارای قواعد و چارچوب تعیین شده‌ای است که در صورت اجرا شاهد ناهجاری در پوشش دانشجویان نخواهیم بود، اما اگر در دانشگاهی بدحجابی نمود دارد، قطعا به دلیل ضعف در اجرای قانون است، نه اصل آن.

رسیدگی به وضع بازیگران صداوسیما هم از دیگر خواسته‌های کاربران فارس است که در این زمینه یکی از کاربران می‌گوید: باید مشکل رو حل کرد. اول هم باید از صداوسیما شروع کرد. تعدادی از بازیگران فیلم‌ها و سریال‌ها و بازیگران تبلیغات‌هایی که پخش می‌کنند از صد تا حجاب‌استایل بدتر هستند. به اسم جذب جوانان هرچی خواستند ساختند و پوشاندند و پخش کردند.

درباره وضع پوشش زنان در تلویزیون هم قواعدی وجود دارد و بهتر است که نهادهای نظارتی سختگیری بیشتری نسبت صداوسیما اعمال کنند تا کمتر شاهد پوشش‌ها و یا آرایش‌های ناهنجار در برنامه‌های تلویزیون باشیم.

هم اکنون دیگران می خوانند
ابلاغ دستورالعمل پوشاک زنان | پوشیدن کدام مانتوها ممنوع است؟ دستورالعمل کنترل حجاب کارمندان 2