استان کرمان در ردیف بهترین صادرکنندگان فرآوردههای غیرنفتی / افزایش 92 درصدی صادرات کرمان در ابتدای سال
توجه به فرآورده های غیرنفتی در استان سبب شده تا کرمان به یکی از استان های برتر در حوزه صادرات مواد غیر نفتی تبدیل شود به گونه ای که در بهمن ماه سال 99 سجادی مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران، اعلام کرد که استان کرمان رتبه نخست صادرات کشور را کسب کرده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از راه آرمان، استان کرمان از جمله استان هایی است که مواد غیر نفتی بسیاری برای فروش در بازارهای جهانی دارد، انواع محصولات کشاورزی خارج از فصل، پسته، مس و مصنوعات مسی، کاشی و سرامیک تنها بخشی از این محصولات غیر نفتی استان کرمان هستند که در بازارهای بین المللی مورد توجه واقع شدند.
توجه به فرآورده های غیرنفتی در استان سبب شده تا کرمان به یکی از استان های برتر در حوزه صادرات مواد غیر نفتی تبدیل شود به گونه ای که در بهمن ماه سال 99 سجادی مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران، اعلام کرد که استان کرمان رتبه نخست صادرات کشور را کسب کرده است.
سجادی مدیرعامل صنوق ضمانت صادرات ایران در همایش تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان کرمان اظهار کرد: صادرات امر مقدسی است و چنانچه توسعه یابد، بر کرامت، عزت، رفاه، آسایش و حتی سلامتی مردم به واسطه تولید و افزایش درآمدی که ایجاد می شود، آثار بلندمدت و پربرکتی به جا می گذارد.
وی افزود: صندوق ضمانت صادرات آنطور که باید شناخته نشده، در حالی که در کشورهای دیگر رکن رکین صادرات است و صندوق امنیت استرداد وجوه، امنیت در برابر ریسک های سیاسی تجاری و... را تامین می کند.
استان کرمان در ردیف بهترین صادرکنندگان فرآورده های غیر نفتی
سجادی با اشاره به اینکه 200 میلیون یورو افزایش اعتبار این صندوق، تصریح کرد: 100 میلیون دلار پوشش صادراتی برای استان کرمان در نظر گرفته ایم.
مدیرعامل صنوق ضمانت صادرات ایران گفت: استان کرمان رتبه نخست صادرات را به عهده دارد اما ششمین مشتری صندوق است و انتظار داریم نخستین مشتری صندوق هم باشد و می توانیم این شکاف را پر کنیم.
وی با اشاره به اینکه دومین رتبه دریافت کننده خسارت از صندوق نیز متعلق به استان کرمان است، افزود: در فرآیند صادرات نقدی، دو تا سه هفته در انتقال وجوه زمان می برد و این گپ طلایی برای صادرکننده است و در شرایط بازارهای دنیا پرداخت نقدی فرصت طلایی است و در صندوق این ضمانت، مصونیت و پوشش ریسک را می دهیم که پرداخت نقدی و بسیار راهگشا برای صادرکنندگان است.
سجادی با اشاره به اینکه 18 نوع محصول در صندوق داریم، گفت: کاهش بروکراسی و توسعه حوزه های غیرنفتی را دنبال می کنیم و آمادگی داریم به بهترین شکل در کنار صادرکنندگان باشیم.
در ادامه به سراغ محمدرضا قادر مدیرکل گمرکات استان کرمان رفته تا از جزئیات میزان صادرات استان کرمان با خبر شدیم.
افزایش 92 درصدی صادرات کرمان در 3 ماه ابتدایی سال جاری
قادر در این رابطه به خبرنگار راه آرمان گفت: صادرات استان کرمان در خرداد ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 92 درصد افزایش داشته است.
وی افزود: میزان صادرات گمرکات استان کرمان، طی این مدت 102 هزار و 301 تن و به ارزش 212 میلیون و 237 هزار و 402 دلار بوده که این مقدار از نظر ارزشی 92درصد و از نظر وزنی 131درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.
مدیرکل گمرکات استان کرمان بیان کرد: کشورهای چین، هند، آلمان، عراق، ترکیه، امارات متحده عربی، ایتالیا و روسیه کشورهای هدف صادرات استان کرمان هستند.
قادر با اشاره به ترکیب ارزش کالای صادراتی استان کرمان اظهار کرد: محصولات صادراتی استان شامل پسته و مغز پسته به ارزش بیش از 136 میلیون دلار، مصنوعات مسی به ارزش بیش از 23میلیون دلار، مس به صورت شمش به ارزش 29میلیون دلار، فرآورده های نفتی به ارزش 7 میلیون دلار و فرومولیبدن به ارزش 3میلیون دلار بوده است.
وی ادامه داد: از ابتدای سال جاری از گمرکات استان کرمان 103 میلیون و 730 هزار و 404 دلار واردات صورت گرفته که عمده کالاهای وارداتی استان کرمان شامل اجزا و قطعات خودرو به ارزش بیش از 84 میلیون دلار، ساندویچ پنل سقفی به ارزش 4 میلیون دلار، سایر اقلام واردات به ارزش2 میلیون دلار، اجزا و قطعات مودم به ارزش6 میلیون دلار، لوازم صنعتی و برقی به ارزش 2میلیون دلار بوده است، که از کشورهای چین، انگلستان، ایالات متحده، ژاپن، کره جنوبی، هندوستان، مالزی، آلمان اسپانیا و ایتالیا وارد شده است.
از ابتدای سال جاری از گمرکات استان کرمان در پایان خاطرنشان کرد: باید به این مسئله توجه داشت که جمع آوری اطلاعات گمرکات کل کشور کاری بسیار مشکل است و از این رو ما توانایی ارائه آمار کلی صادرات استان را نداریم اما بر اساس آمار موجود می توان گفت استان کرمان جزء برترین صادرکنندگان فرآورده های غیر نفتی کشور است.
انتهای پیام /