یک‌شنبه 4 آذر 1403

اشک‌ها و خنده‌های نشست خورشید، خرید و فروش کارت اختتامیه در فضای مجازی، کنایه اعتراض‌گونه جواد عزتی و رای مثبت فریدون جیرانی به خانم‌زاده خودش

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
اشک‌ها و خنده‌های نشست خورشید، خرید و فروش کارت اختتامیه در فضای مجازی، کنایه اعتراض‌گونه جواد عزتی و رای مثبت فریدون جیرانی به خانم‌زاده خودش

غیبت ابراهیم حاتمی‌کیا در جمع نامزدهای هر سه رشته اصلی بهترین فیلم، فیلمنامه و کارگردان را می‌توان شگفتی بسیاری از رسانه‌ها را در پی داشت.

- اخبار فرهنگی -

*احسان رحیم‌زاده

*داوری که دخترش را نامزد کرد

از جمله نکات جالب فهرست نامزدهای امسال نامزدی «مارال جیرانی» در بخش بهترین طراحی لباس برای فیلم «خروج» است. او دختر فریدون جیرانی، یکی از اعضای هیات داوران جشنواره امسال است. در واقع جیرانی هم خودش به دخترش رای داده و هم شاید دیگران را قانع کرده که «مارال» را نامزد کنند!

نادیده گرفتن «هادی حجازی‌فر» هم از جمله نکات عجیب فهرست امسال است. او هم می‌توانست برای بازی در دو فیلم «آتابای» و «دوزیست» نامزد شود و هم برای نگارش فیلمنامه «آتابای».

*کنایه «جواد عزتی» به داوران جشنواره

جواد عزتی که امسال با پنج فیلم در جشنواره حضور داشت، اولین نفری بود که به فهرست نامزدها اعتراض کرد. او که نامش در جمع نامزد بهترین بازیگر نقش اول مرد قرار نگرفته در صفحه شخصی‌اش در اینستاگرام نوشت: کار خوبه خدا درست کنه؛ سلطان محمود خر کیه.

این جمله یکی از دیالوگ‌های فیلم «شنای پروانه» است. عزتی امیدوار بود برای بازی در این فیلم نامزد شود.

*غیبت ابراهیم حاتمی‌کیا در جمع نامزدهای اصلی

غیبت ابراهیم حاتمی‌کیا در جمع نامزدهای هر سه رشته اصلی بهترین فیلم، فیلمنامه و کارگردان را می‌توان شگفتی بسیاری از رسانه‌ها را در پی داشت. سایت خبری «سینما دیلی» با پرداختن به این موضوع نوشت: این بار نامزد نشدن «خروج» در هیچکدام رشته‌های اصلی می‌تواند جنجال بزرگ جشنواره امسال باشد. اینکه بدون توجه به ایدئولوژی و نگاه فیلم آیا واقعا حتی کارگردانی حاتمی‌کیا در حد نامزدی نبوده سوالی است که از هیات داوران امسال پرسیده خواهد شد.

*دنیای پاک و زلال «کودکان کار»

مجید مجیدی با ساخت فیلم «خورشید» به دورانی بازگشته که آثاری با محوریت نمایش دنیای پاک و زلال کودکان و نوجوانان می ساخت. بچه‌های آسمان، رنگ خدا و باران از جمله این آثار هستند. او تسلط ویژه‌ای بر سوژه‌های اخلاق‌گرا و معنوی دارد و زمانی که به سراغ جهان کودکان می‌رود راحت‌تر از همیشه می‌تواند حرفش را بزند. شاید به همین خاطر بود که دو فیلم قبلی‌اش با موضوع قاچاق زنان در هندوستان و زندگی پیامبر اسلام به اندازه فیلم‌های قبلی مورد توجه منتقدان قرار نگرفت.

مجیدی در فیلم «خورشید» قهرمانی خلق می‌کند که هم باهوش و همه‌فن‌حریف است و هم با کله‌شقی و قلدری کارش را پیش می‌برد. او برای انتخاب بازیگری که قرار است نقش «کودک کار» را بازی کند به سراغ کودکانی رفته که سال‌ها دستفروشی در مترو و خیابان را تجربه کرده‌اند. به همین خاطر است که نقش «ابوالفضل» و دیگر بچه‌ها این قدر باورپذیر از آب درآمده است. فیلمساز کودکی را به تصویر می‌کشد که بیش از همه کار و تلاش می‌کند و آخر سر دست خالی از میدان مبارزه بیرون می‌آید. کودک مظلوم و بی‌پناه قصه مجیدی دست آخر نه به مادرش می‌رسد و نه به گنجی که وعده‌اش را به او داده‌اند.

فیلم می‌تواند ذهن مخاطب را برای ساعاتی متوجه مشکلات «کودکان کار» کند و بی‌پناهی‌شان را به یادمان بیاندازد.

نقطه ضعف فیلم در کنار ضرباهنگ کند و کشدارش این است که پایان‌بندی فعلی اثر با شخصیت‌پردازی «ابوالفضل» همخوانی ندارد. کودکی با هوش و ذکاوت بالای قهرمان قصه احتمالا باید بفهمد که خبری از گنج نیست و دارد بیخودی به آب و آتش می‌زند. کنش پایانی او مبنی بر برنداشتن مواد مخدر و نفروختن آن هم اتفاقی عجیب و غیرقابل باور بود.

*ادای دین به سینما

«سینما شهر قصه» در آخرین روز جشنواره طرفداران بسیاری پیدا کرد. آنهایی که عاشق سینما هستند و آثار سینمای ایران را در دهه‌های مختلف دیده‌اند، ارتباط بهتری با این فیلم برقرار می‌کنند. تقریبا تمامی اتفاقاتی که در زندگی شخصیت اصلی قصه می‌افتد به گونه‌ای با سینما گره خورده است. سینما هم ازدواجش را رقم می‌زند، هم جبهه رفتنش را و هم بچه‌دار شدن و...

جمله پایانی فیلم مبنی بر این که «و سینما همچنان ادامه دارد...» نشاندهنده حیات و توسعه سینمای ایران با وجود تمامی مشکلات و موانعی است که بر سر راه این صنعت و هنر قرار گرفته است. سینما چه بخواهیم و چه نخواهیم وارد زندگی‌مان شده و تاثیراتش را می‌گذارد. حتی پدری که به دلیل باورهای خاصش با سینما مخالفت می‌کند، در نهایت تسلیم جادوی سینما می‌شود.

*مجری کم‌کار و بدون حاشیه مراسم اختتامیه

اجرای مراسم اختتامیه سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر را محمدرضا شهیدی‌فرد برعهده خواهد داشت. سال گذشته نیز شهیدی‌فرد مجری مراسم اختتامیه بود. این مجری بسیار کم‌کار تلویزیون در چند سال گذشته جز اجرای مراسم اختتامیه فعالیت خاصی نداشته است. او نه در تلویزیون برنامه‌ای ندارد و در دیگر محافل عمومی هم ظاهر نمیشود. سال‌هایی که «شهیدی فرد» مجری بوده، مراسم اختتامیه بدون جنجال و حاشیه - در حوزه اجرا - به پایان رسیده است.

دو سال پیش اجرای مراسم بر عهده «رشیدپور» بود. آن سال فریادهای «حاتمی‌کیا» بر سر این مجری به هنگام دریافت جایزه خبرساز شد.

*اشک‌ها و خنده‌های نشست «خورشید»

پس از چند نشست تند و عصبی جلسه پرسش و پاسخ فیلم «خورشید» با اشک و لبخند بازیگران کودک و حضار همراه شد.

شمیلا شیرزاد کودک بازیگر فیلم «خورشید» شیوه بازی گرفتن مجید مجیدی را فاش کرد و گفت: «در سکانسی که من گریه می‌کردم، آقای مجیدی گفت به عزیزترین فرد زندگی‌ات یعنی مادرت فکر کن.»

با گفتن این جمله هم اشک‌های این دختربچه سرازیر شد و هم اشک‌های مجید مجیدی.

طناز طباطبایی در توصیف روح الله زمانی گفت: او خیلی ماخوذ به حیا بود و از من خجالت می‌کشید. زمانی صحبت‌های طباطبایی را این گونه پاسخ داد: من به ناموس دیگران نگاه نمی‌کنم.

* سیمرغ بهترین تیکه جشنواره!

پس از آنکه چند بازیگر کودک فیلم مجیدی در نشست خبری اشک ریختند، یکی از کودکان کار بازیگر فیلم «خورشید» با نام «حمید» با لحنی صادقانه پرسید: من هم باید گریه کنم؟

وقتی همه خندیدند، فرزاد حسنی، مجری جلسه گفت: سیمرغ بهترین تیکه جشنواره فجر برای این پسربچه است. او به نمایندگی از بچه‌های کلاس قصه در جلسه حاضر شد.

حمید گفت: چون سه ماه مدرسه نرفتیم خیلی خوش گذشت. الان اگر نمره کم بیاورم، یک بهانه‌ای دارم.

بازیگر کودک فیلم «خورشید»: خاک زیر پای مادرم هستم

روح الله زمانی، بازیگر کودک فیلم «خورشید» یکی از پدیده‌های جشنواره امسال، جایش در جمع نامزدهای نقش اول مرد خالی ست.

او در نشست مطبوعاتی فیلم «خورشید» خبرنگاران را خنداند و البته اشک‌شان را هم درآورد.

این بازیگر با تشکر از مادرش که در سالن حاضر بود گفت: «مادرم خیلی از من حمایت کرد. دمش گرم. من نوکرش هم هستم. خاک زیر پایش هستم. از او تشکر می‌کنم که من را به اینجا رساند. به خدا تلافی می‌کنم.»

هومن بهمنش، فیمبردار «خورشید» نیز با تعریف و تمجید از بازی روح الله زمانی توضیح داد: پای چپ روح الله شکسته بود و به مدت یک ماه پایش در گچ بود. دمای آب پنج درجه زیر صفر بود و روح الله وارد آن آب سرد می‌شد. آب تونل را نمی‌توانستیم گرم کنیم؛ چون بخار بلند می‌شد.

*ماجرای قرص‌های جمشید مشایخی

علیمحمدی، کارگردان فیلم «سینما شهر قصه» با اشاره به اینکه از بازیگران قدیمی سینمای ایران باید تقدیر شود گفت: «باور کنید زمانی که از آقای مشایخی برای این فیلم دعوت کردیم او با پرستارش به لوکیشن آمد و به زور قرص سر فیلمبرداری حاضر می‌شد. پرستارش می‌گفت سه روز است که حالش خوب است. برای اینکه می‌خواهد جلوی دوربین بیاید.»

جایزه سینمایی ققنوس به گام نهم رسید / چرا تلویزیون برای سینما جریان‌سازی نمی‌کند؟ هشتمین روز جشنواره فیلم فجر با دوربین تسنیم / چرا حال سینما خوب نیست؟ + فیلم

*کارت 800 هزار تومانی اختتامیه در سایت «دیوار»

همچون سال‌های گذشته کارت‌های مراسم اختتامیه فیلم فجر در سایت دیوار خرید و فروش می‌شود. بد نیست نهادهای نظارتی وزارت ارشاد بررسی کنند و ببینند این کارت‌ها چطور از سایت دیوار سر درمی‌آورد. قیمت این کارت در حال حاضر بین 200 تا 800 هزار تومان در نوسان است. قیمت بلیط بستگی به این نکته دارد که صندلی در بالکن باشد یا سالن همکف برج میلاد.

*مظلوم‌ترین فیلم جشنواره

مستند «پروژه ازدواج» مظلوم‌ترین فیلم جشنواره بود. چون در آخرین سانس پردیس ملت به نمایش درآمد. یعنی زمانی که عده‌ای رفته بودند و عده‌ای هم مشغول شنیدن اسامی نامزدها بودند. این فیلم درباره مطرح شدن پیشنهاد ازدواج بیماران در یک مرکز نگهداری از بیماران اعصاب و روان، با مخالفت‌ها و مشکلات زیادی روبرو می‌شود. فیلمساز به خوبی توانسته بود خواسته‌ها و آرزوهای این بیماران را به تصویر بکشد. انتخاب نهایی سه زوج و نمایش لحظات آشنایی و نزدیک شدن عاطفی آنها به یکدیگر از جمله امتیازهای فیلم بود.

انتهای پیام /

اشک‌ها و خنده‌های نشست خورشید، خرید و فروش کارت اختتامیه در فضای مجازی، کنایه اعتراض‌گونه جواد عزتی و رای مثبت فریدون جیرانی به خانم‌زاده خودش 2
اشک‌ها و خنده‌های نشست خورشید، خرید و فروش کارت اختتامیه در فضای مجازی، کنایه اعتراض‌گونه جواد عزتی و رای مثبت فریدون جیرانی به خانم‌زاده خودش 3
اشک‌ها و خنده‌های نشست خورشید، خرید و فروش کارت اختتامیه در فضای مجازی، کنایه اعتراض‌گونه جواد عزتی و رای مثبت فریدون جیرانی به خانم‌زاده خودش 4
اشک‌ها و خنده‌های نشست خورشید، خرید و فروش کارت اختتامیه در فضای مجازی، کنایه اعتراض‌گونه جواد عزتی و رای مثبت فریدون جیرانی به خانم‌زاده خودش 5
اشک‌ها و خنده‌های نشست خورشید، خرید و فروش کارت اختتامیه در فضای مجازی، کنایه اعتراض‌گونه جواد عزتی و رای مثبت فریدون جیرانی به خانم‌زاده خودش 6
اشک‌ها و خنده‌های نشست خورشید، خرید و فروش کارت اختتامیه در فضای مجازی، کنایه اعتراض‌گونه جواد عزتی و رای مثبت فریدون جیرانی به خانم‌زاده خودش 7
اشک‌ها و خنده‌های نشست خورشید، خرید و فروش کارت اختتامیه در فضای مجازی، کنایه اعتراض‌گونه جواد عزتی و رای مثبت فریدون جیرانی به خانم‌زاده خودش 8
اشک‌ها و خنده‌های نشست خورشید، خرید و فروش کارت اختتامیه در فضای مجازی، کنایه اعتراض‌گونه جواد عزتی و رای مثبت فریدون جیرانی به خانم‌زاده خودش 9
اشک‌ها و خنده‌های نشست خورشید، خرید و فروش کارت اختتامیه در فضای مجازی، کنایه اعتراض‌گونه جواد عزتی و رای مثبت فریدون جیرانی به خانم‌زاده خودش 10