دوشنبه 5 آذر 1403

ارایه تسهیلات ویژه به تحقیقات کرونایی / علت غافلگیری دنیا در برابر بحران کرونا

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
ارایه تسهیلات ویژه به تحقیقات کرونایی / علت غافلگیری دنیا در برابر بحران کرونا

رییس مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری با اشاره به انجام تحقیقات مرتبط با کووید 19 در دانشگاه‌ها، گفت: با توجه به شرایط اضطراری و اورژانسی مساله، تسهیلات مناسبی از سوی معاونت‌های پژوهشی به این تحقیقات اختصاص یافته و در این میان امیدواریم که اطلاعات خوبی از نتایج این مقالات به کشور و حتی دنیا عرضه کنیم.

دکتر داوود یادگاری در گفت‌و گو با ایسنا، با اشاره به اقدامات این مرکز تحقیقاتی در حوزه کرونا، با بیان اینکه هم اکنون 10 تا 15 طرح مطالعاتی و پروتکل پژوهشی در این مرکز تحقیقاتی در دست اجراست، گفت: این تحقیقات در زمینه پیشگیری از کرونا، نوع داروها، نحوه انتشار بیماری و مقایسه داروها باهم انجام می‌شود و امیدواریم نتایج این تحقیقات به خودکفایی کشور در این زمینه‌ها کمک کند.

وی با اشاره به تشکیل هسته اصلی مطالعاتی در زمینه کرونا در ستاد کرونای استان تهران، اظهار کرد: این تحقیقات در زمینه‌ها و ابعاد مختلف تحقیقاتی و مطالعاتی در حال اجراست و با توجه به شرایط اضطراری و اورژانسی مساله، تسهیلات مناسبی از سوی معاونت‌های پژوهشی اختصاص یافته است. امیدواریم که اطلاعات خوبی از نتایج این مقالات به کشور عرضه کنیم.

نظر اثبات شده‌ای درباره منشاء کووید19 وجود ندارد

این متخصص عفونی در رابطه با موضوعات مختلف مطرح شده در ارتباط با منشا بیماری کووید19 تصریح کرد: هنوز نظر اثبات شده‌ای در این زمینه وجود ندارد و به طور قطع و یقین نمی‌توان گفت که این ویروس ساخته دست بشر است یا خیر؟

وی ادامه داد: شاید بتوان این احتمال را مطرح کرد که کووید 19 دست ساخته بشر و یا نتیجه تغییرات ژنتیکی در تحقیقات آزمایشگاهی باشد ولی بی‌تردید اثبات این مساله نیازمند گذشت زمان و تحقیقات گسترده بوده و در حال حاضر کشورهای مختلفی در حال پژوهش در این زمینه هستند.

دلیل غافلگیری دنیا در برابر بحران کرونا

دکتر یادگاری با بیان اینکه بعد از شیوع این بیماری دنیا شوکه و غافلگیر شد، اظهار کرد: البته تجارب قبلی در زمینه سارس و مرس نیز وجود داشت اما همه‌گیری و درصد شیوع کووید 19 بسیار بیشتر بود و در نتیجه دنیا را غافلگیر کرد؛ حتی کشورهایی مانند آمریکا و کشورهایی اروپایی نیز از این قاعده مستثنی نمانده و اپیدمی در مدت زمان کوتاهی در جهان همه‌گیر شد و همه را شوکه کرد تا جایی که در11 مارچ و به سرعت سازمان جهانی بهداشت وضعیت پاندمی را اعلام کرد، چراکه ویروس جدید دارای همه گیری سریع و بالایی بود و خیلی از کشورهای مدعی را غافلگیر کرد.

رییس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری در خاتمه با اشاره به علل غافلگیری کشورها با وجود اینکه از یک ماه قبل شاهد همه‌گیری بیماری در چین بودند، گفت: سرعت شیوع بالا و درصد ابتلا در مدت زمانی کوتاه علت غافلگیری کشورها بود، به گونه ای که خود چین هم غافلگیر شد و با وجود حجم هشدارهای متخصصان باز هم بیماری به اندازه کافی جدی گرفته نشد و همین مساله منجر به گسترش جهانی و تحمیل هزینه‌های بالای درمانی، اقتصادی و از همه مهمتر انسانی در جوامع شد. شاید سالها طول بکشد که دنیا بتواند از این شوک سنگین خارج شود.

انتهای پیام