دوشنبه 1 بهمن 1403

ادامه اخراج چراغ خاموش اساتید دانشگاه / «نسلی از دانشگاه بیرون می‌شوند که برونداد آموزش پس از انقلاب‌اند»

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
ادامه اخراج چراغ خاموش اساتید دانشگاه / «نسلی از دانشگاه بیرون می‌شوند که برونداد آموزش پس از انقلاب‌اند»

طی دو سال اخیر اخراج، تهدید، اجبار به استعفا و تعلیق استادان دانشگاه بارها خبرساز شده است.

به گزارش خبرآنلاین، احمد شکرچی، متولد 1336، استاد جامعه‌شناسی دانشگاه شهید بهشتی، با انتشار نامه‌ای از عدم تمدید قرارداد و اخراج خود در تاریخ یازدهم بهمن ماه 1402، توسط هیئت اجرایی دانشگاه بهشتی خبر داد.

مصطفی آذرخشی، عضو هیئت علمی دانشکده الهیات و ادیان و استادیار دانشگاه شهید بهشتی، اوایل بهمن ماه 1402 از دانشگاه اخراج شد. همچنین او در مهر ماه سال جاری نیز به دلیل امضای یک بیانیه با درخواست آزادی دانشجویان معترض بازداشتی، از تدریس تعلیق شده بود.

محسن خلیلی، متولد سال 1346، استاد دانشگاه فردوسی، نهم بهمن ماه سال جاری، از اخراج خود بعد از 18 سال تدریس در دانشگاه خبر داد.

آبتین گلکار، متولد سال 1356، مترجم سرشناس و استاد گروه زبان روسی دانشگاه تربیت مدرس، اواخر دی ماه 1402، از تدریس کناره‌گیری کرد و استعفا داد. این کناره‌گیری در حالی است که گلکار به دلیل مواضعش در جریان اتفاقات سال گذشته، از سوی حراست دانشگاه تحت فشار قرار گرفته بود.

نوید برزنجه، متولد سال 1357 و با مدرک دکترای فلسفه هنر، استاد دانشگاه آزاد پرند در تهران در دی ماه سال جاری از دانشگاه اخراج شد. گفته می‌شود او در پی اخراج از دانشگاه، اقدام به خودکشی کرد.

شهرام عباسی، استاد تمام گروه فیزیک در دانشگاه فردوسی مشهد، با بیش از 20 سال سابقه، به دلیل حمایت از دانشجویان معترض، اوایل دی ماه 1402 از دانشگاه اخراج شد و حکم قطع حقوق و مزایا دریافت کرد.

علیرضا آزاد، متولد 1358، استاد الهیات دانشگاه فردوسی مشهد به دنبال حمایت از حقوق دانشجویان، اوایل دی ماه سال جاری، از اخراج خود از این دانشگاه خبر داد.

مهشید گوهری کاخکی، متولد سال 1357، استاد ادبیات دانشگاه فردوسی مشهد با انتشار متنی در مهر ماه 1402، از قطع همکاری ناگهانی دانشگاه با او بدون هیچگونه اطلاع‌رسانی قبلی خبر داد.

مهدی کلاهی، استادیار جامعه‌شناسی محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد، اواخر آبان 1402 اعلام کرد «به دلیل شرکت در اعتراضات دانشجویان در سال 1401»، از دانشگاه اخراج شد.

دکتر سید اکبر جعفری، جوان‌ترین استاد تمام فیزیک دانشگاه شریف، متخصص مواد کوانتومی و عضو هیئت مدیره انجمن فیزیک ایران که در پی حمایت از دانشجویان در وقایع سال گذشته احضار و بازجویی شده بود، اواخر آذر ماه با ارسال نامه‌ای به اعضای هیئت علمی دانشگاه شریف، از استعفای خود خبر داد.

حسن باقرینیا، روان‌درمانگر و استاد دانشگاه حکیم سبزواری، اوایل آذر ماه 1402، از «بازنشستگی اجباری» خود خبر داد.

این یازده نفر جدیدترین موارد اخراج و استعفای اجباری از دانشگاه‌های کشور محسوب می‌شوند، فهرست کامل اما طولانی‌تر است، هرچند دلایل رسمی و غیر رسمی حول چنین کلماتی می‌چرخد: «همسو نبودند»، «معترض بودند»، «همکاری نمی‌کردند» و در مجموع مقصر اصلی از نگاه اخراج‌کنندگان خود اخراج‌شوندگان محسوب می‌شود.

اما اشتراکات همین فهرست کوتاه نشان می‌دهد، اغلب این اساتید اخراجی اگر متولد سال‌های نزدیک به انقلاب نباشند، دست‌کم سال‌های کودکی‌شان را در سال‌های دهه شصت گذرانده‌اند. اغلب اساتید رشته‌های علوم انسانی بوده‌اند، و بیشترشان فعالیت سیاسی یا حزبی خاصی نداشته و بیشتر حامی دانشجویان بوده و خواستار فشار کمتر به دانشجویان بوده‌اند.

علی معزی، فعال رسانه‌ای نیز در همین باره در شبکه اجتماعی ایکس / توئیتر نوشت: «در سریال تراژیک اخراج اساتید، نسلی از دانشگاه بیرون می‌شوند که برونداد آموزش پس از انقلاب‌اند و منتقد حکمرانی پساانقلاب؛ کسانی از خانه رانده می‌شوندکه دانش‌آموخته یا کنش‌گر علوم انسانی‌اند، دغدغه‌مند توسعه و هواخواه وطن؛ گویی دشمنان توسعه، انتقام پرونده بورسیه‌ها را می‌گیرند.»

احمد شکرچی، که خبر اخراجش دیروز منتشر شد، آخرین نفر این فهرست بلندبالای اساتید اخراجی و مستعفی و تعلیقی محسوب می‌شود اما آیا این روند ادامه دار خواهد بود؟ آیا همچنان باید شاهد اخراج اساتیدی باشیم که اخراج‌شان حتی صدای اصول‌گرایان را هم درآورده است؟

در این لینک می‌توانید اسامی بیش از 60 استاد اخراجی، تعلیقی یا مستعقی را ببینید.

4747

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1869864
ادامه اخراج چراغ خاموش اساتید دانشگاه / «نسلی از دانشگاه بیرون می‌شوند که برونداد آموزش پس از انقلاب‌اند» 2
ادامه اخراج چراغ خاموش اساتید دانشگاه / «نسلی از دانشگاه بیرون می‌شوند که برونداد آموزش پس از انقلاب‌اند» 3
ادامه اخراج چراغ خاموش اساتید دانشگاه / «نسلی از دانشگاه بیرون می‌شوند که برونداد آموزش پس از انقلاب‌اند» 4
ادامه اخراج چراغ خاموش اساتید دانشگاه / «نسلی از دانشگاه بیرون می‌شوند که برونداد آموزش پس از انقلاب‌اند» 5