چهارشنبه 3 بهمن 1403

اعلام مرحله جدید طرح کنترل قیمت‌ها

وب‌گاه اقتصاد نیوز مشاهده در مرجع
اعلام مرحله جدید طرح کنترل قیمت‌ها

اقتصادنیوز:«نیم قرن با اقتصاد ایران» به سال چهارم رسید. ما در این بخش تلاش می‌کنیم روندهای اقتصاد ایران و جهان را به‌صورت گذرا و در میان اخبار و گزارش‌های منتشرشده در مطبوعات مرور کنیم:

بررسی روندی موضوعات و اخبار اقتصادی کمک می‌کند تا درک درستی از وضع امروزمان در حوزه اقتصادی داشته باشیم. در این بررسی تاریخی برخی موضوعات، نهادها و اشخاص به صورت خاص مورد بررسی قرار می‌گیرد تا مخاطب با مطالعه آنها به شناخت نسبی از اوضاع اقتصادی ایران دست یابد.

در سال 1402، اقتصادنیوز در نیم‌قرن با اقتصاد ایران با استفاده از اخبار و گزارش‌های روزنامه‌های «اطلاعات» و «دنیای اقتصاد» هر روز روایتی اختصاصی از اقتصاد ایران و جهان در سال‌های 1353، 1363، 1373، 1383 و 1393 تقدیم مخاطبان می‌شود.

19 مرداد 1353؛ استعفای نیکسون و زمامداری فورد

دیشب کمی قبل از آنکه جرالد فورد به عنوان سی و هشتمین رئیس‌جمهوری آمریکا سوگند یاد کند تن استعفانامه نیکسون به وسیله ژنرال هیگ، رئیس دبیرخانه کاخ سفید به هنری کیسینجر، وزیر خارجه آمریکا تسلیم شد.

متن استعفانامه نیکسون بسیارکوتاه است و از چند کلمه تجاوز نمی‌کند. نیکسون قبلا یعنی پنجشنبه برابر با 4.35 دقیقه بامداد جمعه به وقت تهران ضمن یک نطق رادیو تلویزیونی به ملت آمریکا اطلاع داده بود که از ظهر روز جمعه استعفا خواهد کرد.

ریچارد نیکسون در ساعت 17.33 دیروز به وقت تهران (بامداد به وقت واشنگتن) برای همیشه کاخ سفید ریاست‌جمهوری آمریکا را ترک گفت و راه پایگاه هوایی آندروز را در پیش گرفت و از آنجا به کالیفرنیا رفت.

نیکسون قبل از ترک کاخ سفید اعضای کابینه و تمام کارکنان کاخ سفید را در سالن بزرگ مجلسی که کنفرانس‌های مطبوعاتی دوران ریاست‌جمهوری اش را در آن برپا می کرد گرد آورد؛ درحالیکه اشک در چشمانش بود گفت در زبان انگلیسی کلمه ای پیدا نمی‌شود تا بتواند آنچه را که در این لحظات در ذهن است، بیان کند.

برای بیان فکر من در این لحظه تنها یک عبارت می توان یافت و آن «به امید دیدار» است چون باز هم به هم خواهیم رسید و یکدیگر را خواهیم دید.

نیکسون پیش از فشردن دست‌های اعضای کابینه‌اش که در سمت راست او قرار گرفته بودند و پیش از دست دادن با تمام همکاران و دوستان خود اضافه کرد که با امید و شجاعت و احساس فروتنی و حق‌شناسی عمیق شما را ترک می کنم.

پیش از خارج شدن نیکسون از سالن، حاضران مدت چهار دقیقه برایش کف زدند و ابراز احساسات کردند.

جرالد فورد، سی و هشتمین رئیس‌جمهوری آمریکا بعد از ظهر دیروز در کاخ سفید مراسم تحلیف به جای آورد. در این مراسم اعضای خانواده فورد هیات دولت نیکسون که بسیاری از آنها در پست‌های خود باقی خواهند ماند و همچنین رهبران احزاب جمهوری خواه و دموکرات با لباس تمام رسمی حضور داشتند.

رئیس‌جمهوری جدید در حالی که دست خود را روی کتاب مقدس انجیل گذاشته بود، در برابر رئیس دیوان عالی آمریکا «وارگون بورگر» چنین گفت: «سوگند می خورم که به صداق و درستی وظایف ریاست‌جمهوری آمریکا را انجام داده و تا آنجا که در توانایی دارم برای حفظ، حمایت و دفاع از قانون اساسی ایالات‌متحده کوشش کنم.»

19 مرداد 1373؛ اعلام مرحله جدید طرح کنترل قیمت‌ها

با توجه به مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی، در طول برنامه پنج ساله دوم توزیع کوپن کالاهای اساسی ادامه خواهد یافت.

ابراهیم بهادرانی، معاون بازرگانی داخلی وزارت بازرگانی گفت: در این راستا کوپن مرحله دهم کالاهای اساسی طی سه ماه آینده در سراسر کشور توزیع می شود.

وی در مورد خرید کالاهای اساسی گفت: امسال یک میلیارد و 500 میلیون دلار کالاهای اساسی خریداری خواهد شد که 250 میلیون دلار بیش از سال گذشته است. وی عمده‌ترین کالاهایی که از این طریق خریداری می‌شود را گندم، برنج، شکر، روغن و گشت ذکر کرد.

معاون وزارت بازرگانی تصریح کرد: بخش عمده‌ای از این کالاها با توجه به تخصیص اعتبار، خریداری شده و در حال حمل به داخل کشور است.

معاون وزارت بازرگانی در مورد طرح نظام‌دهی توزیع و تنظیم بازار گفت: این طرح با تدابیری که اندیشیده شده است، با موفقیت در حال اجرا است و در مورد نصب برچسب در تهران و شهرستان‌ها به‌طور متوسط 90 درصد و در زمینه صدور فاکتور توسط عمده‌فروشان، کارخانه‌داران و واردکنندگان نیز به طور متوسط، طرح 90 درصد پیشرفت داشته است.

وی در مورد قیمت‌گذاری کالاها نیز گفت: در زمینه کالاهایی که نیاز به قیمت‌گذاری دارند، بیش از 60 درصد تعیین قیمت شده و بقیه آن در دست بررسی است.

نرخ‌گذاری خدمات نیز با تشخیص کمیسیون نظارت در دست بررسی است که نتایج آن به زودی اعلام خواهد شد.

بهادرانی درخصوص افزایش عرضه کالاهای قیمت‌گذاری شده گفت: در این زمینه تولیدات داخلی باید افزایش یابد و واردات باید ه اندازه‌ای باشد تا عرضه و تقاضا برابر شوند تا به این ترتیب طرح را با موفقیت بیشتر اجرا کرد.

19 مرداد 1383؛ سهام 220 شرکت دولتی تا پایان امسال واگذار می‌شود

در بزرگ‌ترین طرح واگذاری شرکت‌های دولتی به مردم، سهام 220 شرکت دولتی به زودی عرضه خواهد شد.

رئیس‌کل سازمان خصوصی‌سازی کشور گفت: ارزش سهام این شرکت‌ها حدود 20 هزار میلیارد ریال و ظرف روزهای آینده شرایط و نحوه فروش آنها که به صورت مزایده یا از طریق بورس است، اعلام خواهد شد.

به گفته مهندس پوری حسینی براساس برنامه‌ریزی صورت‌گرفته، شرکت‌هایی که بین 50 تا 100 درصد سهام آنها از طریق مزایده و به‌صورت یکجا عرضه خواهد شد 47 شرکت، تعداد شرکت هایی که کمتر از 50 درصد سهام آنها به صورت مزایده و یک جا به فروش می رود، 123 شرکت و تعداد شرکت‌هایی که سهام بلوکی آنها از طریق بورس عرضه خواهد شد، 51 شرکت است.

وی افزود: بنا به تکلیف قانون بودجه مبلغ 12 هزار میلیارد ریال درآمد حاصل از فروش سهام این شرکت‌های دولتی باید به خزانه واریز شود و بنابراین در مجموع باید امسال 52 هزار میلیارد ریال درآمد از محل فروش سهام دولتی به دست آید.

وی اضافه کرد: در صورت تعیین تکلیف اصلی 44 قانون اساسی که هم‌اکنون در مجمع تشخیص مصلحت نظام مراحل نهایی را می گذراند، احتمالا تا پایان هفته دیگر نحوه واگذاری صنایع و معادن ملی، بانک‌ها و بیمه‌های دولتی نیز اعلام خواهد شد.

آمریکا به ژاپن پیشنهاد کرد به جای ایران لیبی را انتخاب کنند

آمریکا به ژاپن پیشنهاد کرده است از سرمایه‌گذاری در حوزه نفتی آزادگان ایران صرف نظر کرده و در مقابل به سرمایه‌گذاری در صنعت نفت لیبی بپردازد.

دولت بوش بارها نارضایتی‌اش را نسبت به سرمایه‌گذاری ژاپن در حوزه نفتی آزادگان ایران اعلام کرده است.

این گزارش در ادامه آورده است، در صورت تحقق چنین امری، چرخش مسیر همکاری ژاپن از ایران به سوی لیبی اقدامی سمبلیک به شمار خواهد آمد؛ چراکه به این ترتیب واشنگتن لیبی را به عنوان الگویی برای کشورهایی نظیر ایران و کره شمالی قرار می‌دهد.

در مقابل، معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه فشار آمریکا به شرکت‌ها و کشورهای پیمانکار نفتی در ایران امری عادی است، گفت: طرف‌های نفتی ایران نباید این فشارها را جدی بگیرند و به آن توجه کنند.

19 مرداد 1393؛ مسیر خروج از رکود

دبیر ستاد هماهنگی اقتصادی دولت، سیاست‌های خروج از رکود را تشریح کرد.

محمدعلی نجفی در نشستی با خبرنگاران به انتقادهای صورت‌گرفته درباره بسته سیاستی دولت برای خروج از رکود پاسخ داد و از احتمال تدوین بسته‌ای تکمیلی در این باره ظرف دو ماه آینده سخن گفت.

او احتمال داد مفاد بسته خروج از رکود با کمترین مقاومت ازسوی اعضای دولت به تصویب برسد و ابراز امیدواری کرد، لایحه 34 بندی که در این رابطه به مجلس تقدیم می‌شود با کمترین تغییرات از تصویب نمایندگان مجلس بگذرد تا راه رسیدن به رونق کوتاه تر شود.

به گفته دبیر اقتصادی دولت، اگر بسته خروج از رکود با تغییراتی زیر 10 درصد مورد توافق اعضای دولت و مجلس قرار گیرد، اقتصاد ایران در سال 93 با رشدی بین یک تا دو درصد و در سال 94 با رشدی در محدوده 4 درصد از رکود خارج شده و در سال 95 به عنوان سال آغازین برنامه ششم توسعه، مسیر کشور برای رشد پایدار هموار خواهد شد.

نجفی در بخش دیگری از سخنانش گفت: در دنیا سیاست‌های شناخته‌شده است برای خروج از رکود وجود دارد که همگی انبساط پولی را طلب می‌کنند، اما ما چون نمی‌خواستیم این سیاست را در پیش بگیریم و قصدمان کنترل تورم بود، نسخه‌ای ملی برای خروج از رکود تورمی تدوین کردیم که جزئیات آن چندی پیش منتشر شد.

خوشبینی صندوق بین المللی به آینده اقتصاد ایران

مسعود احمد، رئیس اداره خاورمیانه و آسیای مرکزی صندوق بین‌المللی پول با حمایت از بسته‌ای که دولت برای خروج از رکود اقتصادی تهیه کرده، این بسته را برای کشورهای منطق نیز قابل استفاده دانست.

این مقام ارشد بین‌المللی با بیان اینکه «رئیس‌جمهور ایران در اجلاس داووش اظهار امیدواری کرد که ایران بازار نوظهور اقتصادی بعدی خواهد بود و اگر به پتانسیل‌های ایران نگاه کنیم، امکان تحقق این امر وجود دارد»، این پرسش را مطرح کرد که «چگونه می‌توان رسیدن به این اهدفا را تسریع کرد» احمد در ادامه به برخی «اطلاعات موردنیاز اقتصاد ایران» که در گزارش صندوق نیز بر آنها تاکید شده، اشاره کرد.

به گفته او، ضروری است که «اصلاح قیمت انرژی» با «اصلاح کارآیی بنگاه‌ها» همراه باشد و همچنین با توجه به ضرورت ایجاد شغل، پیش‌زمینه‌های رشد اقتصادی برای ایجاد اشتغال بیشتر موردتوجه قرار گیرد.

قیمت برخی خودروهای وارداتی در بازار

نام خودرو

مدل

قیمت (تومان)

پورشه

کاین 6 سیلندر

775.000.000

پورشه

پانامرا

775.000.000

پورشه

پانامرا 4S

950.000.000

مازراتی

گرن کابریو

1.750.000.000

بنز

C200

265.000.000

بنز

E200 نیمه‌فول

350.000.000

بی‌ام‌و

X3 سه دوربینه

315.000.000

بی‌ام‌و

X3 بدون دوربین

290.000.000

لکسوس

ES

265.000.000

کیا

اپتیما

142.000.000

کیا

اسپورتیج

150.000.000

هیوندایی

النترا

108.000.000

همچنین بخوانید