از افتتاح بیش از 10 هزار پروژه در هفته بهزیستی تا خدمات ویژه سازمان بهزیستی در جنگ 12 روزه

نشست خبری رئیس سازمان بهزیستی به مناسبت هفته بهزیستی برگزار شد.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ الهام قبادی- حسینی رئیس سازمان بهزیستی در نشست خبری به مناسبت هفته بهزیستی با ارائه گزارش عملکرد و رونمایی از تاریخ شفاهی سازمان به مناسبت آغاز هفته بهزیستی گفت: قانون مربوط به سازمان بهزیستی در سال 1359 به همت شهید فیاضبخش تصویب شد که یادش گرامی باد. هر سال هفته بهزیستی برگزار میشود و امسال این هفته دو ویژگی خاص دارد.
همزمانی هفته بهزیستی با ماه محرم و قیام امام حسین (ع)
وی افزود: این هفته مصادف شده با محرم، تاسوعا و عاشورای حسینی که قیام امام حسین (ع) پیام عدالت اجتماعی دارد و سازمان بهزیستی نیز در مسیر تحقق عدالت اجتماعی فعالیت میکند.
مصادف شدن هفته بهزیستی با جنگ تحمیلی 12 روزه
رئیس سازمان بهزیستی ادامه داد: ویژگی دیگر این هفته، همزمانی با جنگ تحمیلی 12 روزه است که به دفاع مقدس ملت ایران پیوست و منجر به صلح تحمیلی و افتخار برای کشور شد. در این مدت انسجام اجتماعی ایرانیان به خوبی نمایان شد.
خدمات سازمان بهزیستی در دوران بحران
حسینی تاکید کرد: در دوران جنگ، سازمان بهزیستی دو نوع فعالیت اساسی داشت؛ نخست مراقبت از 30 هزار معلول، بیماران روانی مزمن و کودکان شبانهروزی تحت پوشش، که با انتقال آنها به اماکن امن و استفاده از ظرفیتهای قانونی مانند فرزندخواندگی، شرایط بهتری برایشان فراهم شد.
همکاری با خیرین و تأمین اسکان اضطراری
وی گفت: با همکاری 25 خیر اصلی تهران، ظرفیت 20 هزار اسکان اضطراری ایجاد و نیازهای ضروری مانند نان به سرعت تأمین شد. این اقدامات موجب شد هیچ خللی در خدمات رسانی به مددجویان وارد نشود.
خدمات گسترده سازمان بهزیستی به جامعه
رئیس سازمان بهزیستی افزود: علاوه بر خدمات هدفمند به جامعه هدف، این سازمان خدماتی از جمله پیشگیری، ژنتیکی، روانشناختی، مشاوره، غربالگری و توانمندسازی را به عموم مردم ارائه میدهد.
پاسخگویی به تماسهای مرتبط با آثار جنگ
وی تصریح کرد: در این مدت بیش از 20 هزار تماس به خط 1480 با موضوع آثار جنگ و اضطرابهای ناشی از آن دریافت شد و خدمات روانی و اجتماعی به صورت شبانهروزی در مناطق مختلف ارائه شد.
افتتاح بیش از 10 هزار پروژه به مناسبت هفته بهزیستی
حسینی اعلام کرد: به مناسبت هفته بهزیستی 10569 پروژه افتتاح میشود که 77 درصد آنها اشتغالزا، 21 درصد مربوط به مسکن و 2 درصد در حوزه اجتماعی و توانبخشی است. ارزش ریالی این پروژهها 52 میلیارد ریال است.
پروژههای کلان در استانهای مختلف کشور
رئیس سازمان بهزیستی افزود: همچنین 359 پروژه بزرگ با ارزش نزدیک به 500 میلیارد تومان در طول هفته به بهرهبرداری میرسد. استانهای کرمان، لرستان، اصفهان و کرمانشاه بیشترین تعداد پروژهها را دارند و استانهای مرکزی، خراسان رضوی، کردستان و کرمان بیشترین ارزش ریالی پروژهها را به خود اختصاص دادهاند.
توسعه نظام برنامهریزی و بهبود عملکرد سازمان بهزیستی
وی افزود: نظام برنامهریزی سازمان بهزیستی با تمرکز بر طراحی، اجرا و ارزیابی برنامهها بهبود یافته است. برنامه پنج ساله استراتژیک 1403 تا 1407 با 23 راهبرد و 114 فعالیت تدوین شده که به تفکیک در 48 شهرستان اجرا خواهد شد.
رشد مراکز اورژانس اجتماعی و توسعه ساختارها
حسینی در ادامه گفت: ضرورت اورژانس اجتماعی و هویت اجتماعی بیش از گذشته نمایان شده است. ما تعداد مراکز اورژانس اجتماعی را از 375 در سال 1403 به 386 مرکز ارتقا دادیم و امیدواریم در سال 1404، 29 مرکز جدید دیگر اضافه شود تا تعداد کل مراکز به 415 برسد.
وی افزود: توسعه تشکیلات ساختار اورژانس اجتماعی نیز از دیگر اقدامات مهم بوده است؛ در حال حاضر علاوه بر 32 مرکز استان، 375 شهرستان نیز ساختار اداری اورژانس اجتماعی دارند که رشد بیش از هزار درصدی را نشان میدهد.
انجام غربالگری بیماریهای شایع زنان در هفت استان
رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به اجرای غربالگری بیماریهای شایع زنان برای اولین بار در تاریخ سازمان گفت: این طرح در هفت استان کشور با موفقیت انجام شده است.
افزایش بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار روستایی و عشایری
حسینی بیان کرد: سال گذشته تحت مدیریت خانم دکتر ذکایی، بیمه اجتماعی زنان سرپرست خانوار روستایی و عشایری از صفر به 62 هزار نفر رسید و امسال در شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت نیز این برنامه ادامه دارد که 11 هزار نفر به آن اضافه خواهد شد.
ارتقای کمک هزینه درمان معلولان و زنان سرپرست خانوار
وی افزود: کمک هزینه درمان معلولان و زنان سرپرست خانوار از 700 میلیون تومان سال گذشته به 800 میلیون تومان در سال جاری افزایش یافته است.
توسعه جریان استعدادیابی و توانمندسازی نوجوانان
رئیس سازمان بهزیستی گفت: توسعه مهارتهای نوجوانان 13 تا 18 سال در جریان استعدادیابی از 1288 نفر به 2000 نفر ارتقا یافته است که نقش مهمی در توانمندسازی آنها خواهد داشت.
واگذاری مسکن به معلولین و مددجویان
وی با اشاره به واگذاری مسکن بیان کرد: سال گذشته نزدیک به 14 هزار واحد مسکونی به مددجویان اختصاص یافته و تا کنون بیش از 204 هزار واحد مسکونی به مردم تحت پوشش سازمان بهزیستی داده شده است.
حسینی افزود: در هفته بهزیستی امسال، 1942 واحد مسکونی به معلولان تحویل داده خواهد شد.
اشتغال 200 هزار معلول توسط سازمان بهزیستی
وی در زمینه اشتغال معلولان گفت: صندوق حمایت از فرصتهای شغلی معلولین تاکنون نزدیک به 200 هزار مددجو را به اشتغال رسانده است که سال گذشته 71 هزار نفر از این تعداد بوده است.
سهم اشتغال در بخشهای مختلف اقتصاد
حسینی ادامه داد: 12 درصد اشتغال در صنعت، 25 درصد در کشاورزی و دامپروری و 62 درصد در بخش خدمات ایجاد شده است.
راهاندازی ساختگاههای پنل خورشیدی و ایجاد درآمد پایدار برای معلولین
وی گفت: 60 هزار ساختگاه پنل خورشیدی با ظرفیت 105 مگاوات در استانها راهاندازی خواهد شد که 21 هزار معلول و مددجو سهامدار آن خواهند بود و درآمد روزانه کسب میکنند.
توسعه گروههای همیار زن و صندوقهای خرد محلی
حسینی بیان کرد: امسال حداقل 450 گروه همیار زن و 300 صندوق خرد محلی در قالب گروههای خودیار شکل خواهد گرفت.
رشد چشمگیر مشارکتهای مردمی و خیرین
رئیس سازمان بهزیستی تاکید کرد: سال گذشته مشارکتهای مردمی به نزدیک 5 هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به سال قبل 32 درصد رشد داشته است.
گسترش شبکه داوطلبان و اجرای پویش ایرانهمدل
وی افزود: سازمان بهزیستی هماکنون 118 گروه داوطلب محور با 107 هزار تسهیلگر محلی دارد و در ایام جنگ 12 روزه، پویشی تحت عنوان ایرانهمدل با حضور 13 هزار پزشک، پرستار، مددکار و روانشناس شکل گرفت.
توسعه موسسات خیریه و تسهیل مجوزها
حسینی گفت: 38 درصد مجوزهای استانی و 11 درصد تشکلهای خیریه ملی نسبت به سال گذشته افزایش یافته و در سال 1403، 98 درصد مجوزها به موقع صادر شده است.
برنامههای آینده با رویکرد محلهمحوری و دسترسپذیری خدمات
رئیس سازمان بهزیستی اظهار داشت: با توجه به نگاه رئیسجمهور به محلگرایی و ضرورت آن پس از جنگ 12 روزه، در حال آمادهسازی برنامهای به نام «سلامت اجتماعی» هستیم تا با استفاده از ظرفیت محلات، دستگاههای دولتی و داوطلبان، خدمات را به صورت متمرکز و دسترسپذیر ارائه کنیم.
برنامههای سلامت اجتماعی و ارتقای تابآوری
حسینی بیان کرد: برنامههای متعددی برای ارتقای سلامت اجتماعی و تابآوری از جمله توسعه معلممحور سلامت، بهرهگیری از فناوری هوش مصنوعی، مداخلات مددکاری و حمایت از کودکان بیسرپرست در دست اجرا است.