اعلام آمادگی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای گسترش همکاریهای علمی با تاجیکستان
تهران - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در دیدار با سفیر تاجیکستان در ایران بر گسترش همکاریها بین 2 کشور در زمینه تعاملات علمی تاکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده تبادل استاد و دانشجو، ایجاد دورههای مشترک، کوتاه مدت تخصصی به صورت مجازی یا حضوری، همکاری در زمینه طب سنتی است.
به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، علیرضا زالی با نظامالدین زاهدی سفیر جمهوری تاجیکستان در تهران و مظفر محمدی رایزن سفارت این کشور به منظور بررسی راهکارهای گسترش همکاری های علمی، آموزشی و پژوهشی دو کشور دیدار و گفت و گو کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با یادآوری اشتراکات فرهنگی و تاریخی عمیق بین ایران و تاجیکستان، این دیدار را سرفصلی برای گشایش همکاری های مشترک در حوزه های علمی، آموزشی و پژوهشی بین این دانشگاه و کشور تاجیکستان عنوان کرد.
زالی ضمن ارایه گزارشی به معرفی و تبیین جایگاه بین المللی و ملی و دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی پرداخت.
وی همچنین به جایگاه ممتاز این دانشگاه در ایران اشاره و خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی مسوولیت ارایه خدمات بهداشتی و درمانی به بیش از پنج میلیون نفر از ساکنان پایتخت را برعهده دارد و در میان 64 دانشگاه علوم پزشکی کشور دارای بالاترین حجم تولید خدمات بهداشتی و درمانی است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تشریح سیستم ادغام یافته دانشگاه های علوم پزشکی در ایران یادآور شد: این دانشگاه ها علاوه بر آموزش عهده دار ارایه خدمات بهداشتی - درمانی به جمعیت تحت پوشش خود هستند.
زالی همچنین به زیرساخت های آموزشی این دانشگاه و وجود 12 دانشکده، 13 هزار و 600 دانشجوی در حال تحصیل، حدود 125 رشته دانشکده مختلف، 20 بیمارستان، وجود هزار و 555 عضو هیات علمی با معدل سنی 52 سال و وجود قطب های علمی (چشم پزشکی، جراحی اعصاب، ارولوژی،) در دانشگاه اشاره کرد.
وی با بیان این که 78 مرکز تحقیقاتی و 130 شرکت دانش بنیان در این دانشگاه فعالیت می کنند، برخی از مهمترین دستاوردهای تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاه از جمله پروژه های تحقیقاتی مشترک در زمینه های مختلف (بیماری سل مقاوم به درمان، چشم پزشکی و...) با دفتر سازمان جهانی بهداشت در منطقه را یادآور شد.
انتشار بیش از 35 مجله انگلیسی زبان نمایه شده در پایگاههای معتبر جهانی، تولید 5000 مقاله در سال گذشته با رتبه Qیک، رشد چشمگیر ارجاعات به مقالات در دو سال گذشته، رشد جایگاه بین المللی دانشگاه در رتبه بندی های وبومتریک و لایدن، ایفای نقش متعهدانه در حوزه SDG در منطقه برخی دیگر از موارد مطرح شده توسط دکتر زالی در این گزارش بود.
زالی در بخش دیگری از سخنان خود به نظام شبکه ارایه خدمات بهداشتی در ایران اشاره کرد که براساس آن ارایه خدمات بهداشت توسط خانه های بهداشت در دورترین مناطق تحت پوشش دانشگاه نیز به صورت زنجیره وار انجام می شود و و در صورت نیاز بیماران از طریق سیستم ارجاع به سطوح بالاتر برای دریافت خدمات تخصصی تر معرفی می شوند.
وی از دیگر طرح های اجرا شده در این دانشگاه به ایجاد خانه های مشارکت سلامت مردم و نظام غربالگری و پیوسته ارجاع اشاره کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای گسترش همکاریهای طرفین در زمینه های تعاملات علمی دانشگاههای دو طرف، تبادل استاد و دانشجو، ایجاد دوره های مشترک، برگزاری دوره های کوتاه مدت تخصصی به صورت مجازی یا حضوری، همکاری مشترک در زمینه طب سنتی، برگزاری دوره های تکمیلی و تخصصی در رشته های مختلف اعلام آمادگی کرد.
وی با اشاره به تجربه خوب ایران در زمینه نظام بهداشتی ادغام یافته که مورد توجه WHOقرار گرفته است پیشنهاد داد که این تجربیات با مدیران بهداشتی تاجیکستان به اشتراک گذاشته شود.
به گفته زالی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی علاوه بر به اشتراک گذاشتن ظرفیت های آموزشی، بهداشتی، درمانی و پژوهشی خود، قرار است به عنوان درگاه همکاری دانشگاه های ایران با کشور تاجیکستان باشد و امکان همکاری تمام دانشگاه ها را با دانشگاه های تاجیکستان فراهم می کند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ضمن اعلام آمادگی کامل برای گسترش همکاری های طرفین پیشنهاد کرد هر چه سریعتر تفاهم نامه همکاری بین طرفین منعقد شود.
نظامالدین زاهدی سفیر تاجیکستان نیز در این نشست ضمن تقدیر ازتلاشهای دکتر زالی به عنوان فرمانده ستاد مقابله با کرونای پایتخت، دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در حوزه پزشکی و درمان و بهداشت را بسیار جالب و افتخارآمیز برشمرد.
وی با اشاره به مشترکات تاریخی، فرهنگی، دینی و زبانی دو کشور گفت: همزبانی بسیار خوب است اما همدلی بسیار مهمتر است و خدا را شکر این همدلی بین دو کشور ایران و تاجیکستان وجود دارد.
سفیر تاجیکستان نیز بر تقویت همکاری های دو جانبه در حوزه های مختلف آموزشی و درمانی و پژوهشی تاکید کرد و یادآور شد بین دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی و دانشگاه علوم پزشکی بوعلی سینای تاجیکستان، همکاری های خوب و گسترده ای می تواند رخ دهد.
وی از مهمترین زمینه های همکاری بین دو طرف به برگزاری دوره های آموزشی تخصصی، تبادل تجربیات درمانی تیم های پزشکی و اساتید دانشگاه، تبادل استاد و دانشجو و اجرای پروژه های مشترک پژوهشی و پزشکی اشاره کرد.
در ابتدای نشست شریف کاشانی با اشاره به مشترکات فرهنگی و اجتماعی دو کشور ایران و تاجیکستان خاطرنشان کرد که از لحاظ آمایشی تاجیکستان در حیطه اختیارات این دانشگاه قرار گرفته است.
وی همچنین به راه اندازی اتاق همکاری های مشترک تاجیکستان و ایران، راه اندازی دفتر یا شعبه در تاجیکستان اشاره کرد.
معاونان دانشگاه نیز در نشست مذکور ضمن بیان مطالبی به برخی از مهمترین زمینه های همکاری مشترک بین دو طرف اشاره کردند.
در خاتمه نشست مذکور مقرر شد پس از بازدید طرفین از امکانات و ظرفیت های علمی و آموزشی و پژوهشی یکدیگر پیش نویس تفاهم نامه همکاری تدوین شود و به امضای طرفین برسد.
در این نشست شریف کاشانی معاون بین الملل، زرقی معاون تحقیقات و فناوری، سلام زاده معاون غذا و دارو، سهرابی معاون بهداشتی، زندی معاون درمان، دکتر پیری مشاور رییس دانشگاه و مدیر حوزه ریاست، کریمی مدیر روابط عمومی دانشگاه، قناتی معاون اموزشی و پژوهشی معاونت بین الملل و تعدادی از نمایندگان امور بین الملل دانشگاه نیز حضور داشتند.
کدخبرنگار: 7700 س. ع