یک‌شنبه 4 آذر 1403

اسم رمز فشار بر ایران

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع

«نگرانی از اقدامات ایران و ایرانیان در بحران کرونا» در حالی سوژه مشترک بیانیه‌ها و سخنرانی‌های دشمنان ایران است که هم گزارش‌های سازمان بهداشت جهانی و هم آمار و نشانه‌ها از بهانه بودن آن برای فشار بیشتر علیه ایران حکایت دارند.

ورود کرونا به ایران اواخر بهمن ماه سال جاری به صورت رسمی اعلام شد و وزارت بهداشت و دولت به عنوان مسئول مستقیم مقابله با این بحران اقدامات خود را در سه بخش شناسایی مبتلایان، اقدامات پیشگیری و در نهایت درمان پیش بردند.

بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی تاکنون (17 اسفند) 3501 نفر و تعداد مبتلایان تاکنون نزدیک به 102578 نفر اعلام شده و بهبود یافتگان آن این بیماری هم 57700 بوده است. چین با 80651 مورد بیشترین تعداد مبتلایان را دارد، کره جنوبی: 7041 مورد، ایران: 5823 مورد، ایتالیا: 4636 مورد، آلمان: 692 مورد، فرانسه: 653 مورد، ژاپن: 435 مورد، اسپانیا: 402 مورد و در نهایت آمریکا با 335 مورد ابتلا در صدر کشورهایی قرار دارند که ویروس کرونا وارد شده و افرادی را مبتلا کرده است.

به گفته «کیانوش جهانپور» رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت روز شنبه - هفدهم اسفندماه - شمار مبتلایان به کرونا ویروس 5 هزار و 823 نفر بوده که از این تعداد 145 نفر جان باخته اند و یک هزار و 669 نفر بهبود یافتهاند.

در حالی که ویروس کووید 19 در حال تبدیل شدن به یکی از چالش‌های بزرگ جامعه جهانی است، تحلیل‌ها درباره منشا شیوع آن؛ شیوه مواجهه کشورهای مختلف با این بیماری و آینده کره زمین با حضور این ویروس در صدر رسانه های جهانی قرار دارد. این میان اما اتهام‌زنی به ایران به منظور فرار از مسئولیت جهانی برای مقابله با این ویروس در دستور کار آمریکا و برخی از رسانه‌ها قرار دارد. پروپاگاندای رسانه‌ای با محوریت اظهارات مقامات آمریکا آگاهانه و با تمام توان می‌کوشند تا به نحوی شیوع ویروس کرونا در جهان را به ایران منتسب کنند. به طوری که خط خبری برخی رسانه‌های فارسی زبان و غیرفارسی زبان از همان روزهای نخست اعلام ابتلای ایرانیان به این ویروس، تلاش برای القای این نکته بوده است که ایرانیان عامل شیوع این ویروس در جهان هستند.

این اما نخستین تلاش آن‌ها برای مقصر جلوه دادن ایران در بحران‌های بین المللی نیست؛ بویژه در دو سه سال اخیر و بعد از حضور ترامپ در کاخ سفید دولتمردان این کشور هر موضوعی را مستمسک برای تخریب وجهه ایران قرار داده اند و هر اتفاقی را بدون هیچ سند و مدرک معتبری به ایران ارتباط داده و در رسانه هایخود با آب و تاب منتشر می‌کنند. در تازه ترین دست از این اقدامات کرونا بهانه ابراز نگرانی درباره ایران شده است.

مقصر ایران است؟ 

نخستین و تامل برانگیزترین اقدام مسئولان آمریکایی از زمان ورود ویروس کرونا به این کشور و شناسایی افراد مبتلا به آن، گرفتن انگشت اتهام به سوی ایران بوده است. فرماندار ایالت نیویورک آمریکا در حالی نخستین مبتلای به کرونا در این منطقه را مسافر ایرانی اعلام کرده که هنوز هیچ توضیحی درباره زمان سفر این زن به ایران، تابعیت و محل زندگی بیمار و حتی محل بستری شدن وی اعلام نشده است. «برایان هوک» مسئول گروه اقدام ویژه ایران در وزارت خارجه آمریکا که از عدم پذیرش نمایشی و ظاهری کمک‌های پزشکی به ایران ناراحت بوده مدعی شده است: «شیوع کرونا نتیجه سوء‌مدیریت دولت ایران است.» این ادعا در حالی مطرح شده که در ماههای اخیر آمریکا محدودیت‌های گسترده ای برای واردات دارو علیه ملت ایران وضع کرده است و حتی اخیرا گفته شده که یکی از لابیهای ضد ایرانی برای جلوگیری از انتقال دارو به ایران آن هم در شرایط کنونی سنگ اندازی می کند.

برخی کشورهای منطقه ای متحد آمریکا هم در بیانیه های مختلفی ضمن هشدار به شهروندان خود درباره سفر به ایران، مبتلایان به بیماری کرونا را به نوعی به ایران ارتباط می دهند، در اکثر موارد فرد بیمار یا از ایران بازگشته است یا به نوعی مرتبط با ایران است.

اقدامات در ایران به روایت بازرس سازمان بهداشت

ماموریت تیم WHO یا سازمان بهداشت جهانی از روز دوشنبه 13 اسفندماه در ایران آغاز شد و گزارش بازرس این سازمان ظاهرا البته چندان به مذاق رسانه‌های مخالف ایران خوش نیامد. شبکه خبری سی ان بی سی در گفت و گو با «تدروس آدانوم گابریاسوس» مدیرکل سازمان بهداشت جهانی تقلای بسیاری کرد تا خط خبری علیه جمهوری اسلامی را با مضمون ضعف در پیشگیری از شیوع ویروس یا مراحل درمان در پیش بگیرد اما این تاکید گابریاسوس که من هیچ کشوری را بدون هیچ علتی یا بدون در اختیار داشتن حقایق متهم نمی‌کنم، نقشه‌ها را نقش بر آب کرد. مدیرکل سازمان بهداشت جهانی در پاسخ به این اصرار مجری که آیا حقایقی در اختیار ندارید که نشان بدهد دولت ایران آماری متفاوت از آنچه که ما از گزارش ها دریافت کرده ایم ارائه می دهد؟ گفت: گزارش‌هایی در رسانه‌ها منتشر می‌شود اما سازمان بهداشت جهانی، سازمانی فنی است و باید حقایق را بررسی و راستی آزمایی کند. ما نمی‌توانیم همان چیزی را بگوییم که یک خبرنگار می‌گوید.

در همین ارتباط «کریستف هلمن» نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران و «ریچارد برنان» مدیر برنامه های اورژانس منطقه مدیترانه شرقی هم در بازدید خود از بیمارستان‌های درگیر ایران با ویروس کرونا تاکید کردند که «نظام سلامت ایران 16 روز پیش از اولین مورد ابتلا مطلع شد، اقدامات به عمل آمده و مدیریت شرایط در این مدت بسیار شگفت انگیز است.»

اتهام زنی به ایران کرونا را از بین نمی‌برد

ادعاها علیه ایران در حالی بیان می شود که منبع و منشاء ویروس کشور چین و شهر ووهان است، چین بیشتر از سه ماه است که با این بحران در حال مبارزه است. این کشور بیش از یک میلیارد نفر جمعیت دارد که به نقاط مختلف جهان رفت و آمد دارند، محصولات بسیاری از چین به همه جهان صادر می شود، جمعیت زیادی از چینی‌ها به عنوان کارگر، مهندس، پیمانکار و دانشجو در سراسر جهان زندگی و کار می‌کنند، علاوه بر این آمریکا در مسیر ورود ایرانیان به این کشور سدهای بزرگ و کوچکی ساخته است و در نهایت سیستم درمانی ایران و فرهنگ غذایی و بهداشتی کشور در سطح قابل قبول و مطلوب قرار دارد. گذشته از این شیوع این ویروس در کشورهایی مانند ایتالیا و کره جنوبی هم معمولا از دید رسانه های ضد ایرانی و دولتمردان‌آمریکایی پنهان می‌ماند.

«رضا نصری» تحلیلگر امور بین‌الملل در توییتر با هشدار داده است که باید تبدیل شدن ایران به کانون کرونا را جدی بگیریم. وی گفت: «اخبار انتقال کرونا سیاسی است. نزدیک به 900 هزار چینی و 1.3 میلیون ایتالیایی در نیویورک زندگی می کنند اما مدعی شدند یک ایرانی ویروس را منتقل کرده زن اسرائیلی ناقل ویروس هم تقریبا هیچ پوشش رسانه‌ای نداشت تبدیل شدن ایران به کانون کرونا تبعات مهمی خواهد داشت جدی بگیریم.»

قدر مسلم واقعیت بحران کرونا این است که این تهدید جهانی را با ایران هراسی نمی‌توان از بین برد و این نمونه با دیگر بهانه‌های ایران هراسی تفاوت آشکار دارد. ایران در مسیر مبارزه با این ویروس جدیت لازم را داشته است آن هم در شرایطی که شدیدترین تحریم‌ها را تحمل می کند، اتهام زنی پیدا و پنهان به جمهوری اسلامی تنها فرافکنی بوده و نمی‌تواند در برابر کووید 19 کاری از پیش ببرد