استاندارد دوگانه شبکههای مجازی خارجی / هشتگ آرتین را هم پاک کردند
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: در شبکههای اجتماعی خارجی آزادی بیان ما را محدود میکنند و حتی اخیرا در پی حادثه تروریستی به حرم شاهچراغ، هشتگ آرتین و آرشام را هم پاک کردند.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: در شبکههای اجتماعی خارجی آزادی بیان ما را محدود میکنند و حتی اخیرا در پی حادثه تروریستی به حرم شاهچراغ، هشتگ آرتین و آرشام را هم پاک کردند.
به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی رضاخواه در جلسه علنی نوبت صبح امروز (سهشنبه، 24 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در توضیح سوال خود از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: طرح کلان و معماری شبکه ملی اطلاعات 37 تکلیف دارد که شما گفتید به 59 درصد پیشرفت رسیدهاید که سوال بنده این است که شاخص اندازهگیری این موضوع چیست؟
وی بیان کرد: یکی از مهمترین زیرساختهای اقتصاد دیجیتال، اینترنت پرسرعت و با کیفیت است که برای تحقق این موضوع باید فیبر نوری توسعه یابد. اگر این اتفاق نیفتد، نسل پنجم تلفن همراه هم در کشور ایجاد نخواهد شد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ما باید شبکه فیبر نوری را تا پای منازل و محل استقرار کسب و کارها ببریم، متذکر شد: متأسفانه در 10 سال گذشته این موضوع دچار عقبماندگی جدی شده است. از سوی دیگر، ما به جای اینکه اینترنت ثابت را تقویت کنیم و توسعه دهیم، روی اینترنت موبایل متمرکز شدهایم در صورتی که در همه جای دنیا این موضوع برعکس است.
رضاخواه گفت: در چند هفته اخیر اتفاقاتی در برخی شبکههای اجتماعی خارجی افتاد که اگر در هر کشور دیگری اتفاق میافتاد، حتماً این شبکهها با انسداد مواجه میشد. فعالیتهایی از قبیل فعالیتهای تروریستی، ترویج خشونت، ساخت سلاح کوکتل مولوتف، تخریب اموال عمومی و شکنجه در شبکههای اجتماعی تبلیغ شده است.
وی ادامه داد: بنده برای تحصیل در کشور آمریکا بودم که در سال 2017 یک اتفاق تروریستی در لاس وگاس رخ داد و یک نفر، هزار گلوله شلیک کرد و 60 نفر کشته و 413 نفر مجروح شدند. عکسهای آن اتفاق به سرعت در شبکههای اجتماعی منتشر شد، اما گوگل بعد از چند ساعت هر عکسی را که حاوی خشونت و خون بود، پاک کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در کشور ما در چند هفته اخیر نه تنها ترویج خشونت شد حتی تصاویر شکنجه شهید علیوردی هم به کرات پخش شد، گفت: این استاندارد دوگانه است و این شبکههای اجتماعی درباره آزادی بیان صحبت میکنند اما آزادی بیان را برای ما محدود میکنند.
رضاخواه بیان کرد: برای مراسم تشییع شهید قاسم سلیمانی جمعیت زیادی به خیابانها آمدند، اما اگر در این شبکههای مجازی خارجی حرفی از ایشان بزنید یا عکسی از ایشان منتشر کنید، سانسور میشود یا حتی ممکن است حساب کاربری مسدود شود؛ این یک استاندارد دوگانه است. حتی آنان در موضوع حادثه شاهچراغ هشتگ آرتین و آرشام را هم پاک کردند. با توجه به شعار زن، زندگی، آزادی باید گفت که در حمله تروریستی در حرم شاهچراغ هم زندگی یک زن را که مادر آرتین بود، از او گرفتند. در این شبکهها ادعای آزادی بیان میشود، اما به ایرانیان که میرسد، سانسور میشود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در شبکههای اجتماعی خارجی به صورت صریح به ایرانیان توهین شده است، ادامه داد: این شبکهها حساب کاربری ایران را به گونهای زدهاند که این حساب کاربری مُرده است. آیا واقعاً ایران مرده و این کار توهین به مردم ایران نیست؟
وی تاکید کرد: در صورت بسته شدن شبکههای اجتماعی خارجی مردم باید در کجا حضور پیدا کنند؟ باید از کدام شبکه اجتماعی داخلی استفاده کنند؟ آیا پیام رسانهای داخلی زیرساخت سرور و فضای امن داخلی دارند و میتوانند پاسخگوی مردم باشند؟ آیا دادههای شخصی مردم حفظ میشود؟
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: مردم برای راهاندازی کسب و کارهای اینترنتی خود در پلتفرمهای خارجی سالها زحمت کشیده و هزینه و وقت زیادی برای این موضوع گذاشتهاند و آیا درست است که ما به مردم میخواهیم بگوییم که یک شبه به سمت پلتفرم داخلی بروید؟ مردم برای ایجاد کسب و کارهای داخلی نیاز به مجوزهای گوناگون دارند. پلتفرم خارجی بدون هیچ مجوزی کار میکند اما در پلتفرم داخلی سنگاندازی میکنیم. باید اعتماد مردم را جلب کنیم.