یک‌شنبه 30 دی 1403

از دولت نئوفاشیستی بنیامین نتانیاهو روی برگردانید!

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
از دولت نئوفاشیستی بنیامین نتانیاهو روی برگردانید!

به گزارش خبرگزاری دانشجو؛ پایگاه خبری "میدل ایست آی" در گزارشی با اشاره به پیروزی نتانیاهو و ائتلاف افراط گرایانِ همراه با وی در جریان انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی، به طور خاص به این نکته اشاره کرده که جهان و به ویژه کشور‌های غربی بایستی قویا دولت آتی رژیم اشغالگر قدس که یک دولت "نئوفاشیست" است را تحریم کرده و از ورود مسوولان آن به خاکِ کشور‌های خود جلوگیری کنند. پایگاه خبری میدل...

به گزارش خبرگزاری دانشجو؛ پایگاه خبری "میدل ایست آی" در گزارشی با اشاره به پیروزی نتانیاهو و ائتلاف افراط گرایانِ همراه با وی در جریان انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی، به طور خاص به این نکته اشاره کرده که جهان و به ویژه کشور‌های غربی بایستی قویا دولت آتی رژیم اشغالگر قدس که یک دولت "نئوفاشیست" است را تحریم کرده و از ورود مسوولان آن به خاکِ کشور‌های خود جلوگیری کنند.

پایگاه خبری میدل ایست آی در این رابطه می‌نویسد: «به تازگی و در جریان انتخابات پارلمانی رژیم صهیونیستی، ائتلافِ راست افراطی تحت رهبری "بنیامین نتانیاهو" به پیروزی رسیده است. این ائتلاف که در برگیرنده احزاب ارتدوکس مذهبی و ملی گرای افراطی است توانسته بیش از 60 کرسی را در انتخابات پارلمانی اراضی اشغالی کسب کند. مساله‌ای که موجب می‌شود تا این ائتلاف بتواند بر پارلمان رژیم صهیونیستی که 120 کرسی دارد مسلط شود و البته راه برای ششمین دوره نخست وزیری بنیامین نتانیاهو نیز هموار شود.

در این میان، یکی از دشوارترین ماموریت‌های نتانیاهو در جریان انتخابات اخیر اسرائیل، متحد ساختن ائتلافی ناهمگون بوده است. در این راستا، حزب اتحاد "صهیونیسم مذهبی" به رهبری "ایتامار بن گویر" و "بزالِل اسموتریش" توانست در جریان انتخابات اخیر اسرائیل، میزان آرای خود را به بیش از دو برابر در قیاس با آخرین انتخابات این رژیم افزایش دهد.

حزب صهیونیسم مذهبی اسرائیل تا حد زیادی طرفدار و حامی اعمال خشونت علیه فلسطینی‌ها است و نه تنها به دنبال توسعه دامنه شهرک سازی‌های اسرائیل است بلکه در زمینه اماکن مقدس مسلمانان در اراضی اشغالی فلسطین نیز ادعا‌های خاص و افراط گرایانه‌ای را مطرح می‌کند. این حزب سال هاست که دستورکار‌های شبه‌فاشیستی را در زمره اصلی‌ترین اولویت‌های خود قرار داده است.

با این همه، حتی پس از پیروزی ائتلاف تحت رهبری نتانیاهو، این پیروزی را حقیقتا باید پیروزی ضعیف و شکننده‌ای ارزیابی کرد. نتانیاهو مجبور است که تمامی اعضای شرکت کننده در ائتلافش را تحت نظر داشته باشد و به طور خاص رقابت‌های آن‌ها جهت کسب کرسی‌های مختلف قدرت در دولت رژیم اسرائیل را کنترل کند. تردیدی نیست که اگر نتانیاهو به عنوان رهبر حزب لیکود در این ماموریت شکست بخورد، دولتش خیلی زود فرو‌خواهد پاشید.

نتانیاهو در عرصه معادلات سیاسی شاید یک دلالِ خوب باشد با این حال یک سیاشتمدار تمام عیار و کامل نیست. دلیل اصلی این مساله نیز این است که وی چشم انداز روشنی ندارد و دنبال کردن آن را نیز در دستورکار ندارد. برای شخصِ نتانیاهو، موضع گیری در مورد یک مساله و ایستادگی در مورد آن تا زمانی که در راستای منافع شخصی اش و حراست از حضور او در قدرت نباشد، مهم نیست. این رویکرد و دستورکار برای نتانیاهو آن هم در رژیمی که ادعای دموکراتیک بودن دارد، خیلی عجیب و البته بی‌معناست.

نتانیاهو بار‌ها نشان داده که پدیده "دموکراسی" را در راستای منافع خود و حراست از موقعیت سیاسی اش ارزیابی و تفسیر می‌کند. او شدیدا مایل است که همیشه در بالای هرم قدرت قرار داشته باشد و از این موضِع، به بقیه نگاه کند.

پیروزی نتانیاهو، ضربه به منافع و حقوق ملت فلسطین فلسطینی‌ها نیز آسیب‌هایی جدی را از پیروزی نتانیاهو و ائتلاف وی در انتخابات پارلمانی رژیم اسرائیل متحمل خواهند شد. سال 2020، هنگامی که چهار حزب عربی در اراضی اشغالی متحد شدند، توانستند در کنار یکدیگر 15 کرسی پارلمان اسرائیل را در اختیار گیرند و تبدیل به دومین گروه اپوزیسیون اصلی در اراضی اشغالی شوند. با این حال این مرتبه، آن‌ها نتوانستند در مورد یک لیست از کاندیدا‌ها به توافق دست یابند و در نتیجه اتحادشان شکست خورد.

این در حالی است که اتحاد بن گویر و اسموتریچ موقعیت برتری را در قالب انتخابات اخیر اسرائیل کسب کرده است. پیشتر یکی از افسران سابق سازمان امنیت داخلی رژیم اسرائیل موسوم به "شین بت" گفته بود که اسموتریچ به عنوان یک صهیونیست دو آتشه که شدیدا با فلسطینی‌ها دشمنی دارد، سال 2005 می‌خواست چند وسیله نقلیه را در یک جاده مهم منفجر کند با این حال قبل از اینکه نقشه خود را عملی کند، بازداشت شد. *ایتامار بن گویر و بزالِل اسموتریچ سیاستمداران اصلی جریان راست افراطی در اراضی اشغالی که به تازگی در قالب ائتلافی با بنیامین نتانیاهو، پیروز انتخابات پارلمانی این رژیم شده اند.

در نقطه مقابل، ایتامار بن گویر نیز در مقام رهبر معنوی جریان افرطیِ موافق با شهرک سازی‌ها در اراضی اشغالی ظاهر شده و مدت هاست با جریان‌هایی که سعی در ارعابِ فلسطینی‌ها دارند، در همکاری به سر می‌برد. در این رابطه حتی برخی افراد و چهره‌ها در اراضی اشغالی، شخصِ بن گویر را به عنوان مسبب برخی عملیات‌های تروریستی علیه فلسطینی‌ها معرفی کرده اند. این در حالی است که خودِ وی هرگونه اتهام در این رابطه را قویا رد می‌کند.

یک دهه قبل، بن گویر که اکنون یکی از متحدان اصلی نتانیاهو است در جریان یک مصاحبه تلویزیونی گفته بود که او "کاملا معتقد است که بایستی مسجد الاقصی را نابود کرد". خودِ بن گویر نیز بار‌ها از چهره‌ها و افرادی که دست به کشتار و قتل و عام فلسطینی‌ها زده اند، تجلیل کرده است (به عنوان مثال گفته شده که در منزل او تصویر یادبود باروش گلدشتاین که عامل کشتار و قتل عام فسلطینی‌ها در مسجد ابراهیمی در سال 1994 بوده است، وجود دارد).

انتظار می‌رود که در دولت جدید نتانیاهو، بن گویر و اسموتریچ مخصوصا در نهاد‌ها و تشکیلات امنیتی رژیم اسرائیل نفوذ قابل توجهی را کسب کنند. آن‌ها از ظرفیت‌ها و لابی‌های کافی و لازم جهت اخراج فلسطینی‌ها از سرزمین هایشان برخوردارند و در عین حال می‌توانند زمینه را برای عملیات‌های نظامی و امنیتی فراهم کنند که صرفا موجب تشدید نفرت و خشونت می‌شوند. باید توجه داشت که بن گویر و اسموتریچ تحت تاثیر ایدئولوژی قرار دارند که در قالب آن صلح و ثبات بی‌معناست. این ایدئولوژی صرفا به دنبال منازعه و درگیری است.

وضعیت موجودِ خطرناک در اراضی اشغالی

تاکنون بار‌ها اینگونه ادعا شده که اسرائیل موجودیتی با ساختاری دموکراتیک است. این در حالی است که این گزاره کاملا غلط است و هیچگاه هم واقعیت نداشته است. نتانیاهو در 15 سال اخیر با حضور گسترده خود در قدرت، عملا ایده مطرح شدن دموکراسی در اراضی اشغالی را نابود کرده و اثری از آن باقی نگذاشته است.

واقعیت این است که نتانیاهو از دموکراسی متنفر است، زیرا دموکراسی واقعی به رقبایش این امکان را می‌دهد تا ساختار‌های اِعمال قدرت که مد نظر او هستند را مورد بی توجهی قرار دهد. جالب اینکه قبل از برگزاری انتخابات اسرائیل، نتانیاهو و حزب وی (حزب لیکود) به تقلید از ترامپ، در شبکه‌های اجتماعی یک بازی را به راه انداختند و عملکرد سیستم انتخاباتی رژیم اسرائیل را زیر سوال بردند.

با این حال به محض مسجل شدن پیروزیشان، نتانیاهو شروع به ایفای این نقش کرده و می‌کند که وی تنها ناجی رژیم اسرائیل است. بدون تردید اگر شکست هم می‌خورد، او و حزبش جنگی گسترده را به راه می‌انداختند و از وقوع تقلب در انتخابات صحبت می‌کردند.

یک نکته در مورد نتانیاهو خیلی روشن و واضح است و آن این مساله می‌باشد که او خواهان ایجاد آشفتگی و هرج و مرج است. زیرا اساسا در یکچنین فضایی است که او می‌تواند خود را به مثابه ناجی اسرائیلی‌ها معرفی کند.

در این میان، برخی ناظران و تحلیلگران بر این باورند که نتیجه نهایی انتخابات اسرائیل تا حد زیادی موجب وخاومت روابط اسرائیل با آمریکا نیز می‌شود. در این رابطه شماری از اعضای کنگره آمریکا نسبت به مواضع افراطی اعضای عضو ائتلاف نتانیاهو انتقاداتی را مطرح کرده اند.

در این راستا، یکی از اصلی‌ترین راه‌هایی که نتانیاهو از طریق آن می‌تواند انتقادات علیه خود را دور بزند این است که شخصیت‌های کم حاشیه تری را از جناح راست افراطی جهت تصدی کرسی‌های کلیدی قدرت در اراضی اشغالی برگزیند. از این منظر، حضور آشکارِ اسموتریچ و بن گویر در قدرت می‌تواند تبعات منفی قابل توجهی را به همراه داشته باشد.

نتانیاهو چهره‌ای محبوب در میان دموکرات‌های آمریکایی نیست و درست به همین دلیل می‌توان انتظار داشت که روابط دولت بایدن با دولت نتانیاهو، روابطی سرد و البته توام با تنش‌های آشکار و پنهان باشد. در این فضا، دولت جدید نتانیاهو روابط شکننده‌ای را با تشکیلات خودگردان فلسطینی نیز خواهد داشت و در عین حال به احتمال فراوان به شهرک سازی‌ها و سرقت زمین‌های آبا و اجدادی فلسطینی‌ها هم ادامه خواهد داد.

ملت‌های غربی نظیر آمریکا و انگلستان باید واکنشی مقتضی را به این دولت و رویه‌های افراطیِ احتمالی آن نشان دهند. آن‌ها باید حضور نئوفاشیست‌ها در دولت نتانیاهو و رژیم اسرائیل را به شدت محکوم کنند و افرادی نظیر ایتامار بن گویر و اسموتریچ را نیز به مثابه عناصر نامطلوب و تروریست شناسایی کنند و از ورودشان به خاک کشور‌های خود جلوگیری کنند.»