چهارشنبه 7 آذر 1403

اتفاقات و وقایع اخیر در دانشگاه‌ها مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
اتفاقات و وقایع اخیر در دانشگاه‌ها مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا رهایی استاد دانشگاه و مسئول نشست مجمع دانشگاهیان انقلاب اسلامی با عرض تسلیت شهادت حادثه تروریستی به وقوع پیوسته در حرم حضرت احمدبن موسی کاظم (ع) ملقب به شاهچراغ خلاصه‌ای از وقایع به وقوع پیوسته در دو ماه اخیر را مطرح و پشتوانه آشوب‌های اخیر را بخشی بدلیل تحریکات و دخالت‌های بیگانگان و بخش دیگر ناشی از مشکلات اقتصادی، بیکاری و مشکلات مرتبط...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا رهایی استاد دانشگاه و مسئول نشست مجمع دانشگاهیان انقلاب اسلامی با عرض تسلیت شهادت حادثه تروریستی به وقوع پیوسته در حرم حضرت احمدبن موسی کاظم (ع) ملقب به شاهچراغ خلاصه‌ای از وقایع به وقوع پیوسته در دو ماه اخیر را مطرح و پشتوانه آشوب‌های اخیر را بخشی بدلیل تحریکات و دخالت‌های بیگانگان و بخش دیگر ناشی از مشکلات اقتصادی، بیکاری و مشکلات مرتبط با جوانان دانست.

وی افزود: دولت باید از روند کار جاری و معمولی خارج شده و ستاد مقابله با بحران تشکیل دهد و با اولویت بندی مشکلات یک کار جهادی در جهت رفع این موارد ازجمله اشتغال به مورد اجرا بگذارد.

در ادامه این جلسه مهندس سیدی، تحلیل گر مسائل سیاسی با بیان اینکه سمت و سوی اعتراضات در روز‌های اخیر به سمت اغتشاش سوق یافته است، گفت: در تحلیل آشوب‌های اخیر شبکه ارتباطی فعالی در توئیتر مطرح شد.

وی افزود: محتوا‌های این جریانات از جبهه خودی یا انقلابیون، گروه‌های اصلاح طلب یا اعتدالیون، سلطنت طلبان، منافقین، رباتها، روزمره نویسان و برخی "کی پاپها" (علاقمندان به موسیقی کره) در توییتر قابل مشاهده بود.

این تحلیلگر مباحث سیاسی در ادامه با ارائه نمونه‌هایی از پیام‌های ارائه شده گفت: برخی از پیام‌های اصلاح طلبان در ضرورت گفتگو و تعامل بوده و حاکمیت را متهم به بر عدم تمایل به گفتگو کرده است.

وی با بیان اینکه تنها راه گفتگو از زبان این دسته از فعالین، از طریق جریان اصلاح طلبی است، افزود: همچنین برخی از این فعالان فضای مجازی اعتراضات را تنها به گروه خاصی از جوانان تقلیل داده و برخی از روزنامه‌ها همچون اعتماد، نقش تندرو‌ها را در بروز بحران موردتاکید داشته اند. همچنین روزنامه جمهوری اسلامی ضرورت پرداختن به مطالبات و شنیدن صحبت‌ها را مطرح نموده و نظر جریان اصلاحات در موضوع فضای مجازی به مخالفت با فیلترینگ را اعلام کرده است.

سیدی در ادامه با رصد هوشمندانه فضای مجازی و تمرکز بر مطالب بیان شده در فضای مجازی گفت از تاریخ 20 شهریور که فیلترینگ اینستگرام در ایران اتفاق افتاده 69 درصد از فعالین این اپلیکیشن کاهش یافته است و بخش زیادی از بدنه جامعه از اینستاگرام خارج شده اند.

وی همچنین در ادامه به موضوعات مرتبط با جنگ اوکراین و فعالیت‌های بین المللی پرداخته و بیانات وزیر امورخارجه آمریکا مبنی بر اینکه «رژیم ایران با ارائه سلاح به روسیه در کشتار غیرنظامیان در اوکراین نقش دارد» پرداخت.

وی درخصوص سخنان هماهنگ کننده شورای امنیت ملی آمریکا مبنی بر اینکه «آمریکا نگران احتمال تلاش روسیه برای دستیابی به موشک‌های زمین به زمین ایران برای استفاده در جنگ اوکراین بوده» پرداخته و در ادامه نحوه انعکاس اخبار مقابله با خشونت‌ها و آشوب‌های اغتشاشات ایران را از زبان نخست وزیر اسرائیل و نیز نماینده سازمان ملل ارائه کرد.

سیدی همچنین از تلاش مخالفین حاکمیت بر ادامه دار شدن اعتراضات در دانشگاه‌ها سخن گفت که برخی از این افراد آموزش دیده اند.

وی عنوان کرد: متاسفانه وزارت علوم و غالب مدیران دانشگاه‌ها منفعلانه عمل کرده اند.

این تحلیلگر سیاسی افزود: با وجود محدود شدن اعتراضات در سطح خیابانها، این حرکات دانشجویی به سمت خشونت و فحاشی پیش رفته و تصویر مخدوشی از فعالیت‌های علمی دانشگاه‌ها به دنیا مخابره می‌کند.

در ادامه آقای اقبال شاکری نماینده مجلس شورای اسلامی ضمن عرض تسلیت حادثه تروریستی به وقوع پیوسته در حرم شاهچراغ (ع)، با ضروری دانستن جهاد تبیین تاکید کرد و با بیان پیشنهادی افزود: گروه‌های مدافع نظام با تمام توان در صحنه حضور یابند.

وی گفت: ضروری است جلساتی برای تحلیل‌های دقیق مسائل تشکیل داده شود و عرصه‌های اغتشاشات درون دانشگاهی را مدیریت کند.

در ادامه، نوری خواه تحلیل گر فضای مجازی با موضوع «نقش فضای مجازی در رخداد‌های اخیر»، با نگاهی کلی به مفاهیم اساسی فضای مجازی و تاریخچه استفاده از پلتفرم‌های فناورانه مرتبط با فضای مجازی در کشور در دهه 90 شمسی به ارائه سخنرانی پرداخت.

نوری خواه در ادامه، آسیب‌ها و چالش‌های وضعیت فعلی فضای مجازی را دلیل تکیه بر استفاده از ابزار‌ها و نرم‌افزار‌های خارجی توصیف کرد.

وی موضوع «تنظیم مقررات در فضای مجازی» را با نگاهی بر راهکار‌های ارائه شده در کشور‌های مختلف جهان، مطرح کرد و گفت: مسیر پیشنهادی تکیه بر تولیدات داخلی و تقویت گزینه‌های داخلی موجود در قالب شبکه ملی اطلاعات است.

در ادامه جلسه احمدرضا رحیمی عضو هیات علمی و مسئول بسیج اساتید دانشگاه صنعتی امیرکبیر با ارائه تحلیلی بر جریانات به وقوع پیوسته اخیر در سطح دانشگاهها، خواستار ارائه تحلیلی جامع از سوی تحلیلگران شد.

وی آسیب‌های وارده بر بیت المال و پرسنل انتظامی. دانشگاه‌ها و سایرین را مطرح کرد و ضرورت پیگیری و تحلیل جریانات را خواستار شد. وی با بیان اینکه شاید درک درستی از وضعیت کف خیابان‌ها صورت نمی‌پذیرد با اشاره به تجربیات متعدد خود در جریانات دانشجویی گذشته خاطر نشان کرد: عمل این افراد چگونه قابل تحلیل است.

وی گفت: با چنین رفتار‌ها و اقدامات چگونه مذاکره و تفاهم امکانپذیر است.

وی ادامه داد: شیوه نامه موجود کمیته انضباطی در دوره اصلاحات به طور گسترده تغییر داده شده و کارائی خود را از دست داده است.

وی تأکید کرد: متاسفانه آن انقلاب فرهنگی را که مدت‌ها منتظر بودیم در دانشگاه‌ها و جامعه علمی کشور رخ دهد، اکنون توسط جناح مخالف در مسیر غیراصولی در حال رخ دادن بوده و با سمت دهی به تفکرات و اقدامات دانشجویی سعی در انحراف شتاب علمی دانشگاه‌ها دارند.

گفتنی است، در ادامه جلسه برخی نمایندگان از تشکل‌های دانشجویی و نیز برخی از اعضای هیات علمی گوشه هائی از اتفاقات صحنه دانشگاه‌ها و پرخاشگری برخی از دانشجویان را مطرح کردند و عملکرد منفعلانه مسئولین آموزش عالی را مورد نقد و بررسی قرار دادند.

همچنین مسئله ارزیابی و بازنگری مستمر صلاحیت عمومی در بدنه معلمین و مدرسین مورد تأکید قرار گرفت.

در این جلسه موضوع گسترش شبکه‌های تلفن همراه در کشور، گسترش رمزنگاری و نیز توسعه برخی شرکت‌های داخلی در مسیری نادرست مورد بحث قرار گرفت.

سپس دو موضوع مهم «فیلترینگ هوشمند» اینستاگرام و نیز «زمینه‌سازی برای فعالیت تلگرام در کشور» تحلیل و بررسی شد.