یک‌شنبه 30 اردیبهشت 1403

از معرفی داوران مسابقه سینمای ایران تا نظر چهره‌های سینمایی درمورد جشنواره چهلم

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
از معرفی داوران مسابقه سینمای ایران تا نظر چهره‌های سینمایی درمورد جشنواره چهلم

در این مطلب به معرفی داوران چهلمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران و نظرات چهره‌های مختلف سینمایی درمورد این دوره از جشنواره می‌پردازیم.

در بخش مسابقه سینمای ایران چهلمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران چهره‌های مختلف سینمایی داوری این دوره را برعهده دارند.

محمود کلاری، محمدحسین لطیفی، سعید قطبی زاده، بهروز شعیبی، بهرام ارک، حسین دارابی و زهره زمانی به عنوان داوران مسابقه سینمای ایران چهلمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران مشخص شدند.

همچنین، به دلیل استقبال مخاطبان، سه سانس فوق العاده به منظور نمایش آثار بخش ویژه «سینما و کتاب» چهلمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران درنظر گرفته شد که علاقه مندان می‌توانند در دو روز یکشنبه 30 مهرماه و دوشنبه 1 آبان ماه در سالن 6 پردیس سینمایی ملت به تماشای این آثار بنشینند.

حضور وزیر فرهنگ در جشنواره فیلم کوتاه تهران

محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ در حاشیه جشنواره فیلم کوتاه تهران گفت: این جشنواره باشکوه برگزار شده است و این کیفیت حاصل تلاش‌های انجمن سینمای جوانان در استان‌های مختلف است.

تأکید رئیس سازمان سینمایی از شکل گیری آینده سینما از مراکز سینمای جوان 

محمد خزاعی، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد و رئیس سازمان سینمایی گفت: از دل این شور و هیجان موج‌های جدید فیلمسازی شکل می‌گیرد و رشد و نمو پیدا می‌کند و خوشبختانه، اغلب وعده‌هایی که سال گذشته در همین جمع داده ام تقریباً محقق شده و یا در شرف انجام است.

رئیس سازمان سینمایی ضمن قدردانی از رشد و تحول در دفاتر سینمای جوان، با اشاره به حضور پررنگ تولیدات دفاتر استان ها در این دوره از جشنواره تصریح کرد: رشد بسیار خوبی در تولیدات سینمای جوان احساس می شود و امسال با جهش و شاخصه های مطلوبی روبرو هستیم و 55درصد آثار جشنواره سهم مناطق و استان های کشور است.

او ادامه داد: در کشف و معرفی نیروی انسانی جدید و فیلمسازان جوان شاهد اتفاق های خوبی هستیم و در عین حال، معتقدم نباید به این سطح بسنده کنیم.

خزاعی با تأکید بر لزوم تقویت مباحث معرفتی و جهان بینی در ساختار آموزش های سینمای جوان افزود: شناسایی و حمایت از جوانان متعهد به جامعه و منافع ملی باید سرلوحه فعالیت دفاتر سینمای جوان باشد و باید به رشد و حمایت از فیلمسازهایی کمک کنیم که هم، ادبیات و تاریخ و بحث های معرفتی را بشناسند و هم صاحب دانش فیلمسازی باشند.

رئیس سازمان سینمایی با اشاره به دشواری های پیش روی فیلمسازان سینمای کوتاه گفت: یکی از نکاتی که در حوزه فیلم کوتاه وجود دارد این است که بدانیم بدون امکانات و بودجه کم چگونه فیلم بسازیم و چه بسیار فیلم هایی که با امکانات و هزینه زیاد ساخته شده اند اما کیفیت و ارزش سینمایی ندارند.

او یادآور شد: فرصت بسیار اندکی از مأموریت ما در این دولت باقی مانده است و باید با جدیت روی اهدافمان تمرکز کنیم و با شناسایی مشکلات و چالش ها در جهت تحقق آن ها گام برداریم. بنابراین، باید با جدیت و همت عالی در مسیر تحقق اهداف حرکت کرده و تلاش کنیم تا نسلی آگاه، متفکر و متخصص تربیت کنیم. ساخت آینده سینمای ایران از همین مراکز سینمای جوان آغاز می شود و مهم ترین مراکز رویش و رشد فیلمسازان در کنار دانشگاه ها همین دفاتر سینمای جوان است.

کتاب چهل سالگی جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران؛ ادای دِینی به آنان که عمرشان صرف جشنواره شد 

کتاب چهل سالگی جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران به اهتمام سعید هاشم زاده در این دوره رونمایی شد که مهدی آذرپندار، دبیر چهلمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران در مقدمه آن تأکید کرده است این اثر، ادای دِینی به همه افرادی است که عمر و جوانی خود را صرف این جشنواره کرده اند.

حضور فریدون جیرانی در حاشیه جشنواره فیلم کوتاه تهران 

فریدون جیرانی، نویسنده، کارگردان، پیشکسوت سینما و داور افتخاری شورای پیچینگ حرفه‌ای چهلمین دوره جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران از نگاه تازه فیلمنامه‌های پیچینگ خبر داد و گفت: من شش فیلمنامه را در این پیچینگ خواندم که فیلمنامه‌های بسیار خوبی بودند و مهم‌ترین مسئله این بود که آن‌ها شعاری نبودند و بسیار مدرن و دارای نگاه های تازه‌ای بودند و ایده های درخشانی داشتند که برای من خیلی تازه بود و از خواندنشان لذت بردم.

این پیشکسوت سینما ادامه داد: بسیار خوشحالم که فیلمسازان جوان ما مستقل فکر می کنند و امیدوارم در جریان ساخت فیلم هایشان هم بتوانند استقلال خود را حفظ کنند و قصه هایشان تغییر نکند.

جیرانی در خصوص تجربه سخت فیلم کوتاه و به سمت ساخت فیلم بلند حرکت کردن گفت: این مسیر بسیار خوبی است. همان طور که می بینیم کارگردان های خوبی از فیلم کوتاه به سینمای بلند آمدند. سینمای بلند از فیلم کوتاه تغذیه می شود. البته این لزوماً یک قاعده نیست و بستگی به خلاقیت فیلمسازان دارد.

نظر همایون اسعدیان درمورد اردو‌های فیلمسازی انجمن سینمای جوان 

همایون اسعدیان از جمله سینماگران پیشکسوت کشور گفت: در اردو‌های فیلمسازی خیلی چیز‌ها یاد گرفتم و به شدت علاقه‌مند به ادامه این اردو‌ها با حضور جوانان دیگری هستم.

اسعدیان با تشریح تجربه خود در اردوی مشهد افزود: اگر این اردو دوباره تکرار شود حتماً سعی می کنم یاد بگیرم چگونه می توان یک فیلم کوتاه و ارزان را در کمترین زمان فیلم ساخت.

همچنین، کمال تبریزی از دیگر سینماگران پیشکسوت ایران با اشاره به کم بودن زمان اردو‌ها به عنوان نقطه ضعف آن‌ها مطرح کرد: نقطه ضعفی که اردو‌ها داشتند زمان کم آن‌ها بود که درباره فیلمنامه وجود داشت. ما در یک زمان کوتاه به فیلمنامه سر و سامان دادیم که فکر می‌کنم باید زمان صحبت درباره فیلمنامه بیشتر باشد.

او با اشاره به خروجی اردو گفت: تدوین و فیلمبرداری نسبتاً مناسب بود. چون زمان کم بود و فرصت اندیشیدن نداشتیم و اولین مسئله بچه ها این بود که باید چه نماهایی را بگیرند و از چه لنزی استفاده کنند. در مجموع، تجربه خیلی خوبی بود و بچه ها بیشترین چیزی که یاد گرفتند این بود که مجموعه نماها باید چگونه باشد و تعدادشان چقدر باشد.

امیر شهاب رضویان، فیلمساز هم تأکید کرد: معتقدم در فیلمسازی باید یک نفر حرف آخر را بزند و ما در این اردو سعی کرده ایم که بگوییم چگونه می‌توان فیلم کوتاه را ساخت و آن چه این اردو‌ها به ما یاد داد این بود که بتوانیم تولید ارزان قیمت در کمترین زمان انجام دهیم. البته منظورمان لزوماً فیلم بی کیفیت نیست و معتقدم اگر یک قصه خوب داشته باشیم حتماً با یک گروه کوچک می‌توانیم فیلم ارزان و خوب بسازیم.

حسن حسینی، کارشناس سینما درمورد ژانر فانتزی در ایران گفت: فیلمی که از امر واقعی فاصله می‌گیرد، فیلم فانتزی است و انیمیشن با این که فانتزی دارد، اما فانتزی به معنای ژانر سینمایی نیست. فانتزی امر ناممکن است.

اعلام اسامی 10 فیلم برتر از نظر مخاطبان در روز دوم و سوم جشنواره فیلم کوتاه تهران 

سعیدنجاتی، رئیس کانون دانش آموختگان انجمن سینمای جوانان ایران به عنوان متولی اخذ آرای مردمی، فهرستی از اسامی این فیلم ها را بدین شرح اعلام کرد:

«اذان صبح به افق یزد» به کارگردانی زهره صباغیان

«آپولو» به کارگردانی فرزاد رنجبر

«آخرین شیهه اسبی که خواب پروانه شدن دیده بود» به کارگردانی مهدیه محمدی

«بازسازی» به کارگردانی علی توکلی

«تاکسیدرمیست» به کارگردانی سوسن سلامت و بهزاد علوی

«خودکشی به سبک نیچه» به کارگردانی پیام کردستانی

«رویای نیمه جان» به کارگردانی آرمین اعتمادی

«شریف» به کارگردانی محمد علیزاده فرد

«مدیر مدرسه» به کارگردانی میکاییل دیانی

«مورچه» به کارگردانی فرهاد شنتیایی

واکنش جمعی از فیلمسازان حاضر در جشنواره فیلم کوتاه تهران به جنایت رژیم صهیونیستی در غزه

گفتنی است در حاشیه این دوره از جشنواره فیلم کوتاه تهران، جمعی از فیلمسازان منتخب حاضر در آن با امضای بیانیه‌ای به کشتار ساکنان غزه توسط رژیم غاصب صهیونیستی واکنش نشان دادند و بر بی تفاوت نبودن اهالی هنر به «قتل عام وحشیانه و تلخ بیش از هزار کودک بی گناه در غزه» تأکید کرده و اعلام کردند که در کنار «وجدان‌های بیدار» خواهند ماند.

شایان ذکر است که چهلمین جشنواره بین المللی فیلم کوتاه تهران به دبیری مهدی آذرپندار تا 2 آبان ماه 1402 در حال برگزاری است.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر
از معرفی داوران مسابقه سینمای ایران تا نظر چهره‌های سینمایی درمورد جشنواره چهلم 2
از معرفی داوران مسابقه سینمای ایران تا نظر چهره‌های سینمایی درمورد جشنواره چهلم 3
از معرفی داوران مسابقه سینمای ایران تا نظر چهره‌های سینمایی درمورد جشنواره چهلم 4