پنج‌شنبه 10 آبان 1403

ارتقای سطح علمی معلمان، هدف اصلی رتبه بندی / طرحی که پس از سالها تصویب شد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
ارتقای سطح علمی معلمان، هدف اصلی رتبه بندی / طرحی که پس از سالها تصویب شد

ارتقای سطح علمی معلمان، هدف اصلی رتبه بندی است که این طرح پس از سالها تصویب شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیر افلاک موضوع رتبه بندی معلمان از حدود 10 سال پیش مطرح ولی بنا به دلایلی تصویب نمی شد اما در مجلس فعلی، نمایندگان تصمیم جدی برای تصویب این طرح گرفتند، اجرای آن علاوه بر این که افزایش حقوق برای معلمان را به دنبال دارد، سبب ارتقای سطح علمی و ارائه خدمات توسط این قشر را به همراه خواهد داشت.

در واقع با اجرای این طرح تراز معلم مشخص می شود و تلاش معلمان برای رسیدن به رتبه های بالاتر علمی است که این مهم نیازمند کار تحقیقاتی و پژوهشی است که می تواند در ارائه دروسی که به دانش آموزان داده می شود بسیار اثرگذار باشد.

اما یکی دیگر از مشکلات فرهنگیان، رسیدگی به وضعیت معیشت است به طوری که بسیاری از فرهنگیان تاکید داشتند که با اجرای این طرح، افزایش حقوقی که رخ می دهد می تواند منجر به بهبود وضعیت زندگی آنها شود، از سوی دیگر بازنشستگان فرهنگی نیز خواستار اجرای طرح همان سازی حقوق بودند.

تعلل در اجرای این طرح سبب شده بود تا طی چند وقت، فرهنگیان و بازنشستگانی که خواستار اجرای این پروژه بودند اقدام به تجمع نمایند، این تجمعات در بسیاری از شهرهای کشور و به صورت مسالمت آمیز برگزار شد و فرهنگیان و بازنشتسگان در این تجمعات از مسئولین انتظار داشتند که این طرح اجرایی شود.

هدف از رتبه‌بندی معلمان ارتقاء جایگاه آنان در آموزش است

اما روز گذشته پس از مدتها کش و قوس بر سر اجرای این طرح، بالاخره در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت، حدود یک ماه قبل سه ماده از این لایحه در مجلس به تصویب رسید اما به دلیل برخی اختلاف نظرهای دولت و مجلس در مورد بار مالی رتبه بندی معلمان، لایحه به کمیسیون آموزش بازگشت و در نهایت روز گذشته پنج ماده باقی مانده از این لایحه در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت و به تصویب رسید.

محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: هدف ما از رتبه‌بندی معلمان ارتقاء جایگاه و منزلت آنان در آموزش و جامعه اسلامی است و رتبه‌بندی معلمان فقط برای کار معلمی است نه بخش‌های اداری و خدماتی هر چند که آن افراد برای ما عزیز هستند اما رتبه‌بندی شامل معلمان می‌شود.

وی افزود: معلم از نظر جایگاه، منزلت و شأنیت کسی است که بالاتر از قانون خدمات کشوری است، معلم کسی است که در هفته 24 ساعت در کلاس درس حضور پیدا می‌کند و نبایستی با پیشنهادات مختلف نظام رتبه‌بندی معلمان را شامل حال افرادی غیر از معلمان کنیم.

رتبه‌بندی معلمان ریشه در سند بنیادین تحول آموزش وپرورش دارد

مهرداد ویسکرمی عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس در گفت وگو با خبرنگار سفیرافلاک، اظهار داشت: در مدل‌های رتبه بندی معلمان اصل رتبه‌بندی معلمان طبق یک شاخص‌هایی ریشه در سند بنیادین تحول آموزش‌وپرورش دارد و بر این اساس کمیسیون آموزش در مجلس یازدهم به این فکر افتاد که طرحی که در ده سال، مجالس قبلی موفق به انجام آن نشدند را به سرانجام برساند.

وی افزود: مجلس طرحی یک فوریتی تصویب کرد که دولت ظرف شش ماه این لایحه را ارائه دهد، دولت نیز حدود دو ماه بعد این لایحه را تحویل مجلس داد؛ رئیس کمیسیون برنامه بودجه وقت، قول داده بودند این را قبول کنند، بعد از تصویب در همین دولت، وقتی این بار مالی به هیات رئیسه برای بارگزاری معرفی شد، هیئت رییسه اعلام کرد که این لایحه 170 هزار میلیارد بار مالی دارد در حالی که کل بودجه سالیانه آموزش و پرورش حدود 113 هزار میلیارد تومان بود.

نماینده مردم خرم آباد و چگنی عنوان کرد: هیئت رئیسه مجلس به خاطر بار مالی و این که طبق اصل 75 قانون اساسی اگر بار مالی لایحه یا طرحی پیش بینی نشده باشد، قابل طرح نیست و از طرف شورای نگهبان رد می‌شود و در صحن مجلس نیز قابل طرح نیست، آن را متوقف کرد.

وی تصریح کرد: نوبخت، رئیس کمیسیون برنامه بودجه وقت، به صورت رسمی نامه زدند و اعلام کردند که ما بیشتر از 20 هزار میلیارد نمی‌توانیم پرداخت کنیم، امید دوستان این بود که با تغییر دولت این رویه تغییر کند، ولی دولت جدید نیز به دلیل اینکه، لایحه‌ای که خود داده و برآورد کرده بود و هم چنین حدود 20 هزار میلیارد در سال بودجه نیاز دارد و آن را نیز قبول نموده بود بر همان حرف قبلی خود تاکید کرد ولی برخی دوستان برداشت کرده بودند که هر بار مالی هم داشته باشد، دولت آن را پرداخت می‌کند.

ویسکرمی بیان کرد: در دولت آیت الله رئیسی نیز جلسات غیرعلنی برگزار شد و حداقل 10 مورد اصلاحات انجام شد، تناقضاتی در این لایحه علاوه بر بار مالی وجود داشت از جمله اینکه رابطه بین رتبه و مدرک مشخص نبود و تکلیف معلمین با مدرک کمتر از لیسانس مشخص نبود، مدارک لیسانس و پایین‌تر و همچنین فوق لیسانس و دکترا یکسان پنداشته بودند.

وی افزود: پس از جر و بحث هایی که انجام شد، هیئت رئیسه هم مقاومت کرد و این طرح را به کمیسیون برگرداند و اعلام کردند که به دلیل بار مالی زیاد باید اصلاح شود، در کمیسیون اصلاحی انجام گرفت و مجدد بارگذاری شد؛ این طرح مشکلات عدیده ای دارد و به کمیسیون بازگشت و در حال حاضر لایحه فعلی دیگر مشکلات قبلی را ندارد و ممکن است این بار در صحن رای بیاورد.

400 هزار میلیارد کسری بودجه در کشور وجود دارد

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس بیان کرد: پس از مذاکرت و جلسات متعددی که در دولت برگزار شد دولت اعلام کرد که بیشتر از 25 هزار میلیارد تومان در سال، پرداخت نمی شود، واقعیت این است که پولی وجود ندارد و دولت بیشتر از 12 و نیم هزار میلیارد تومان نمی تواند برای این کار اختصاص داده شود، همان طوری که از دیگر مصوبات، طرح همسان سازی حقوق هیات علمی ها است که به دلیل این کسری بودجه معطل مانده است.

وی با بیان اینکه حداقل 400 هزار میلیارد کسری بودجه در کشور وجود دارد، گفت: در حال حاضر مشکل اصلی این است که این بار مالی، بیش از 120 هزار میلیارد ریال نباید داشته باشد وگرنه دولت قبول نمی کند وچون لایحه به شورای نگهبان ارجاع داده می شود اگر دولت بار مالی آن را قبول نکند قطعا رد شده و شورای نگهبان آن را تایید نمی کند.

ویسکرمی بیان کرد: طبق آمار و حساب سرانگشتی که انجام دادیم، متوجه شدیم که اگر ما 800 هزار معلم داشته باشیم با 12.5هزار میلیارد برای شش ماه تقریبا دو میلیون و 300 هزار برای هر معلم اضافه می‌شود البته یک قیدی دارد که گفته شده این حقوق نباید کمتر از 80 درصد مربی پایه یک دانشگاه تهران باشد، فکر می کنم برای یک مربی ده میلیون تومان است که نهایتا کف حقوق ها باید به 8 میلیون تومان برسد.

نماینده مردم خرم آباد وچگنی درمجلس گفت: اصل موضوع این است که دولت بیشتر از 12 هزار میلیارد تومان، به دلیل کسری بودجه‌ای که درگیر آن است، قبول نمی کند امیدواریم سال بعد نیز به شرط اینکه در بودجه وجود داشته باشد، همان 250 هزار میلیارد ریال ملاک خواهد بود.

وی بیان کرد: همگی باید شرایط کشور درک کنیم امسال دولت می گوید بودجه را به صورتی تعیین کرده است که واقعی باشد و کسری بودجه نداشته باشد به همین خاطر نوعا از ادارات و سازمان ها و جاهای مختلف کم کرده اند، امسال رشد بودجه خیلی زیاد نیست و چالش هایی درهمه حیطه‌ها و جاهای مختلف وجود خواهد داشت.

همه باید مطیع قانون باشیم

ویسکرمی گفت: تکلیف مملکت در کف خیابان ها روشن نمی شود و همه ما باید مطیع قانون باشیم، یعنی فلسفه وجود مجلس و دولت برای این است که مردم و دولت نمایندگانی داشته باشند تا بتواند به نیازهای مردم پاسخ دهد و بر اساس واقعیت تصمیم بگیرند.

عضو کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری مجلس اظهار داشت: مشکلات فرهنگیان ما زیاد است این حقوق باید در طی این چهل سال به شکل آرامی متعادل می‌شد ولی این کار صورت نگرفته است، از همه فرهنگیان عزیز تقاضا داریم، مراقب باشند که دست دشمن در پشت بعضی از این کارها نباشد و در کف خیابان و میدان دنبال حقشان نباشند.

وی افزود: خدا را شاهد می‌گیرم که تمام تلاش خود را در کمیسیون، دولت و مجلس اعلام کرده‌ایم که این کار به بهترین نحو انجام شود، شاکله‌ی لایحه، شاکله‌ی خوبی است ولی به‌هرحال چیز ایده آلی به‌طور طبیعی به دلیل نبودن منابع مالی لازم انجام نمی‌شود.

ویسکرمی گفت: این لایحه ظرفیتی دارد که سال آینده اگر وضعیت بودجه کشور بهتر شود با یک اصلاحاتی بحث‌های مالی آن را مطلوب تر نمود یعنی افزایش حقوق از وضع موجود نیز ارتقاء یابد، من توصیه می‌کنم شرایط کشور را درک کنیم که خدای ناخواسته مراقب دست‌های پشت پرده‌ای که دوست دارند کشور را ناامن کنند باشیم و با دست خودمان به امنیت کشور آسیب نرسانیم.

نماینده مردم خرم‌آباد و چگنی بیان کرد: امیدواریم لایحه پس از رفتن به شورای نگهبان در صورت داشتن اشکال، مشکلات آن رفع می‌شود؛ قرار است این لایحه 31 شهریور 1400 اعمال شود و این لایحه ظرف یک ماه آیین‌نامه آن نوشته شود و رتبه‌بندی تا آخر سال توسط آموزش‌وپرورش و دو نفر از کمیسیون و سازمان امور استخدامی کشور تدوین و از شهریور 1400 اجرایی خواهد شد.

انتهای پیام /