استقبال ویژه BBC از اظهارات یک روحانی اصلاحطلب
متاسفانه بخشی از جریان اصلاح طلب با این پیش فرض که حافظه تاریخی افراد کوتاه مدت است، به راحتی به مردم توهین میکنند. آقای ربیعی مدعی شده است که مشکلات فعلی تقصیر طیفی است که سهم تحریمها را در مسائل اقتصادی ایران ناچیز میپنداشتند.
به گزارش مشرق، بی بی سی فارسی در مطلبی نوشت: «مجید انصاری، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام از اظهارات تند شماری از امامان جمعه در مورد برخورد با «بیحجابی» انتقاد کرد. سایت جماران به نقل از او نوشته است: «وقتی پای اقدام و عمل پیش میآید کشور قانون و مسئول دارد. اینکه هر کسی صبح از خواب بیدار میشود یا هر امام جمعهای که پشت تریبون قرار میگیرد به خودش حق بدهد که فرمان عمل و فرمان آتش به اختیار صادر کند، مگر اینجا ملوک الطوایفی است که آقایان به خودشان حق میدهند در هر کاری دخالت عملی کنند؟.»
بی بی سی در ادامه نوشت: «او مشخصاً از حمله یک مرد با ماست به دو زن که یکی آنها روسری نداشت، اشاره کرد و گفت: «برخی اقدامات نابخردانه، سخیف و اهانتبار مانند ماستپاشی که از سوی برخی افراد تحریکشده یا مغرض صورت گرفته را، نه تنها در جهت حل این مشکل نمیدانم، بلکه معتقدم همان نگاه سیاسی به مسأله را تشدید و عدهای را به لجبازی وادار خواهد کرد.» در روزهای گذشته در حالی که چندین درگیری بر سر مساله حجاب در شهرهای مختلف ایران خبرساز شد، شماری از روحانیون به خصوص امامان جمعه اظهارات تندی در مورد برخورد با «بیحجابی» داشتند.»
یکی از ابعاد اصلی جنگ ترکیبی علیه ملت ایران، دامن زدن به دوقطبی و ایجاد دودستگی و تفرقه میان آحاد مردم است. در این میان، دشمن از هر بهانهای برای دامن زدن به دوقطبی و تفرقه بهره میبرد. یکی از موارد، مسئله حجاب است.
در این خصوص چند نکته مهم قابل ذکر است. اول اینکه حجاب یک ضرورت دینی و الزام قانونی است. دوم اینکه اکثریت مطلق زنان کشورمان پایبندی خود به حجاب را ثابت کردهاند. سوم اینکه، اقشار متدین همانقدر که مخالف بی حجابی هستند، قطعاً با روشهای نامناسب در امر به معروف و نهی از منکر در موضوعات مختلف و از جمله حجاب، مخالف هستند. امر به معروف و نهی از منکر اصول و قواعدی دارد و یکی از الزامات آن، پرهیز از توهین و بی احترامی به طرف مقابل است.
در روزهای گذشته یکی از فعالین رسانهای در مطلبی نوشت: «نظرسنجی ارشاد میگوید 80 درصد موافق الزام حجاباند، میگویند دروغه، حداقل ده نظرسنجی ملی میگوید بالای 75 درصد اعتقاد به حجاب دارند. میگویند دروغه، نظرسنجی همشهری میگوید 79 درصد گفتند بدون قانون هم حجاب برنمی دارند، میگویند دروغه، میگوییم خب چشم باز کنید شهر را ببینید. اکثریت با کیست؟ الان که بیحجابی آزاد است چرا اکثریت حجاب دارند؟ واقعیت اینست که مشکل حجاب نیست. مشکل مسخ شدن ذهنی عدهای، توسط رسانههای خارجی است. مسوولی که واقعیت را از دریچه رسانههای خارجی میبیند، نمیتواند تصمیم بگیرد. شرع و قانون و خواست اکثریت را میبینند، اما دچار کُپ کردن در تصمیمگیری هستند.»
و اما در این میان ماجرای طیف تندروی اصلاح طلب بسیار قابل تأمل است. بخش تندروی جریان اصلاح طلب که اکنون دچار تفریط شده است، همان جماعتی است که در دهه 60 به شدت دچار افراط بود. از مخالفتهای محمد خاتمی و تاجزاده با ویدئو تا چسباندن پونز بر پیشانی زنان بدحجاب توسط اکبر گنجی، و از اقدام موسوی خوئینیها در آزادی اسیدپاشهایی که به چند زن بی حجاب حمله کرده بودند تا تندروی و افراطهای امثال مجید انصاری در سارمان زندانها.
در خرداد 1397 «محمدطه عبدخدایی» معاون خاتمی در وزارت ارشاد در مصاحبهای به بیان ناگفتههایی از دوران همکاری طولانی مدت با خاتمی در وزارت ارشاد و دولت اصلاحات پرداخت. وی در بخشی از این مصاحبه گفت: «یک خاطره از آیتالله خامنهای مربوط به زمان ارشاد بگویم. حدود 150 هنرپیشه جزو اخراجیهای وزارت فرهنگ بودند. من آمدم خدمت آقا و گفتم اینها لیست را به من دادند که اخراج کنم ولی وجداناً نمیتوانم چنین کاری بکنم اما چون مدیرکل هستم باید این کار را انجام دهم. آقا گفتند "هرگز این کار را نکن، اینها بندگان خدا هستند بالاخره فضا آن زمان اینگونه بوده و این شغلشان بوده" یعنی از سال 61 تا 66 یک نفر اخراج نشد و اینها آمدند پست گرفتند و الان جزء هنرپیشههای مملکت هستند. اخراج نشدن اینها با حمایت آقا بود و جایی هم نگفتم و این اولین بار است که میگویم.»
معاون خاتمی در وزارت ارشاد در بخش دیگری از اظهارات خود گفت: «به این مردم نه مرجعیت ضربه زده است نه رهبری بلکه همین آقایان از جمله تاجزاده در وزارت ارشاد، سراج موسوی در کمیته، ابطحی، امین زاده، مجید انصاری در سازمان زندانها و... محدودیتهای بی دلیلی برای مردم ایجاد کردند و امروز مسئولیت اقدامات خود را به گردن مراجع و رهبر انقلاب میاندازند. کسانی که امروز ادعا میکنند جمهوری اسلامی دیکتاتوری ایجاد کرده خودشان در زمان مسئولیت عامل به وجود آمدن خفقان بودند.»
این فعال اصلاح طلب در ادامه گفت: «همین آقای میرلوحی (محمود میرلوحی عضو سابق شورای شهر تهران و فعال سیاسی اصلاحطلب) که دانشجوی هند بود، بعد میآید رئیس کمیته تهران میشود و میرود پیست اسکی دیزین و شمشک دستور میدهد تمام عینکهای دودی را جمع کنند! چون این مظهر غرب است! همین آقا امروز روشنفکر میشود! اگر یادتان نرفته بیایید از مردم عذرخواهی کنید. مگر نه این بود که شماها در بین دانشجویان چادر و حصار کشیدید و امام خمینی به محض اینکه فهمید که این اتفاق افتاده است دستور داد که سریعاً به موضوع رسیدگی شود. چرا امروز آقایان به دنبال گم کردن آثار اقدامات افراطی خود هستند؟ در آن زمان آقایان آنچنان جوی درست کرده بودند که هیچکس حق اظهار نظر آزاد نداشت. امروز نیز این رفتارهای به اشکال دیگر در حال پیاده شدن از سوی این طیف است.»
لازم به ذکر است که مجید انصاری در انتخابات مجلس یازدهم در شرایطی که سرلیست جبهه اصلاحات در حوزه انتخابیه تهران بود، علیرغم تبلیغات بسیار گسترده فقط 70 هزار رأی کسب کرد.
پاسخ ظریف و روحانی به موضعگیری سخنگوی دولت سابق
سحام نیوز - ارگان رسانهای منتسب به اعضای فراری جریان فتنه - در مطلبی نوشت: «وزیر پیشین کار در روزنامه اعتماد نوشت: در تبیین و تحلیل سال پارادایمی 1401 و بهویژه حوادث خیابانهای پاییزی نیز، کاملاً ردپای برخی پیامدهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی سال 1400 قابل مشاهده علمی است. آنانیکه روزگاری نهچندان دور تحریم را نعمت میپنداشتند و سهم تحریم از مسائل اقتصادی ایران را بسیار ناچیز قلمداد میکردند در 1401 تفهیم شدند که تحریمها جانستان، فقرگستر و نفسگیر است.»
این رسانه ضدایرانی در ادامه به نقل از ربیعی نوشت: «عدم توجه به خواستههای نسلی، تغییرات اجتماعی و ارزشها [که تنها منحصر به ایران نبوده و در سطح جهانی نیز در میان نسل جدید مطالعه شده است] و اصرار بر شیوهها و سیاستهای فرهنگی تعارضآفرین، آثار خود را بر برخی وقایع در سال 1401 باقی گذاشت و برخی مسائل اجتماعی و سیاسی این سال را شامل شد.»
متاسفانه بخشی از جریان اصلاح طلب با این پیش فرض که حافظه تاریخی افراد کوتاه مدت است، به راحتی به مردم توهین میکنند. آقای ربیعی مدعی شده است که مشکلات فعلی تقصیر طیفی است که سهم تحریمها را در مسائل اقتصادی ایران ناچیز میپنداشتند.
این ادعا در حالی است که روحانی - آبان 1397- در جلسه هئیت دولت گفته بود: «آمریکاییها هر کاری هم بکنند اما آنقدر راه و مسیر برای فروش نفت داریم که تحریم آنها بیاثر است.» رئیس جمهور سابق همچنین در خرداد 1398 گفته بود: «به رغم تبلیغات بدخواهان، اوضاع کشور بسیار خوب است و فشارهای آمریکا به زودی زود بی اثر خواهند شد... ملت ایران بداند که فشار آمریکا به اوج رسیده و از این به بعد این تحریمها و فشارها ظرفیت خود را از دست خواهند داد.»
در یک نمونه دیگر، «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه نیز - مرداد 1397- در مصاحبه با شبکه سیان ان گفته بود: «تحریمها بر وضعیت داخلی ایران تأثیری ندارد.» اگر آقای ربیعی مرور بیشتری بر اظهارات همقطاران خود در دولت قبل داشته باشد، با نمونههای بیشتری نیز مواجه میشود.
البته ناگفته نماند که مقامات دولت قبل بارها و بارها اعلام کردند که ذیل برجام، تحریمها به تاریخ پیوسته و صبح بدون تحریم فرا رسیده و آنچنان رونقی ایجاد میشود که دیگر هیچکس به پول یارانه نیازی نخواهد داشت.
طیف تندروی جریان اصلاح طلب حداقل سه مشکل اساسی دارد، یکی اینکه به هیچ عنوان قصور و تقصیرهای خود را نپذیرفته و دوم اینکه در مقاطع مختلف، همصدا با دشمن، آدرس خیابان را میدهد و سوم اینکه، به هیچ عنوان حاضر نیست به نقش دشمن در مشکلات اشاره کند.
دولت روحانی دلار را با قیمت 3 هزارتومان تحویل گرفت و در همین دولت قیمت دلار تا آستانه 32 هزارتومان نیز افزایش یافت؛ یعنی حدود 10 برابر افزایش قیمت!
در سال گذشته دشمن ذیل جنگ ترکیبی، بر التهابآفرینی در بازار دلار متمرکز شد؛ چه آنکه در طول فعالیت دولت سیزدهم از شهریور 1400 تا شهریور 1401، نرخ ارز حدوداً 4 درصد افزایش یافت، اما در مقطع وقوع آشوبهای سال گذشته نرخ دلار حدوداً 100 درصد افزایش یافت. در میانه آشوبها و اغتشاشات، «مارک دوبوویتز» رئیس لابی صهیونیستی بنیاد دفاع از دموکراسی آمریکا در توئیتی نوشت: «همانطور که پیشبینی میشد قیمت دلار به 60 هزار تومان رسید. ممکن است زودتر از چیزی که فکر میکردم به 100 هزار تومان برسد.» این توئیت تنها یکی از مستندات جنگ ترکیبی اخیر علیه ملت ایران بود.
بهتر است آقای ربیعی که سابقه استیضاح در مجلس به دلیل ناکارآمدی در کسوت وزیر کار را در کارنامه خود ثبت کرده است، با تأمل بیشتری درباره مسائل مختلف و از جمله حوزه اقتصاد و معیشت موضعگیری کند.
منبع: فارس