اظهارات مهم سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب، کاندیداتوری نزدیکان قالیباف، طرح شفافیت و...
سخنگوی شورای نگهبان گفت: مرحله پیش ثبت نام، مرحله صحت سنجی مدارک متقاضیان انتخابات مجلس شورای اسلامی است و شورای نگهبان در این مرحله ورود ندارد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان صبح امروز شنبه 15 مهر ماه، به روال دیگر شنبه ها روردروی اهالی رسانه قرار گرفت تا به سوالات آنها پاسخ دهد. او در ابتدای این جلسه برخی تصمیمات شورای نگهبان را تشریح کرد و سپس به سوالاتی پیرامون انتخابات، لایحه عفاف و حجاب، موضوع شفافیت و.... پاسخ داد.
اهم سخنان سخنگوی شورای نگهبان را به نقل از مهر، ایلنا و فارس بخوانید؛
* لایحه تصویب معاهده سازمان ملل متحد درباره استفاده از ارتباطات الکترونیکی در قراردادهای بینالمللی برخلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. همچنین لایحه شورای حل اختلاف هم خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد و میتواند مراحل ابلاغ را برای اجرا طی کند.
*لایحه ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار برای مرزنشینان در شورای نگهبان بررسی شد و ابهام و اشکالاتی به آن وارد شد که باید از سوی مجلس مرتفع شود.
* طرح تأمین مالی تولید و زیرساختها هم طی جلسات متعدد در شورای نگهبان بررسی شد. ایرادات و ابهاماتی نسبت به این مصوبه وجود داشت که باید رفع شود.
* لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری بلاروس در زمینه همکاریهای امنیتی هم صرفاً به علت استفاده از واژگان غیرفارسی از سوی شورای نگهبان با ایراد مواجه شد. لازم است مجلس به اصل 15 قانون اساسی توجه بیشتری داشته باشد و از واژگان غیرفارسی در مصوبات خود استفاده کند.
*طرح دوفوریتی تمدید قانون برنامه ششم توسعه مغایر اصل 112 قانون اساسی شناخته شد.
* ایرادات شورای نگهبان به طرح حمایت از گزارشگران فساد همچنان به قوت خود باقی است.
* درباره طرح شفافیت قوای سهگانه، دستگاههای اجرایی و سایر نهادها هم باید گفت که هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام طی نامهای، مواردی را به عنوان مغایرت با سیاستهای کلی نظام درباره این مصوبه اعلام کرد که ما این موارد را به مجلس شورای اسلامی منعکس کردیم.
*مصوبات باید فرایند قانونی خود را طی کنند. مجلس یا باید ایرادات هیئت عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره مصوبه شفافیت قوای سه گانه را رفع کند یا آنکه بر مصوبه خود اصرار کند و مصوبه شفافیت برای تعیین تکلیف به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارسال شود.
* راهبردهای چهارگانه انتخابات که از سوی مقام معظم رهبری مطرح شد، از سوی همه دستگاهها مورد توجه است و همه دستگاهها باید به مسئولیتهای خود در این زمینه توجه کنند. برای مثال، بحثهای اقتصادی و معیشتی در انتخابات و مشارکت تأثیر دارد.
*پیش ثبت نام انتخابات مجلس شورای اسلامی برای اولین بار در قانون آمده است. مرحله پیش ثبت نام، مرحله صحت سنجی مدارک متقاضیان انتخابات مجلس شورای اسلامی است و شورای نگهبان در این مرحله ورود ندارد. برای مثال، وزارت علوم درباره مدرک تحصیلی افراد نظر میدهد.
* قطعاً فهرستهای سیاسی و گروههای مستقل در انتخابات پیشرو حضور خواهند داشت. ما بارها گفته ایم که در شورای نگهبان و در بررسیهای خود نگاه حزبی و جناحی نداریم و از حضور همه جناحها و سلایق سیاسی در چارچوب قانون استقبال میکنیم.
*{در پاسخ به سوال مبنی بر اینکه «اخیرا ادعایی پیرامون ممنوعیت ثبتنام برخی نزدیکان رئیس مجلس در مرحله پیش ثبت نام مطرح شده؛ با توجه به اینکه احتمالا فرد مطرح کننده هم داوطلب انتخابات است، آیا شورای نگهبان بررسی ویژه و متفاوتی نسبت به صحت و سقم این ادعا و اعمال درستی یا نادرستی آن برای طرفین خواهد داشت؟}: ما در شورای نگهبان بررسی ویژه یا متفاوتی نسبت به افراد نداریم، بررسی متقن داریم. برای بررسی صلاحیتها باید اسناد و مدارک در اختیار ما باشد و مبنای ما هم قانون است.
* بر اساس قانون اساسی، تفاوتی بین مصوباتی که در صحن مجلس به تصویب میرسد و مصوباتی مانند لایحه عفاف و حجاب که بر اساس ترتیبات اصل 85 (بررسی در کمیسیون به جای صحن مجلس) بررسی و تصویب میشود، وجود ندارد و هر دو باید در شورای نگهبان بررسی شود. این موضوع موافقان و مخالفان زیادی دارد و در این مدت در شورای نگهبان و پژوهشکده این شورا سعی کردیم جلسات متعددی را با کسانی که درباره این لایحه نکاتی داشتند، برگزار کنیم تا ابعاد موضوع برای ما روشن شود.
*مصوبه مجلس درباره لایحه عفاف و حجاب الان در نوبت بررسی در شورای نگهبان است و بعد از اتمام بررسیها، نتیجه آن را اعلام خواهیم کرد.
این خبر درحال تکمیل است...
27218
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1821852