استقرار نظام حکمرانی دادهها در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی
تهران - ایرنا - دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی و مرکز آمار ایران با هدف گسترش همکاریها در حوزههای استانداردسازی و تعریف شاخصها و انتشار آمارهای رسمی و استقرار نظام حکمرانی داده تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
به گزارش ایرنا از مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، با هدف گسترش همکاریها در حوزههای استانداردسازی و تعریف شاخصها، تفاهمنامه همکاری بین دبیرخانه شورایعالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی و مرکز آمار ایران به امضا رسید.
این تفاهم نامه همکاری امروز شنبه (19 شهریورماه) با هدف توسعه فرآیندهای آماری مبتنی بر تعاملات برخط و تولید آمارهای مبتنی بر دادههای ثبتی، ارتقای تحلیلها و تفسیرها و متغیرهای اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، علمی و رفتارشناختی، بین «سعید محمد» مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی و «جواد حسینزاده» رئیس مرکز آمار ایران منعقد شد.
استقرار نظام حکمرانی دادهها در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی
«سعید محمد»، مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در این مراسم با تاکید بر اینکه به دنبال حکمرانی دادهها و اطلاعات واحد در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی هستیم، گفت: مبنای همه تصمیمگیری ما اطلاعات درست و آمارهای دقیق است. برای بالابردن کیفیت اطلاعات و دقیق بودن آمار در گام اول نیاز به همکاری دو طرف داریم تا بتوانیم اطلاعاتی که از مناطق به دست میآید استانداردسازی کنیم، کیفیت آن را بالا ببریم و دادههای یکسان ارائه دهیم.
وی با بیان اینکه مناطق آزاد، کشور کوچکی با تمام شئونات سرزمین مادری است، افزود: تمام موضوعاتی که در سرزمین اصلی آمارگیری میشود در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی وجود دارد، منتهی در ابعاد کوچکتر اما به دلیل اینکه این مناطق در تقسیمات کشوری جزئی از استانها محسوب میشوند عملاً اطلاعات در غالب پکیجهای استانی جمعبندی و خروجی لازم به منطقه داده نمیشود.
محمد با بیان اینکه در گذشته به موضوعات فرهنگی اجتماعی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی توجه نشده و مغفول مانده است، افزود: مباحث فرهنگی و اجتماعی از دغدغه مقام معظم رهبری (مدظله) است به همین منظور در گام اول، معاونت فرهنگی اجتماعی در دبیرخانه شورایعالی را احیا کردیم، به دنبال ایجاد تحول فرهنگی در این مناطق بودیم، ولی متاسفانه هیچگونه آمار و اطلاعات درستی در دست نبود. اولین اقدام ما، ایجاد پایگاه اطلاعاتی قوی در حوزه فرهنگی و اجتماعی است تا بتوانیم در شرایطی که با سایر وزارتخانهها مثل وزارت راه و شهرسازی و حل معضل حاشیهنشینی مخصوصاً در چابهار درگیر هستیم از اطلاعات دقیق استفاده کنیم.
مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی افزود: امضای این تفاهمنامه موضوع مهمی است، مبنای همه برنامهریزیها و تصمیمگیریها در مناطق آزاد مثل اختصاص بودجه و اولویتبندی بودجه به در اختیار داشتن آمار دقیق بستگی دارد تا با دید روشن و با دقت و وسواس بیشتری تصمیمگیری کنیم.
یکپارچهسازی سامانههای اطلاعاتی در کشور، ارزش افزوده زیادی را به دنبال خواهد داشت
رئیس مرکز آمار ایران نیز در مراسم امضای این تفاهمنامه به تاکیدات مقام معظم رهبری (مدظله) و در خصوص اصلاح ساختاری در کشور و ایجاد سامانههای اطلاعاتی و اتصال این سامانهها به یکدیگر اشاره کرد و افزود: یکپارچهسازی سامانههای اطلاعاتی در کشور، ارزش افزوده زیادی را به دنبال خواهد داشت.
«جواد حسینزاده» افزود: مرکز آمار هم متناسب با اصلاح ساختاری، به دنبال مدرن سازی نظام آماری کشور است که شیوههای تولید آمار را تا حدی به سمت شیوههای ثبتی مبنا پیش ببرد. به همین منظور در نظر داریم در سال 1405 اولین سرشماری عمومی نفوس مسکن ثبتی مبنا در کشور اجرا شود.
وی با اشاره به اینکه مناطق آزاد از اهمیت زیادی در اقتصاد کشور برخوردار هستند افزود: طی این سالها همکاریهای مشترکی بین مرکز آمار و مناطق آزاد، بهویژه در کیش و قشم انجام شده و لازم است در سایر مناطق آزاد هم اجرایی شود. امیدوارم با امضای این تفاهمنامه، نواقص ما در طرحهای آماری مرتفع شود و به یک نظام یکپارچه واحد دست پیدا کنیم.
گفتنی است، این تفاهمنامه همکاری در 7 ماده تنظیم شده است که از جمله اقدامات مشترک آن میتوان به ارتقای جامعیت دادهها و اطلاعات آماری کشور با افزودن دادهها و اطلاعات آماری مناطق آزاد و ویژه اقتصادی، فراهمآوری بسترهای لازم برای مدیریت کیفیت دادههای جمعآوریشده از پایگاههای داده متصل به سامانههای مناطق، ایجاد تحول در نظامهای نگهداری و پردازش دادهها، انجام اقدامات لازم در زمینه نوینسازی نظام تولید، جمعآوری، ارتقای سطح کیفی دادهها و انتشار آمارهای رسمی بهویژه دادههای ثبتی مبنا و استقرار نظام حکمرانی داده در مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی اشاره کرد.