از سوء تفاهم تا مخالفت در تغییر نام برخی معابر تهران
اعضای شورای شهر تهران نام چند معبر و خیابان پایتخت را تغییر دادند.
به گزارش ایسنا، اعضای شورای شهر تهران جلسه علنی صبح امروز خود را به بررسی نامگذاری معابر اختصاص دادند و به مدت دو ساعت سه دستور جلسه ابتدایی خود را که در مورد نامگذاری معابر بود تک به تک بررسی کردند و محمد جواد حق شناس ضمن قرائت لیست نامهای پیشنهادی گفت: تعدادی از نامگذاریها مربوط به جلسه قبل است که مانده و باید آن را بررسی کنیم که بر همین اساس در تغییر نام خیابان "مطهری" در منطقه یک نام "احمد اقتداری" پیشنهاد میشود.
محسن هاشمی در واکنش به این تغییر نام گفت: ممکن است برخی از نامهای خانوادگی تکراری باشد اما به اسم کوچک که نگاه میکنیم یک مطهری دیگری شاید منظور باشد. به عنوان مثال در تهران، نام خانوادگی هاشمی زیاد است اما همه آنها که هاشمی رفسنجانی نیستند و حتی در کتاب درسی اگر به یاد داشته باشید یک داستان در مورد خانواده هاشمی بودکه اخیرا آن را حذف کردند که البته منظورشان هاشمی رفسنجانی نبود.
وی با بیان اینکه توضیح این گونه تغییرها در جامعه سخت است و ممکن است سوء تفاهم ایجاد کند گفت: مثلا خانواده مطهری بر روی این موضوع حساس هستند و میگویند که مطهری زدایی در شهر میکنید. هر چند که ما میدانیم که اعضاء میخواهند که اسامی تکراری را حذف کنند اما همراهی با ما وجود ندارد و در غیاب صدا و سیما و رسانهها فقط بخشهای منفی آن هم به صورت گسترده پخش میشود.
به عنوان مثال میتوانیم به موضوع تغییر نام خیابان تختی اشاره کنم که هنوز هم به من زنگ میزنند و از این تغییر نام گلایه میکنند و هر چقدر که به آنها توضیح میدهم که ما 15 خیابانمان در تهران به نام تختی است قبول نمیکنند و این جو نارضایتی در مردم توسعه مییابد و این حرکت خوب، منفی جلوه داده میشود و من مخالف این گونه تغییر نامهایی هستم که مردم با آن انس گرفتهاند.
به گزارش ایسنا، نهایتا تغییر نام خیابان مطهری در منطقه 1 به نام احمد اقتداری رای آورد.
در ادامه حق شناس با بیان اینکه پیشنهاد میشود خیابان "شیراز" درمنطقه یک به نام "قشم" تغییر یابد گفت: جزیره قشم با وجود داشتن موقعیت استراتژیک هیچ نامی درتهران ندارد اما درتهران 4 خیابان به نام شیراز است که پیشنهاد میشود خیابان شیراز در منطقه 1 به نام قشم تغییر کند.
در ادامه حجت نظری در موافقت با این پیشنهاد گفت: ما یک خیابان بزرگ و معروف به نام شیراز در محدوده میدان ونک داریم و هر تغییری میتواند موجی از انتقادات را داشته باشد اما دقت کنید که شهروندان از این اسامی تکراری بر روی خیابانها سردرگم میشوند، این در حالی است که ما نیز برای نامگذاری معابر با محدودیت مواجه هستیم و اگر استدلالتان شهرت نام و انس گرفتن مردم با یک نام است باید بگویم که بر اساس این استدلال ما نباید نام بزرگراه رسالت را به سردار قاسم سلیمانی تغییر میدادیم.
به گزارش ایسنا، در این میان بهاره آروین با محسن هاشمی صحبت کرد که این مساله موجب انتقاد حجت نظری شد و به آروین گفت: چرا در حین صحبت من با رئیس حرف میزنید که آروین نیز در واکنش گفت: شما نمیتوانید برای هیات رئیسه تعیین تکلیف کنید.
در ادامه نوری در مخالفت با این پیشنهادات در ابتدا به بحث و جدل دو عضو اشاره کرد و گفت: باید شان اعضا رعایت شود و دقت داشته باشیم که منشیهای هیات رئیسه کارمند شورا نیستند بلکه نمایندهی مردم هستند و نباید با آنها برخورد نامناسب شود و باید شان آنها رعایت شود. رئیس جلسه نیز باید جدل و متلک را تمام کند.
وی در مورد مخالفت خود با این تغییر نام گفت: شیرازیهای زیادی در این خیابان زندگی میکنند و حتی یک هیات معروف در این خیابان به نام شیرازیها دارند و شورا یاران محله در تماس با اعضا از این تغییر نام انتقاد کردند که محمد جواد حق شناس در واکنش به این سخنان گفت: ما باید مسیر حرکت کلانمان را در حوزه نامگذاری مشخص کنیم چرا که نامگذاری یک شناسه و فلسفه دارد ونمیتوانیم مدام آن را تغییر دهیم و باید حزب تعلق را کنار بگذاریم.
به گزارش ایسنا، نهایتا اعضای شورای شهر به تغییر نام خیابان شیراز به نام قشم رای مثبت ندادند.
به گزارش ایسنا، همچنین اعضای شورای شهر به تغییر نام خیابان یگانه به استاد اکبر رادی در منطقه 6، تغییر نام کوچه پنجم به نام "شهید الفرد گبری" در منطقه 8 و همچنین به تغییر نام کوچه ارسطو به نام "شهید وارتان آقاخانیان" در منطقه 8 رای مثبت دادند.
همچنین بن بست سهراب به نام "دکتر سهراب" از پزشکان معروف دوره قاجار در منطقه 11 نیز نامگذاری شد.
حق شناس در ادامه این تغییر نامها گفت: تغییر نام کوچه نیکوپایان در منطقه 12 به نام "شهید عباس شرف بیانی" نیز پیشنهاد شده است چرا که دو گذر عمود بر هم به نام شهید نیکوپایان بود که اسم کوچه را به عنوان شهید عباس شرف بیانی تغییر خواهیم داد اما اسم گذر اصلی به نام شهید نیکوپایان باقی میماند. این پیشنهاد نیز با رای حداکثری اعضا به تصویب رسید.
در ادامه اعضای شورای شهر به تغییر نام کوچه ششم در منطقه 4 به نام "شهید نافع رحمانی"، تغییر نام کوچه بی نام در منطقه 16 به نام "مهر آسا" رای مثبت دادند که احمد مسجد جامعی در واکنش به تغییر نام کوچه بی نام به مهرآسا گفت: شهروندانی که در این کوچه زندگی میکنند حق بیشتری نسبت به ما در تعیین نام کوچهشان دارند اما هیچ کس از آنها سوالی در این زمینه نمیپرسد و این در حالی است که دو ماه است که ما یک طرحی را در خصوص نظر خواهی از شورایان در تغییر نامها به کمیسیون فرهنگی دادیم و آنها نیز عنوان کردند که به هیات رئیسه تقدیم شده است، چرا این طرح در صحن بررسی نمیشود که بهاره آروین در واکنش به این سخنان گفت: هیچ طرحی در این خصوص به هیات رئیسه داده نشده است.
به گزارش ایسنا، اعضای شورای شهر تهران در ادامه به تغییر نام خیابان بابایی در منطقه 16 به نام "شهیدان صادقی" و همچنین کوچه جهانگیری در منطقه 16 به نام "شهیدان رشیدی" و تغییر نام کوچه سوم در منطقه 17 به نام "شهید جلیل گلدوست" و همچنین تغییر نام خیابان جدید احداث در منطقه 19 به نام "مهر آرا" رای مثبت دادند که محسن هاشمی در واکنش به این تغییر نام گفت: دقت داشته باشید که برند مهر متعلق به احمدینژاد است و حجت نظری نیز به شوخی گفت: همه کشور متعلق به احمدی نژاد است.
همچنین اعضای شورای شهر به تغییر نام بلوار طبیعت منطقه 22 به نام تالش، تغییر نام کوچه ناصری در منطقه 6 بنام شهید امیر هوشنگ غیومی، بوستان شقایق در منطقه 2 به نام ابراهیم قنبری مهر و همچنین خیابان 6.1 فاطمی در منطقه 6 به نام شهید منصور ظهیری و تغییر نام کوچه عبدلی در منطقه 7 به نام شهید محمد موسوی رای مثبت دادند.
به گزارش ایسنا، در ادامه اعضای شورای اسلامی شهر تهران در ادامه به تغییر نام خیابان کوهستان هشتم در خیابان پاسداران به شهید اسدالله بربری رای ندادند و این موضوع برای بررسی بیشتر به کمیسیون تخصصی برگشت داده شد.
همچنین در ادامه میدان سما در منطقه 2 به نام دکتر محمد علی مجتهدی تغییر یافت اما اعضای شورا به تغییر نام میدان خیابان ابن سینا در منطقه 6 به نام بی بی مریم بختیاری رای ندادند چرا که الویری در مخالفت با این تغییر نام گفت: کشورهای دیگر به دنبال نام ابنسینا هستند و حالا ما میخواهیم در کشور ابن سینا نام را حذف کنیم و این از نظر بینالمللی درست نیست.
حق شناس در واکنش به این تذکر گفت: این شورا چند چند است؟ شش عضو زن شورا از ما خواستهاند که یک خیابان را به نام بی بی مریم بختیاری نام گذاری کنیم و این در حالی است که ما از میدان سپاه تا میدان بهارستان یک خیابان به نام ابن سینا داریم که یک مجسمه سه متری هم در آن وجود دارد و این که اعضا آن را ندیدند جای تعجب است.
به گزارش ایسنا، نهایتا اعضای شورای شهر تهران به تغییر نام خیابان ابن سینا به بی بی مریم بختیاری رای ندادند. همچنین اعضای شورا در ادامه به تغییر نام خیابان شیشه مینا به نام پرویز دهداری رای مثبت دادند.
به گزارش ایسنا، از آنجایی که بررسی نامهای معابر حدود دو ساعت از وقت جلسه شورا را به خود اختصاص داد، به پیشنهاد هاشمی زمان جلسه تمدید شد و سایر دستورات جلسات مورد بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام