از «تکذیب خبر سرقت مسلحانه از بانک مرکزی» تا «رشد ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتال»
موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و دومین روز اسفند ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و دومین روز اسفند ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
22 اسفند 1293، مشیرالدوله وزیران خود را به این شرح به مجلس معرفی کرد: مشیرالدوله رییس الوزرا و وزیرجنگ - مستشارالدوله، وزیر داخله - معاون الدوله، وزیرخارجه - مشارالسلطنه، وزیر مالیه - ذکاءالملک، وزیر عدلیه - حکیم الملک، وزیرعلوم و اوقاف - نصرالملک، وزیر پست و تلگراف و سرپرست وزارت تجارت و فوائد عامه.
22 اسفند 1299، طبق تصویبنامه هیات وزیران مقرر شد حقوق ماه های دی و بهمن کارمندان دولت پرداخته شود. در مورد حقوق اسفندماه قرار شد فقط به فراش و پیشخدمت حقوق داده شود. کارکنان پست و تلگراف از این دستور مستثنی شدند.
22 اسفند 1302، امروز رضاخان امتیاز نفت شمال را در ایالت گیلان برای معین التجار بوشهری و امتیاز نفت ایالت آذربایجان، مازندران، استرآباد و خراسان را برای کمپانی نفت «سینکلر» امضا کرد.
22 اسفند 1306، قانون مجازات مرتکبین قاچاق به تصویب کمیسیون عدلیه مجلس شورای ملی رسید.
22 اسفند 1310، مجلس شورای ملی، حق انحصاری نشر اسکناس را برای مدت ده سال به بانک ملی ایران واگذار کرد و چنین مقرر شد که پس از انقضای ده سال در صورتی که این حق ملغی نشود ده سال دیگر خود به خود تمدید شود.
22 اسفند 1313، مظفراعلم به سمت ریاست اداره کل تجارت معرفی شد.
22 اسفند 1321، لایحه اختیارات دکتر میلسپو، رییسکل دارایی به مجلس داده شد.
22 اسفند 1338، مستشاران دیوان محاسبات از طرف مجلس شورای ملی انتخاب شدند.
22 اسفند 1340، دکتر علی امینی نخست وزیر از سفر 21 روزه خود به اروپا بازگشت. امینی در اروپا تلاش های زیادی کرد تا بتواند وام قابل توجهی دریافت کند ولی در این کار توفیقی نداشت.
22 اسفند 1341، سد بزرگ خوزستان آماده بهره برداری شد. همچنین در این روز، دولت دویست میلیون تومان به بانک کشاورزی کمک کرد تا به کشاورزان وام بدهد.
22 اسفند 1351، قرارداد هیرمند برای پایان دادن به اختلافات ایران و افغانستان بر سر استفاده از آب رودخانه هیرمند در کابل به امضا رسید.
22 اسفند 1358، بنیاد شهید انقلاب اسلامی به فرمان امام خمینی (ره) تاسیس شد.
22 اسفند 1389، روابط عمومی بانک مرکزی در واکنش به انتشار خبر «سرقت مسلحانه از بانک مرکزی» توضیحاتی ارائه کرد. در این توضیح آمده است: مقارن ساعت 21 روز چهارشنبه 18 اسفند 1389 فردی نظامی قصد ورود به محوطه بانک مرکزی را داشته است که بخش انتظامی بانک از ورود وی جلوگیری به عمل آورده و بلافاصله پلیس 110 را در جریان امر قرار می دهد. با حضور عوامل ساعی نیروی انتظامی، فرد مورد نظر که انگیزه وی از این اقدام تحت بررسی است به کلانتری محل انتقال داده شد. به این وسیله خبر سرقت مسلحانه از بانک مرکزی به شدت تکذیب می گردد.
22 اسفند 1394، سیاست جدید تجاری در سال 95 حکایت از کاهش طبقات و سقف تعرفه های واردات داشت. بر اساس مصوبه هیات دولت، برای سال 95 طبقات تعرفه ای از 10 به 8 طبقه و حداکثر تعرفه دریافتی نیز از 75 به 55 درصد کاهش یافت.
22 اسفند 1395، رسول خضری نماینده پیرانشهر گفت که با موافقت وزیر کار، کولبران از نیمه دوم فروردین بیمه تامین اجتماعی می شوند.
22 اسفند 1396، قیمت ها در ونزوئلا در دوازده ماه منتهی به فوریه سال 2018، 6 هزار و 147 درصد افزایش یافت.
22 اسفند 1397، شورای نگهبان برای سومین بار به برخی مصوبات لایحه بودجه 98 ایراد گرفت. عباسعلی کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان در توییتی اعلام کرد که ایرادات این شورا به لایحه بودجه سال 1398 کل کشور همچنان باقی است. این سومین بار است که شورای نگهبان به لایحه بودجه سال 98 ایراد میگیرد؛ نخستین بار این شورا 19 ایراد و بار دوم 11 ایراد به مصوبات مجلس در لایحه بودجه سال آتی گرفت که مجلس این ایرادات را اصلاح کرد اما شورای نگهبان در نوبت سوم اعلام کرد که همچنان 3 ایراد لایحه بودجه اصلاح نشده است.
22 اسفند 1398، مقام معظم رهبری با صدور فرمانی به سردار سرلشکر باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با تقدیر از خدمات نیروهای مسلح به مردم در زمینه مقابله با ویروس کرونا، بر لزوم سازماندهی این خدمات در قالب یک «قرارگاه بهداشتی و درمانی» برای پیشگیری از شیوع بیشتر این بیماری تاکید کردند.
22 اسفند 1399، در این روز، مجموع ارزش بازار جهانی ارزهای دیجیتالی در حال حاضر 1740 میلیارد دلار برآورد شد که این رقم نسبت به روز قبل 2.52 درصد بیشتر شده است. در حال حاضر 65 درصد کل بازار ارزهای دیجیتالی در اختیار بیت کوین و 12 درصد در اختیار اتریوم است. بیتکوین 12 سال پیش توسط گروه گمنامی از معاملهگران بر بستر بلاکچین ایجاد شد و از سال 2009 معاملات اولیه آن شکل گرفت.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد