استاندار کرمان: معضل حاشیهنشینی از سیمای اثر جهانی بم زدوده شود
ایرنا - کرمان - استاندار کرمان با بیان اینکه حاشیه نشینی در باغ شهر زیبای بم غیرقابل باور و سیمای این اثر جهانی را نازیبا کرده، خواستار چاره اندیشی برای رفع این معضل اجتماعی در کمترین بازه زمانی از سوی دستگاه های متولی در استان شد.
به گزارش ایرنا، علی زینی وند عصر چهارشنبه در خاتمه بازدید از شهرستانهای شرقی استان کرمان در نشست جمع بندی بررسی مشکلات این مناطق در ارگ جدید ابم افزود: بم یک شهر عادی نیست و نماد هویتی ما محسوب می گردد و باید بدانیم شهر بم با هویت آن خوب است همانطور که زلزله ی غمبار سال 82 نتوانست هویتش را تغییر دهد ما نیز نباید این کار را انجام دهیم.
وی ادامه داد: جوانان و نخبگان بمی هر زمان دیدند شخصی در حال از بین بردن باغش است با حلقه زدن به دور درخت ها نباید اجازه دهند با تخریب این درختان زمین باغی را به مسکونی تبدیل کند.
استاندار با اظهار تاسف از اینکه وقتی از شهر بم به این زیبایی، شهر کوچه های خاکی نام ببریم اظهار داشت: اگر هر سال پنج درصد کوچه ها آسفالت می شد اکنون نباید با این وضعیت روبرو میشدیم و باید هر چه سریعتر طرح جامع گردشگری بم انجام شود زیرا فضای کشور همیشه یک جور نمی ماند.
زینی وند افزود: طرح تفضیلی بم جزو ضروریات است و شهر راهی جز توسعه به جنوب ندارد و باید با دقت مورد مطالعه قرار گیرد زیرا اگر بم باغ شهر بودنش را از دست بدهد انگار ارگ تاریخی را از دست داده است و از سویی شهرداری بم باید با اجرای انواع و اقسام طرح ها به سمت درآمد پایدار برود.
وی از دیگر دلایل سفر خود به شرق استان کرمان را موضوع مسایل امنیتی دانست و گفت: زیرا منطقه شرق استان کرمان به دلیل هم مرزی با سیستان و بلوچستان گاها با مسایل و مشکلاتی که از سمت کویر سرازیر می شود روبرو است و درحال تدابیری هستیم تا این موضوعات برای همیشه حل شود.
زینی وند اظهارداشت: دلیل بعدی سفرم با توجه به سیل خیزبودن این منطقه و براساس پیش بینی ها که وارد دوره ترسالی در جنوب و جنوب شرق کشور خواهیم شد بمنظور بررسی وضعیت مقابله ای با خسارت ناشی از سیلاب های احتمالی انجام گرفته است.
وی ادامه داد: بی توجهی به موضع لایروبی، موجب شده رودخانه های این منطقه بدلیل رسوب بیش از حد با سطح روستاها مساوی شوند تا جایی که دیگر رودخانه ها مشخص نیستند و باید در بازه دو ساله از طریق لایروبی رودخانه ها کمک کنیم تا بعد از هر بارندگی زندگی مردم مختل نشود.
زینی وند بیان کرد: در این سفر مقرر گردید کارگروهی تشکیل گردد و فرمانداران در حوزه انتخابیه خود مسائل و مشکلات را جمع بندی و اولویت بندی کرده تا بتوانیم هر چه سریعتر در کمترین بازه زمانی حل و فصل گردند زیرا 70 درصد امور جاری استان ها با تصمیمات میدانی قابل حل است.
استاندار کرمان درخصوص کارخانجات خودروسازی ارگ جدید هم گفت: از این کارخانجات به عنوان ظرفیتی بالا در منظقه یاد کرد و اظهار داشت: باید با توجه به ظرفیت و پتانسیل موجود آن ها را تقویت کرده و به خودروسازهای بخش خصوصی توجه بیشتری داشته باشیم. وی در خاتمه درخصوص توسعه نامتوازن شهرهای استان کرمان افزود: تمام مناطق محروم در اولویت ما قرار دارند و برای ما فرقی نمی کند این مناطق در شرق، جنوب یا شمال استان قرار دارند. محرومیت زدایی در تمام استان باید شکل بگیرد
امام جمعه بم در این نشست گفت: به فرموده مقام معظم رهبری سرمایه گذار مجاهد است و ما نیز از ظرفیت ارگ جدید حمایت کرده ایم اما کاستی ها و محرومیت هایی در شرق استان کرمان وجود دارد و توقع داریم در استان که از عدالت اقتصادی و عدالت توسعه صحبت می کنیم منطقه محروم را فقط منطقه جنوب محسوب نکنند.
حجت الاسلام قاسم دانشی خاطر نشان شد: محرومیت زدایی در تمام استان باید شکل بگیرد ولی محرومیت هایی در شرق استان وجود دارد که شاید در برخی مناطق دیگر وجود نداشته باشد، مردم شرق استان از بی عدالتی ها ناراضی اند بطور مثال پل دهبکری حدود 14 سال در حال ساخت است اما هنوز به سرانجام نرسیده است در صورتی که اگر از تونل ها عبور کنیم بیشترین دستگاه ها در منطقه جنوب در حال جاده سازی هستند.
وی بیان کرد: در آمار 15 ساله اخیر در بخش های مختلف اعتبارات و تسهیلات ملی و استانی بیشترین اعتبارات به جنوب اختصاص داده شده اما شرق را هم ملاحظه بفرمایید چه میزان اعتبار اختصاص یافته است؟ انتظار می رود با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های موجود در شرق استان و ظرفیت صنایع خودروسازی اداره کل صنعت معدن و تجارت به شرق استان کرمان داده شود.
استاندار کرمان سیاست زده نیست
نماینده مردم شهرستانهای بم، نرماشیر، فهرج و ریگان در مجلس شورای اسلامی گفت: جهت پیشبرد و ارتقای شرق استان و حل مشکلات آن کارگروه یا ستادی از مجموعه فرمانداران و کارشناسان تشکیل گردد و طرح های پیشرو و طرح هایی با 70درصد پیشرفت را مشخص کنند تا هر چه سریعتر و بهتر راه کارها مشخص گردد. حجت الاسلام موسی غضنفر آبادی بیان کرد: از جمله مشکلات حوزه شرق استان کرمان پروژه انتقال آب از سد نسا به شهرهای بم، بروات، فهرج، نرماشیر و ریگان است که باید هر چه سریعتر پیگیری شود و همچنین مشکلات راه، جاده و اشتغال را داریم که باید از ظرفیت های موجود شرق استان کرمان به صورت بهینه استفاده کنیم وی اظهار داشت: استاندار فارغ از هر دیدگاهی است که بخواهد به منطقه ای آسیب وارد کند و نسبت به نظام و انقلاب بسیار دلسوز هستند ولی سیاست زده نیست.
حاشیه شهر بم سه سال پس از زلزله سال 82 در محله موسوم به «زمینهای قشمی» که قبلا کاربری کشاورزی داشت بوجود امد و این زمینها به افراد بیبضاعت و بیخانمانی که از نقاط مختلف به بم آمده بودند واگذار شد و کانکسهای به جا مانده از زلزله خانه برای مهاجران شد.
در این سفر استاندار کرمان از بیمارستان 202 تختخوابی، مرکز آموزشی و یگان تکاوری، ارگ تاریخی بم و کارخانجات خودروسازی منطقه ویژه اقتصادی ارگ جدید بازدید کرد.
شهرستان تاریخی بم در فاصله 195 کیلومتری شرق کرمان واقع شده است.
*س_برچسبها_س*