شنبه 3 آذر 1403

استعفای امام جمعه پس از انتشار فیلم جنجالی / جنس ریاست قالیباف بر مجلس شبیه لاریجانی و ناطق نوری است / رئیسی: اعلام فساد برای مردم اطمینان بخش نیست

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
استعفای امام جمعه پس از انتشار فیلم جنجالی / جنس ریاست قالیباف بر مجلس شبیه لاریجانی و ناطق نوری است / رئیسی: اعلام فساد برای مردم اطمینان بخش نیست

هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضا این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.

آخرین آمار کرونا در ایران

دکتر کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت گفت: از دیروز تا امروز 1 اردیبهشت 1399 و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی 1294 بیمار جدید مبتلا به کووید در کشور شناسایی شد.

وی با بیان اینکه مجموع بیماران کووید19 در کشور به 83505 نفر رسیده است، تصریح کرد: متاسفانه در طول 24 ساعت گذشته، 91 بیمار کووید19 جان خود را از دست دادند.

وی گفت: تا امروز 5209 نفر از بیماران، جان باخته و دیگر در بین ما نیستند و همچنین، 59273 نفر از بیماران، تاکنون بهبود یافته و ترخیص شده اند.

جهانپور بیان کرد: 3389 نفر از بیماران مبتلا به کووید19 در وضعیت شدید این بیماری تحت مراقبت قرار دارند.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر موضع وزارت بهداشت در خصوص فیلم منتشر شده در فضای مجازی که نشان دهنده نوشیدن ادرار شتر توسط یک شخص بود گفت: ما ناظر بر حریم خصوصی افراد نیستیم و وزارت بهداشت به این موضوع ورود نمی‌کند، این مشکلات شخصی افراد است که به این صورت نمود بیرونی پیدا می‌کند. معمولا وقتی شخصی می‌خواهد گزاره غلطی را بیان کند که خودش نیز از نادرست بودن آن مطلع است، به هر کاری متصل می‌شود، به گونه‌ای که با نسبت دادن آن به مقدسات سعی می‌کند کاری کند که افراد برای اعتراض جرات کافی نداشته باشند. البته موضوعی که عده‌ای از آن تحت عنوان طب اسلامی یاد می‌کنند بارها توسط بزرگان این علم و بزرگان علم حدیث رد شده است و این کار بیشتر یک نوع مغالطه مقدس نام می‌گیرد. علم طب، تجربی است و تک تک گزاره‌های آن قابل اصلاح و ویرایش است. گزاره‌های طبی در طول تاریخ تجربه شده و اگر سودمند نباشد کنار می‌رود.

بیشتر بخوانید:

59273 بیمار کرونایی بهبود یافته‌اند / شناسایی 1294 نفر بیمار جدید

واکنش سخنگوی وزارت بهداشت به توصیه نوشیدن ادرار شتر برای درمان کرونا

***

 حرم‌ها و اماکن مقدسه تا 15 اردیبهشت تعطیل هستند محمود واعظی، رئیس دفتر رییس جمهور در خصوص تصمیم ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا در خصوص حرم‌ها و اماکن مقدسه تاکید کرد: در جلسه روز یکشنبه ستاد ملی مقابله با کرونا، تصمیم قبلی ستاد در ارتباط با حرم های مطهر و اماکن مقدسه تا 15 اردیبهشت تمدید شد.

بیشتر بخوانید:

مصوبه قبلی درباره تعطیلی حرم‌ها و اماکن مقدسه تمدید شد

****

روند ابتلا و جان باختن از کرونا رو به کاهش است

علی ربیعی، سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی گفت: طبق آخرین آمار اعلام شده در ستاد ملی مقابله با کرونا و در جلسه روز گذشته دولت، ما هم در ابتلا و هم در جان‌باختن روندهای کاهشی داریم؛ هرچند در برخی استان‌ها با شیبی کند ولی در مجموع با شیب ملایم در حوزه‌های ابتلا و فوت و حاد شدن بیمای روند کاهشی داریم.

سخنگوی دولت گفت: لازم است درباره غربال‌گری نیز بگویم که از مرز 72 میلیون نفر گذشتیم و وارد مرحله دوم از طریق تست هدفمند شدیم و هدف ما افرادی است که با مبتلایان در تماس بوده‌اند و امروز با قدرت فناوری‌هایی که وجود دارد، این افراد را شناسایی و غربال‌گری دوم را آغاز کردیم. چیزی بنام عادی‌شدن شرایط را نداریم و همچنان باید مراعات کنیم و ناگزیر از زندگی با فاصله‌گذاری و رعایت دستورالعمل‌ها هستیم و تا روزی که وزارت بهداشت اعلام کند که ویروس را به عقب رانده‌ایم، باید شرایطی را اتخاذ کنیم که کمترین فشار را به نظام سلامت ما وارد شود.

بیشتر بخوانید:

سخنگوی دولت: در فشار و سختی کرونا هم مذاکره نمی‌کنیم / آثار تحریم‌ها تلاش دولت برای مبارزه با کرونا را پیچیده کرده است

***

وضعیت دلار‌های پرداختی در خصوص گزارش دیوان محاسبات باید شفاف شود

حجت‌الاسلام رئیسی رییس قوه قضاییه در جلسه شورای عالی قوه قضاییه امروز اول اردیبهشت ماه، در خصوص گزارش دیوان محاسبات گفت: همه باید از «نظارت» و «شفافیت» استقبال کنند؛ نظارت گریزی امرناپسندی است.

وی با بیان اینکه وضعیت همه دلار‌های پرداختی باید شفاف شود، تصریح کرد: اعلام فساد برای مردم اطمینان بخش نیست بلکه باید به مردم گزارش مبارزه بافساد و بازگشت بیت المال را داد.

رییس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: پرونده‌های برخی از دریافت کنندگان دلار‌های 4200تومانی در دادسرا در حال رسیدگی است و برخی دیگر منجربه صدور حکم شده و درحال اجرای حکم است.

وی افزود: بار‌ها گفته ایم که دولت باید اقدام به اصلاح ساختار‌های فسادزا کند.

بیشتر بخوانید:

رئیسی: جوجه کشی اقدامی غیرقانونی و غیرشرعی است

***

آیا عفو بزرگ زندانیان در راه است؟

شرق نوشت: سخنگوی قوه قضائیه از احتمال عدم بازگشت به زندان بسیاری از زندانیان در مرخصی کرونایی با کمک ارفاقات قانونی مانند آزادی مشروط و تعلیق مجازات خبر داده است که می‌تواند نوید یک عفو بزرگ باشد. هرچند هنوز مشخص نیست محبوسان چه جرائمی در برنامه ارفاق قضائی و آزادی قرار خواهند گرفت، اما امید می‌رود تمامی زندانیان سیاسی... به مرخصی آمده و دیگر به زندان بازنگردند.... با نزدیک‌شدن به پایان زمان مرخصی‌ها و عدم اطمینان از کنترل بیماری کرونا و وجود این نگرانی که با بازگشت زندانیان به زندان، کرونا میهمان زندان‌ها شود، قوه قضائیه به دنبال راهکاری برای کاهش زندانیان است که برنامه‌های دستگاه قضا در این رابطه نیز در نوع خود اولین‌بار است که اجرا می‌شود.

***

با استعفای امام جمعه ایرانشهر موافقت شد

اخیرا کلیپی از حجت الاسلام سیدشجاع الدین ابطحی، امام جمعه ایرانشهر در حالی که داخل خودرو نشسته بود و به کارگران پول می داد، در فضای مجازی منتشر شد که با واکنش هایی روبرو شد و موجب سوءاستفاده رسانه های معاند و هجمه علیه ائمه جمعه و روحانیت گردید.

پس از این واکنش ها، حجت الاسلام سید شجاع الدین ابطحی، امام جمعه ایرانشهر با ارسال نامه ای به شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، استعفای خود را اعلام کرد که مورد موافقت این شورا قرار گرفت.

مسیح مهاجری در روزنامه جمهوری اسلامی در این باره نوشت: برخلاف دستور اکید دین اسلام مبنی بر پنهان نگهداشتن کمک به مستمندان، امام جمعه ایرانشهر برای دادن چند اسکناس 10 هزار تومانی به کارگرانی که بی‌کار مانده‌اند، در داخل خودرو نشست و در برابر دوربین فیلمبرداری با رفتاری غیرمحترمانه اقدام کرد.

این رفتار خلاف دستور شرع و دور از مبانی اخلاقی و کرامت انسانی، بازتاب منفی وسیعی در شبکه‌های اجتماعی داشته و هم‌اکنون در فضای مجازی دست به دست می‌شود. شورای سیاستگزاری ائمه جمعه در برابر چنین رفتارهائی تا چه وقت می‌خواهد سکوت کند و بی‌عملی نشان دهد؟... بسیاری از ائمه جمعه ما خوب صحبت می‌کنند و اهل خدمت به خلق خدا هستند و مردم نیز قدردان آنهایند، ولی بعضی از آنها گوئی نذر کرده‌اند «خود اصول دین پندار» باشند.

همین وضعیت در عده‌ای از مسئولین دستگاه‌های مختلف حاکمیتی جریان دارد. پرگوئی، مرام آنهاست، حذف اخلاق را مستحب مؤکد می‌دانند و به جای آنکه به کار خود مشغول باشند، به جان این و آن می‌افتند.

بیشتر بخوانید:

بهر پیاده‌ای چو پیاده شوی سخاست!...

موافقت با استعفای امام جمعه ایرانشهر

***

برگزاری دادگاه معاون سابق حوزه ریاست قوه قضائیه

یک منبع آگاه در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، از برگزاری دادگاه اکبر طبری طی چند روز آینده خبر داد.

اکبر طبری، معاون سابق حوزه ریاست قوه قضائیه از تیرماه سال 98 به اتهام ارتباطات ناصواب با برخی از اصحاب پرونده‌های قضایی و اعمال نفوذ در برخی از دستگاه‌های قضایی در بازداشت به سر می برد. نام طبری در پرونده های متعدد از جمله چند پرونده فساد اقتصادی نیز مطرح است و تعدادی از کارکنان دستگاه قضا نیز به همراه او بازداشت شده اند.

بیشتر بخوانید:

برگزاری دادگاه «اکبر طبری» طی چند روز آینده

***

عمر شورای عالی اصلاح طلبان تمام است / اصلاحات نیاز به تحول دارد

عبدالله ناصری فعال سیاسی اصلاح طلب و مشاور رئیس دولت اصلاحات در گفتگو با مهر درباره تغییر «مانیفست اصلاحات» برای انتخابات ریاست جمهوری 1400 گفت: من معتقدم چه با کرونا و چه بی کرونا بعد از انتخابات دوم اسفند و حتی قبل از این انتخابات - چنانکه قبلا هم اعلام کردم - عمر شورای سیاست گذاری با این ساختار و ماهیت و مدیریت تمام شد؛ تاکید می‌کنم هم در شکل و هم در محتوا کار این شورا تمام است؛ یعنی اگر شکل این مجموعه هم عوض شود، مدیریت و فرم آن هم تغییر کند، شورایی که یک سر آن صادق نوروزی و شکوری راد باشد و سر دیگر آن کواکبیان و حسین کمالی اساسا این ساختار نمی‌تواند هیچ کاری را پیش ببرد. زیرا آن سری که من هم نسبت به آن انتقاد ضمنی دارم اساسا چیزی به عنوان مردم و جامعه مدنی و بحران‌های اجتماعی را در نظر ندارد و معتقد است تحت هر شرایطی باید در انتخابات شرکت کرد.

بیشتر بخوانید:

ناصری: شورایی که یک سر آن شکوری راد باشد و سر دیگر آن کواکبیان، کاری از پیش نمی‌برد

***

منتخبان مجلس یازدهم و ادامه رایزنی ها برای صندلی ریاست

شرق در گزارشی با عنوان «صندلی مجلس، دوپینگ سیاسی اصولگرایان؛ چرا رئیس‌بودن مهم شد؟» می نویسد: رئیس مجلس شورای اسلامی به وسیله رأی مستقیم نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای یک دوره یک‌ساله انتخاب می‌شود و با توجه به آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، تکرار دوره ریاست مجلس منع قانونی ندارد. رئیس مجلس همچنین رئیس هیئت‌رئیسه مجلس نیز هست. رئیس مجلس وظیفه اداره مجلس را بر عهده دارد و در صورت حضور‌نداشتن وی در جلسه، به ترتیب نایب اول و نایب دوم عهده‌دار این سمت خواهند بود. تا اینجای کار مشخص است که رئیس مجلس، رئیس یک قوه نیست، بلکه رئیس داخلی و گرداننده مجلس است و شأنی همسو با دیگر نمایندگان راه‌یافته به مجلس دارد؛ اما چه شد و چرا ریاست مجلس تا حد ریاست یک قوه و هم‌تراز با رؤسای جمهوری و قضائیه در اذهان بالا رفت تا جایی که این روزها چنین کشمکشی برای نشستن بر صندلی آن درگرفته است؟ پاسخ را باید در تاریخ جست‌وجو کرد و اینکه چهره‌هایی بر صندلی ریاست مجلس تکیه زدند که به واسطه شأن فردی، نقش و اثرگذاری سیاسی‌ای که در زمانه خود در عرصه بازی قدرت داشتند، به این صندلی وجاهتی بیش و پیش از آنچه باید بخشیدند. این شأنیت‌بخشی به‌جای اینکه به‌عنوان عاملی عرضی فهمیده شود، به عاملی ذاتی تبدیل شد و از آن زمان به بعد، شأن ریاست مجلس فارغ از اینکه چه کسی بر آن تکیه زده باشد، در حد رؤسای دو قوه دیگر بالا رفت. برای همین است که این صندلی این روزها می‌تواند برای برخی نقش دوپینگ سیاسی را بازی کند.

فرهیختگان نوشت: درحالی وارد آخرین‌ماه کاری مجلس دهم می‌شویم که نمایندگان این مجلس کم‌انگیزه‌تر از هرزمان دیگر درحال فعالیت هستند و احتمالا برخی در انتظار فرارسیدن روز آخرند. از یک‌سو ماجرای ردصلاحیت‌ها به‌اضافه رای‌نیاوردن تعداد زیادی از نمایندگان باعث پدیدآمدن چنین شرایطی شده و از سوی دیگر شیوع کرونا و تعطیلی چند هفته‌ای مجلس هم مزید برعلت. آن‌سوی ماجرا اما وضعیت متفاوت است و نمایندگان راه‌یافته به مجلس یازدهم پرانگیزه‌تر از گذشته درحال آماده شدن برای ورود به مجلس هستند، اخبار و روایت‌ها هم گویای این است که بسیاری از نمایندگان درحال رایزنی و گفت‌وگو برای موضوعات مختلف مجلس آینده هستند، برخی درگیر طرح‌های اقتصادی شده‌اند، برخی دیگر با نمایندگان استان‌های همجوار مسائل منطقه‌ای را پیگیری می‌کنند، عده‌ای از همین حالا سراغ برنامه هفتم رفته‌اند و جلسات خود را برای پیگیری این سند آغاز کرده‌اند و... دراین‌میان البته طبیعی است که برخی هم به‌دنبال رایزنی‌های سیاسی برای تعیین رئیس آتی مجلس، اعضای هیات‌رئیسه، رئیس دیوان محاسبات و مرکز پژوهش‌ها و همچنین روسای کمیسیون‌های مجلس باشند.

ورود قالیباف به مجلس یعنی خداحافظ انتخابات ریاست‌جمهوری 1400

ناصر ایمانی، تحلیلگر مسائل سیاسی به نامه نیوز گفت: شانس آقای قالیباف برای ریاست مجلس از همه گزینه های دیگر به مراتب بیشتر است... جنس ریاست آقای قالیباف بر مجلس خیلی شبیه به آقای لاریجانی و ناطق نوری خواهد بود. اولا اینکه آقای لاریجانی قبل از آنکه رئیس مجلس شود در فعالیت های اجرایی کشوری در حد بالا حضور داشت... اهل تسامح، توجه به واقعیت های موجود صحنه، تنازل و نگاه به مصالح کلی کشور است... دور از ذهن نیست که جبهه پایداری ریاست آقای قالیباف را نپذیرد و گزینه خودش را بخواهد در جایگاه ریاست قرار دهد.

ایمانی یادآور شد: اگر شرایط سال 1400 مثل همین الان باشد او در مجلس می ماند چون ریاست مجلس بسیار اهمیت دارد در ثانی اگر آقای قالیباف رئیس مجلس بشود شاید مردم خیلی نپسندند کسی یک سال رئیس مجلس شود اما سال بعد خود را نامزد انتخابات ریاست جمهوری کند. این اتفاق وجهه عمومی خوبی ندارد؛ پس در نتیجه اگر آقای قالیباف رئیس مجلس شود تا پایان دوره یازدهم در پارلمان می ماند. مگر اینکه یکسری اتفاقات ویژه ای در کشور بیفتد که... چنین پیش بینی ندارم...

اعتماد نیز نوشت: پیش از این پروین صالحی، منتخب اصفهان... گفته بود که «محمدباقر قالیباف، مصطفی میرسلیم، علی نیکزاد و علیرضا زاکانی» از مهم‌ترین خواهانان کرسی ریاست مجلس به شمار می‌روند.... در همین راستا پیگیری‌های خبرنگار روزنامه اعتماد از پیغام قالیباف و نزدیکانش به {فریدون} عباسی برای «پرهیز از رقابت با شهردار اسبق تهران بر سر کرسی ریاست» به ازای «ریاست کمیسیون انرژی» حکایت دارد... بدین‌ترتیب به نظر می‌رسد، رقابت اصلی میان مثلث قالیباف، زاکانی و نیکزاد باشد و منتخبان مجلس آینده باید بین این افراد، رییس بهارستان را انتخابات کنند... در همین راستا {سمیه} رفیعی {منتخب تهران} به «اعتماد» گفت که «از میان 4 فردی که خود را برای ریاست مجلس آماده می‌کنند 3 نفر از آنان برنامه‌های خود برای ریاست مجلس را نه به صورت کتبی بلکه به طریق دیگری به منتخبان مجلس یازدهم ارایه کرده‌اند.» این منتخب تهران حاضر به ذکر نام این 3 تن نشد ولی شنیده‌های خبرنگار اعتماد حاکی از آن است که این 3 تن همان مثلث نیل به کرسی ریاست مجلس است؛ مثلثی که یکی روی حمایت نواصولگرایان و جوانان حساب ویژه‌ای باز کرده، یکی روی حمایت پایداری‌ها و دیگری روی حمایت یاران محمود احمدی‌نژاد که این روزها بدون سروصدا و به دور از هر گونه هیاهوی رسانه‌ای، جلسات خود را تحت عنوان «جبهه خدمت» به طور منظم برگزار می‌کنند. جلساتی که آخرین آن هفته گذشته برگزار شده تا عملا بتوان از این فراکسیون به عنوان یکی از فراکسیون‌های تعیین‌کننده قدرت در پارلمان آینده نام برد، فراکسیونی که شاید توان رساندن نیکزاد به کرسی ریاست را نداشته باشد ولی می‌تواند با ائتلاف نانوشته‌اش با یاران قالیباف یا آقاتهرانی، کفه ترازو را به سمت آنان سنگین کند و این یعنی احتمالا احمدی‌نژادی‌ها هم در کرسی نایب رییسی و هم در ریاست کمیسیون‌ها به دنبال سهم خود خواهند بود، سهمی پررنگ و البته قابل اعتماد!

تصمیمم برای نامزدی ریاست مجلس شخصی است

فریدون عباسی، منتخب مردم کازرون در مجلس یازدهم در گفت‌وگو با ایلنا در خصوص احتمال رایزنی با سایر وزیران دولت نهم و دهم که اکنون منتخب مجلس یازدهم هستند، بیان داشت: ما همدیگر را می‌بینیم و بحث‌هایی داریم اما تصمیم بنده برای این مساله (کاندیداتوری ریاست مجلس) یک تصمیم فردی بوده است...