از حوادث درس بگیریم تا برای بحرانهای آینده آمادهتر باشیم
شهردار تهران بر لزوم درس گرفتن از حوادث برای مقابله با بحران های آینده تاکید کرد.
شهردار تهران بر لزوم درس گرفتن از حوادث برای مقابله با بحران های آینده تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، پیروز حناچی در آئین بهرهبرداری از طرح مشارکت شهرداری تهران و سازمان اورژانس کل کشور در ساماندهی خدمات فوریتهای پزشکی در شهر تهران که با حضور اسماعیل رئیس سازمان مدیریت بحران کل کشور و پیرحسین کولیوند رئیس سازمان اورژانس کشور و چند تن از اعضای شورای شهر در منطقه 5 برگزار شد، ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا (س)، شهادت سردار رشید قاسم سلیمانی و همرزمانش و همچنین هم وطنانمان که در حادثه سقوط هواپیما به شهادت رسیدند، گفت: به واسطه اتفاقی که هفته گذشته افتاد از اهمیت مدیریت بحران یاد میکنم. به خاطر دارم وقتی زلزله بم اتفاق افتاد، ساعت 5 صبح روز جمعه بود. سفیر ما در فرانسه نقل میکرد چهار صبح در پاریس در منزلش را زدند و گفتند چنین حادثهای اتفاق افتاده و ما آماده ارسال کمک به ایران و اجازه ورود هواپیما هستیم. مسئولان اصلی در ابتدا از جزئیات اطلاع نداشتند اما مشخصا معلوم بود زلزله مهیب است و سازمانهای هوشمند خود را برای شرایط آماده نگه میدارند.
شهردار تهران افزود: روزی که رئیس جمهور وقت به فرودگاه بم آمدند، خاطرم هست شهید کاظمی که فرمانده نیروی هوایی سپاه بودند، میگفتند پروتکلها را به حداقل رساندیم. لابهلای هواپیماهای زیادی که فرود میآمدند، هلیکوپترها پرواز در شب را برای اولین بار تجربه کردند. این شهید عزیز در فرودگاه و آقای خرم وزیر راه و ترابری در برج مراقبت بودند و شهید قاسم سلیمانی نیز وظیفه ساماندهی مجروحان آن حادثه را بر عهده داشت. آن همکاری به معنای حمل 8 هزار مریض بدحال در یک روز بود که رکورد بسیار بزرگی زده شد.
حناچی تاکید کرد: باید با رعایت پروتکلهای موجود در بحث امداد از حوادث نیز درس بگیریم. قطعا هر کدام از حوادث میتواند بخشی از بندها را جابهجا کند؛ بندهایی که در حوزههای مختلف به وجود آمدهاند و حاصل تجربیات بسیاری است. به عنوان مثال در آئین نامه آتش میبینید ضوابط متفاوتی وجود دارد که هرکدام میراث یک مخاطره و حادثه بزرگ است؛ باید از وقایع درس بگیریم و اگر لازم است، دستورالعملهایمان را اصلاح کنیم و برای بحرانهای بعدی آمادهتر باشیم.
وی اظهار کرد: مطالعات نشان میدهند هر دلاری که پیش از حادثه هزینه میکنید، به اندازه 40 دلار ارزش دارد که بعد از حادثه هزینه میشود؛ این یعنی پیشگیری و آمادگی هم اقتصادی و هم عقلانی است؛ مخصوصا برای شهر تهران که زلزله و سیل تهدیدهای حتمی برای آن محسوب میشوند.
شهردار تهران گفت: در شرایط تحریم هستیم و امکانات محدود است؛ هر چقدر همکاری و نگاه فرابخشی داشته باشیم بهتر میتوانیم از امکانات موجود بهره ببریم. درست است هدفمان اداره ارزانتر شهر بود و اورژانس هوایی نیز بحث گرانی است، اما شرایطی را فراهم کردیم که با همکاری هم سرویس بهتری به مردم ارائه دهیم چرا که این سرویس بهرهوری ما را بالا میبرد و ارائه این قبیل خدمات بدون همکاری میان دستگاههای مختلف ممکن نیست. تلاش میکنیم تا فضای همکاری در همه دستگاهها فراهم شود و امکانات لازم را برای مردم ایجاد کنیم؛ مردم عزیز و بزرگواری که هفته گذشته با حضور خود همه را شرمنده کردند.
حناچی در ادامه ترافیک و آلودگی را از عوارض زیست در کلانشهرها دانست و عنوان کرد: یکی از مشکلات اصلی در امداد، ترافیک سنگین است. مثلا در موارد ابتلاء به ایست قلبی و سکته، زمان طلایی وجود دارد که در قالب آن بیمار باید حداکثر ظرف 90 دقیقه به امکانات پزشکی دست پیدا کند. در ترافیک سنگین طبعا این موضوع دچار اختلال میشود. به همین خاطر یکی از اقدامات خوب اورژانس، موتور آمبولانسهای است که سریع خود را به موقعیت میرسانند.
وی تاکید کرد: این درست است که لحظات و ثانیههای بحرانی برای مصدومان و همراهانشان ساعتها میگذرد، اما شرایطی را به وجود آوردیم که این امکانات بیشتر در اختیار مردم قرار گیرد و تشکر میکنم از سازمان اورژانس و مدیریت بحران کشور که با تمام وجود کمک کردند.
شهردار تهران در پایان خاطرنشان کرد: از همه مهمتر این است که همواره با ایجاد مانور و آمادهسازی خود را برای شرایط لازم هوشیار نگهداریم. امیدوارم این خدمات مورد قبول رضای حق باشد و از همکاران خود نیز تشکر میکنم که در این زمینه همراهی داشتهاند.