اجاره 1600 اتوبوس از ترکیه و پاکستان برای انتقال زائران اربعین 1402
به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، محدودیت در پروازها، موجب شده تا بسیاری از زائران به صورت زمینی به زیارت اربعین مشرف شوند. اکنون نیز که کمتر از 500 هزار نفر در سامانه سماح ثبتنام کردهاند، حدود 4 درصد زائران سفر هوایی را برگزیدند.
بر همین اساس امسال هم با وجود گرمای هوا به نظر میرسد بخش قابل توجهی از زائران از مرزهای زمینی عازم زیارت اربعین شوند.
اجاره اتوبوس اربعین از ترکیه و پاکستان
رضا نفیسی، دبیر کمیته حمل و نقل و سوخت ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه بیش از 90 درصد زائران اربعین از حمل و نقل جادهای برای سفر اربعین استفاده کردند، میگوید: تعداد اتوبوسها در کشور محدود است. با توجه به تقاضای بالا، ظرفیت موجود سیستم حمل و نقل جادهای چندان پاسخگوی نیاز زائران نیست.
وی با اشاره به اینکه امسال چندین اتوبوس از پاکستان و ترکیه به کمک سیستم حمل و نقل جادهای ما میآیند، میافزاید: یک هزار دستگاه اتوبوس از ترکیه و 600 دستگاه اتوبوس از پاکستان در ایام اربعین وارد میشود و به انتقال زائران کمک میکند. البته از عاشورا چندین دستگاه اتوبوس از این کشورها به صورت آزمایشی در حال فعالیت در خاک ایران هستند.
دبیر کمیته حمل و نقل و سوخت ستاد مرکزی اربعین به ظرفیت اتوبوسهایی که از کشورهای ترکیه و پاکستانی در ایام اربعین به جابجایی زائران کمک میکنند، اشاره کرده و میگوید: این اتوبوسها بزرگتر از اتوبوسهای موجود در کشور است؛ به طوری که ظرفیت هر کدام از 44 تا 55 نفره است.
وی ادامه میدهد: این اتوبوسها در ترمینالهای مجزایی در اختیار زائران قرار میگیرد؛ به طوری که مثلا در مرز مهران پایانه مرزی اتوبوسهای خودمان با اتوبوسهای اجاره شده از پاکستان و ترکیه متفاوت است.
درخواست از دارندگان اتوبوسها برای انتقال زوار اربعین
نفیسی با بیان اینکه ما برای افزایش تعداد اتوبوسها از سایر سازمان و ارگانها هم خواستیم تا اتوبوسهایی برای انتقال زائران اربعین در اختیار ما قرار دهند، میافزاید: تاکنون فقط وزارت صمت و وزارت نفت برای این منظور پای کار آمدهاند. همچنین از دارندگان اتوبوس شخصی خواستیم که در بازه زمانی اربعین اتوبوسهای خود را در اختیار ما قرار دهند که مذاکرات در این زمینه هم به منظور تأمین وسایل حمل و نقل جادهای متناسب با نیاز زائران ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه زائران پاکستانی که از مرز ریمدان وارد کشور میشوند، با اتوبوسهای خودشان به مرز شلمچه میروند، تصریح میکند: بخشی از این اتوبوسهای پاکستانی هم در عملیات انتقال زائران اربعین به ما کمک میکنند. پیشبینی شده که حدود 100 هزار زائر پاکستانی از طریق ایران به پیادهروی اربعین مشرف شوند.
راهاندازی مجتمع خدمت رفاهی در مسیر منتهی به مرزهای زمینی
نفیسی با اشاره به محدودیتهای حمل و نقل جادهای در بازه زمانی اربعین میگوید: حجم بالایی از زائران در بازه زمانی 10 روز منتهی به اربعین از مرزهای زمینی به زیارت میروند که با توجه به محدودیت اتوبوسها از زائران میخواهیم با خودرو شخصی به مرزها مراجعه کنند. علاوه بر این، در نظر داریم چندین مجتمع خدمات رفاهی در مسیر شهرهای مرزی راهاندازی کنیم تا زائران در بین راه، دقایقی را استراحت کنند و پس از آن به مسیر خود ادامه دهند.
وی به بهبود وضعیت جادههای منتهی به شهرهای مرزی و پایانههای مرزی نیز اشاره کرده و میافزاید: جاده مهران به ایلام چهار بانده میشود و زائران میتوانند با خودرو شخصی سفر خوبی داشته باشند. همچنین پارکینگهایی در مهران پیشبینی شده است. در سایر مرزها نیز اقداماتی برای بهبود وضعیت جادهای در حال انجام است.
افزایش 20 درصدی خدمات ریلی برای زائران اربعین
دبیر کمیته حمل و نقل و سوخت ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه مسیر ریلی مناسبی نیز برای زائران اربعین پیشبینی شده است، میگوید: خدمات ریلی امسال نسبت به گذشته 20 درصد افزایش یافته است. همچنین در ایام اربعین برای مسیرهای منتهی به مرزهای مشترک با عراق که زائران از آن به زیارت اربعین میروند، یعنی شهرهای خرمشهر، آبادان، ایلام و کرمانشاه چندین قطار فوقالعاده پیشبینی میشود. مسیر خرمشهر به شلمچه نیز به طور شبانهروزی فعالیت میکند.
به گزارش فارس، پیش فروش بلیت اتوبوسهای اربعین از شنبه به صورت اینترنتی آغاز میشود.
پایان پیام /