چهارشنبه 7 آذر 1403

استقبال مذاکره‌کننده ارشد آمریکا از قطعنامه ضد ایرانی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
استقبال مذاکره‌کننده ارشد آمریکا از قطعنامه ضد ایرانی

مذاکره‌کننده ارشد آمریکا در مذاکرات رفع تحریم‌های وین از قطعنامه ضد ایرانی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد استقبال کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران از تصویب قطعنامه ضد ایرانی در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد استقبال کرده و به تکرار ادعاها علیه تهران پرداخته است.

رابرت مالی در حساب کاربری خود در توییتر تصویب این قطعنامه را نشان‌دهنده «عزم جامعه بین‌المللی برای توجه به موارد جدی نقض حقوق بشر» توصیف کرده است.

او در ادامه نوشته است: «همان‌طور که نماینده آمریکا در کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل گفت: "مقام‌های ایرانی نمی‌توانند این سرکوب خشونت‌آمیز را به صورت گمنام انجام دهند. جامعه بین‌المللی نظاره‌گر است."»

ادعاهای رابرت مالی بخشی از جنگ ترکیبی آمریکا علیه ایران است که دامنه آن از زمان اغتشاشات شدت گرفته است. آمریکا و کشورهای غربی دیگر از زمان آغاز اغتشاشات در ایران تلاش کرده‌اند با اعمال تحریم های جدید، تبلیغات رسانه‌ای و موضع‌گیری‌های تند و غیرمتناسب فضای آشوب در ایران را از طریق تنفس مصنوعی زنده نگاه دارند.

شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد عصر پنجشنبه یک قطعنامه ضدایرانی درباره آنچه «وضعیت حقوق بشر در ایران» خوانده، به رأی گذاشت و تصویب کرد.

تصویب این قطعنامه به معنای موافقت این شورا با تشکیل یک «هیأت حقیقت‌یاب» درباره ادعاها در خصوص «نقض حقوق بشر توسط ایران» در اغتشاشات اخیر است.

این قطعنامه با 25 رأی موافق و 21 رأی مخالف و ممتنع (6 مخالف و 15 ممتنع) به تصویب رسید. چین، پاکستان، اریتره، ونزوئلا، کوبا و ارمنستان 6 کشوری هستند که به این قطعنامه رأی منفی دادند.

کشورهای بولیوی، برزیل، کامرون، ساحل عاج، هند، اندونزی، قزاقستان، مالاوی، مالزی، موریتانی، نامبیا، قطر، سنگال، سودان، امارات و ازبکستان به قطعنامه رأی ممتنع داده‌اند.

از اتهامات حقوق بشری کشورهای غربی به دلیل روش‌شناسی نادرست، اتخاذ استانداردهای دوگانه، غرض‌ورزی و عدم رعایت اصل بی‌طرفی، نادیده گرفتن فرهنگ بومی و سبک زندگی سایر اجتماعات و مداخله‌جویی در امور داخلی کشورها انتقاد به عمل آمده است.

این اتهامات در حالی مطرح می‌شود که کشورهای غربی خود به دلیل به راه انداختن جنگ‌های غیرقانونی در سایر کشورها، تحریم ملت‌ها با سوءاستفاده از سلطه خود بر نظام‌های مالی دنیا، عدم اندیشیدن راهکاری‌هایی برای توزیع عادلانه ثروت، تجاوز به حاکمیت و استقلال کشورها، کودتا در سایر کشورها برای روی کار آوردن حاکمان مستبد و بسیاری موارد دیگر با انتقادهای جدی در زمینه حقوق بشر رو به رو هستند.

چین قبل از رأی‌گیری متممی را برای اصلاح متن قطعنامه ضد ایرانی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد پیشنهاد کرد که رأی نیاورد. این متمم خواستار حذف بخشی از متن قطعنامه بود که خواستار تشکیل یک «هیئت حقیقت‌یاب» برای تحقیق درباره حوادث داخل ایران بود.

در این نشست ضدایرانی در حالیکه بسیاری از کشورهای غربی سعی داشتند ایران را به نقض حقوق بشر متهم کنند، کشورهای دیگر از معیارهای دوگانه این شورا انتقاد کردند.