پنج‌شنبه 8 آذر 1403

اعتراف بایدن در مورد روسیه + جزئیات

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
اعتراف بایدن در مورد روسیه + جزئیات

رئیس‌جمهوری آمریکا گفت، مردم این کشور پس از دو سال پرتلاطم و همه‌گیری ویروس کرونا، نوسانات اقتصادی و افزایش قیمت بنزین «بسیار مأیوس و ناامید» هستند. او با این حال تاکید کرد که رکود اقتصادی "اجتناب ناپذیر" نبوده و امیدوار است که به این کشور حس اعتماد بیشتری بدهد.

جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا در گفت‌وگو با خبرگزاری آسوشیتدپرس بر اقتصاد زخم خورده‌ای که به او به ارث رسیده و زخم‌های ماندگار روانی ناشی از کرونا که هویت مردم آمریکا را مختل کرد، تاکید کرد.

او همچنین ادعای قانون‌گذاران جمهوری‌خواه کنگره آمریکا را مبنی بر اینکه برنامه کمکی کووید -19 سال گذشته به تنهایی عامل افزایش تورم به بیشترین میزان خود در 40 سال گذشته بوده است، «عجیب و غریب» خواند.

بایدن در این مصاحبه 30 دقیقه‌ای که در اتاق بیضی شکل (دفتر کار رسمی رئیس‌جمهوری آمریکا) صورت گرفت، درباره ذهنیت و نگرش کلی مردم آمریکا در حال حاضر گفت: "مردم خیلی خیلی ناامید هستند."

بایدن گفت نیاز آنها به سلامت روان در آمریکا افزایش شدید یافته است چون مردم شاهد واژگونی همه چیز بودند. هر چیزی که آنها بر روی آن حساب باز کرده بودند واژگون شد. اما این بیشتر نتیجه تاثیرات همه‌گیری کروناست.

این بدبینی و ناامیدی به اقتصاد منتقل شده است و قیمت‌های بی سابقه و تورم مداوم، توانایی دموکرات‌ها را برای حفظ اکثریت در مجلس نمایندگان و سنا در انتخابات میان‌دوره‌ای به خطر انداخته است. بایدن به هشدارهای اقتصاددانان مبنی بر اینکه مقابله با تورم ممکن است آمریکا را به رکود اقتصادی بکشاند پاسخ داد.

او گفت: اولاً، این اجتناب ناپذیر نیست. دوماً ما نسبت به هر کشور دیگری در جهان موقعیت بهتری برای مقابله با این تورم داریم.

بایدن درباره علل افزایش بی‌سابقه نرخ تورم در آمریکا از عملکرد خود دفاع کرده و گفت: اگر این تقصیر من است پس چرا در همه کشورهای صنعتی دیگر دنیا هم تورم افزایش یافته است؟ آیا این سوال را از خودتان می‌پرسید؟

بایدن نرخ بیکاری 3.6 دهم آمریکا و قدرت نسبی این کشور در جهان را دلیلی برای خوش‌بینی دانست.

با این حال میزان محبوبیت بایدن مدام کاهش یافته و او حمایت برخی دموکرات‌ها را هم از دست داده است.

ارزیابی تیره و تار بایدن از روحیه ملی آمریکا در حالی صورت می‌پذیرد که رای‌دهندگان عملکرد او را در هدایت این کشور مورد انتقاد قرار داده‌اند. در یک نظرسنجی در ماه مه، تنها 39 درصد از مردم آمریکا از عملکرد جو بایدن رضایت داشتند.

طبق نظرسنجی دیگری در ماه آوریل به صورت کلی تنها 20 درصد از آمریکایی ها باور دارند که آمریکا در مسیر درستی قرار داشته و یا اوضاع اقتصادی خوب است.

این رئیس جمهوری آمریکا در این گفتگو به چند مورد از سخت‌ترین تصمیماتی که اتخاذ کرده پرداخت. او گفت آمریکا در فوریه سال جاری مجبور شد مقابل ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه بایستد، هرچند که تحریم های سفت و سخت علیه مسکو موجب افزایش قیمت سوخت شده و این مسئله در آستانه انتخابات میان دوره‌ای آمریکا، خطری سیاسی برای بایدن محسوب می‌شود.

او از شرکت‌های نفتی خواست تا به نیازهای کوتاه مدت جهان فکر کرده و تولید نفت را افزایش دهند.

بایدن در پاسخ به این سوال که چرا مسکو را تنبیه مالی کرده و موجب اختلال در بازارهای جهانی غذا و انرژی شده گفت که این تصمیمات را به عنوان فرمانده کل قوا گرفته است، نه سیاستمداری که به انتخابات فکر می‌کند.

وی گفت من رئیس جمهوری آمریکا هستم. مسئله بقای سیاسی من نیست. مسئله این است که چه چیزی برای کشور بهتر است. جداً اگر قوی‌ترین قدرت - ناتو - از کنار حمله روسیه می‌گذشت چه اتفاقی می‌افتاد؟

بایدن عنوان داشت که اگر روسیه بدون مانع به دل اروپا بزند، چین جرأت تصرف تایوان را پیدا کند و کره شمالی با جاه طلبی‌های هسته‌ای خود بیش از پیش تهاجمی شود، احتمال بروز بی نظمی در اروپا وجود دارد.