جمعه 30 شهریور 1403

افزایش اهدای خون ایرانی‌ها برای نجات بیماران / رشد بیش از 9 درصدی اهدای خون

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
افزایش اهدای خون ایرانی‌ها برای نجات بیماران / رشد بیش از 9 درصدی اهدای خون

گروه سلامت خبرگزای فارس: اهدای خون اهدای زندگی و حیات دوباره به مردان و زنان و کودکانی است که حیات و ممات آنها به قطره خونی بستگی دارد که این مایع حیات می‌تواند از سوی یک هم‌وطن در اقصی نقاط کشور اهدا شود. اهدای خون اهدای نفس دوباره در پهنای بی کران هستی برای یک آفریده خداوند است؛ همان فردی که آمال و آرزوهای مختلفی دارد و اگر زندگی دوباره‌ای به آن بخشیده شود چه بسا به موفقیت های مادی و معنوی زیادی دست پیدا کند.

سنت اهدای خون سال‌های زیادی است که در مراکز مختلف اهدای خون سازمان انتقال خون در کشور انجام می‌گیرد و با در نظر گرفتن شرایطی افراد مختلف می‌توانند خون خود را اهدا کنند. شبهای قدر و ایام ماه محرم و صفر، روزهای باارزش و ذی قیمتی هستند که مردان و زنان نوع‌دوست با مراجعه به مراکز اهدای خون خون خود را اهدا کرده و نوید بخش طراوت و سرزندگی بیماران بسیاری می‌شوند.

مردم مهربان کشورمان هر ساله در روزهای ذکر شده اقبال بیشتری نشان داده و می‌دهند و به مراکز اهدای خون مراجعه دارند. امسال در شبهای قدر این حضور رنگ و بوی دیگری به خود گرفت و شاهد افزایش میزان مراجعه مردم بودیم.

چند روز گذشته بود که بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت گفت: اهدای خون در شب‌های قدر امسال در مقایسه با زمان مشابه سال گذشته 27 درصد افزایش داشته است.

وی با بیان اینکه میزان اهدای خون هموطنان در طول سال نیز قابل قبول است، گفت: در شب‌های قدر نیاز بیمارستان‌ها و مراکز درمانی به خون به صورت 100 درصد تأمین شده است.

افزایش 9.3 درصدی اهدای خون در سال 1401 نسبت به سال 1400

بشیر حاجی‌بیگی سخنگوی سازمان انتقال خون با بیان اینکه در سال گذشته 2 میلیون و 223 هزار و 492 واحد خون اهدا شد، اظهار کرد: بررسی‌های آماری مربوط به سال گذشته نشان می‌دهد مردم فداکار و ایثارگر کشورمان با همتی بالاتر و مشارکت بیشتر سبب افزایش 9.3 درصدی آمار اهدای خون در سال 1401 نسبت به سال 1400 شدند. خراسان شمالی با افزایش 34 درصدی، رتبه نخست رشد اهدای خون در کشور را به خود اختصاص داده است. همچنین استان ایلام با رشد بیش از 25 درصد و لرستان با رشد بیش از 23 درصد، رتبه‌های دوم و سوم رشد اهدای خون را به خود اختصاص دادند.

افزایش 7 درصدی تعداد اهدای مستمر خون

وی افزود: تعداد اهدای مستمر در سال 1401 نسبت به مدت مشابه سال قبل در کل کشور بیش از 7 درصد رشد نشان می‌دهد که در این زمینه بیشترین رشد اهدای مستمر در استان‌های خراسان شمالی با نزدیک به 34 درصد، استان کهگیلویه و بویر احمد با بیش از 23 درصد و استان کردستان با نزدیک به 20 درصد ثبت شده است. شاخص اهدای خون مستمر در سال 1401 بیش از 54 درصد اهداکنندگان در کشور است که نشان‌دهنده افرادی است که با خود مراقبتی، اهدای خون را در برنامه زندگی‌شان قرار داده‌اند و بیش از یک‌بار در سال گذشته خون اهدا کرده‌اند استان سمنان با شاخص مستمر نزدیک به 68 درصد، استان قم با بیش از 63 درصد و استان یزد با بیش از 62 درصد بالاترین شاخص اهدای مستمر را در میان استان‌های کشور به خود اختصاص داده‌اند.

رشد 12 درصدی اهدای خون بانوان در سال 1401

سخنگوی سازمان انتقال خون ادامه داد: هم‌اکنون در بسیاری از کشورهای توسعه یافته جهان، زنان نیمی از اهدای خون را بر عهده دارند و به دلیل خود مراقبتی بیشتر، صداقت در پاسخگویی به سؤالات بدو اهدای خون و رفتارهای پر خطر کمتر، خون سالمتری دارند، علی‌رغم اینکه میزان اهدای خون بانوان در ایران در سال گذشته نسبت به سال 1400 نزدیک به 12 درصد رشد داشته است، اما متأسفانه شاخص اهدای خون بانوان در کشور در سال گذشته 4.53 درصد بوده است.

بانوان استان لرستان بالاترین مشارکت در اهدای خون را داشتند

وی افزود: در شاخص اهدای بانوان، استان لرستان با نزدیک شدن به 10 درصد اهدای خون صاحب بالاترین مشارکت استانی بانوان در این امر مهم بود و استان‌های کردستان با بیش از 9 درصد و خراسان شمالی با 7.5 درصد در رتبه‌های بعدی قرار گرفتند.

حاجی‌بیگی گفت: در تعداد اهدای خون بانوان به ترتیب استان‌های ایلام با رشد بیش از 63 درصدی، خراسان شمالی با رشد بیش از 61 درصدی و استان کردستان با رشد نزدیک به 51 درصدی بیشترین رشد تعداد اهدای بانوان را در سال 1401 به ثبت رسانده‌اند.

سخنگوی سازمان انتقال خون با اشاره به شبکه ملی خونرسانی بیان کرد: این شبکه با توزیع خون از استان‌هایی که دریافت خون بیشتر و مصرف کمتری دارند، به استان‌هایی که دریافت خون کمتر و مصرف بالاتری دارند، عدالت در توزیع خون را در کشور برقرار می‌کند.

وی تأکید کرد: در برخی از استان‌ها تعداد بیماران نیازمند به خون چون عزیزان تالاسمی و هموفیلی بالاتر است یا در مقاطعی از سال به خاطر شرایط جوی اهدای خون در برخی از استان‌ها دشوارتر می‌شود یا استان‌هایی هستند که با وجود داشتن داوطلبان اهدای خون، مراکز درمانی کمتری دارند و اعمال جراحی کمتری در آنها صورت می‌گیرد. شبکه ملی خونرسانی کشور، توازن توزیع خون را در تمامی استان‌ها برقرار می‌کند.

افزایش 40 درصدی خونرسانی در کشور

وی افزود: در سال گذشته فعالیت و توزیع خون در شبکه ملی خونرسانی نسبت به مدت مشابه سال 1400، بیش از 40 درصد افزایش داشت که نشان‌دهنده افزایش عملکرد شبکه ملی خونرسانی است. به نحوی که در سال 1401 بیش از 176 هزار واحد خون و فراورده‌های آن در این شبکه توزیع شده است.

حاجی‌بیگی با اشاره به شاخص کشوری اهدای خون به ازای هزار نفر جمعیت که هم‌اکنون بیش از 26 در هزار است؛ گفت: طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت، شاخص اهدای خون به ازای هزار نفر جمعیت در کشورهای دارای درآمد متوسط به بالا 16 و در کشورهای دارای در آمد بالا، 31در هزار نفر جمعیت است.

وی میزان اهدای خون در ایران را قابل قبول خواند و خاطرنشان کرد: مصرف بالای خون و فرآورده‌های خونی به دلیل وجود بیش از 20هزار بیمار تالاسمی، حوادث جاده‌ای و جراحی‌های تخصصی و فوق تخصصی و افزایش سن جامعه، بسیار بالاست که این مهم نیاز به اهدای همیشگی خون را دوچندان می‌کند.

دقت کنیم! می‌توانیم در مسیر نوع دوستی و کمک به همنوعان خود حیاتبخش بسیاری باشیم که شیشه زندگی‌شان ترک برداشته و نیازمند بند زدن، آن هم با اهدای قطره‌های خون ما هستند تا چراغ کم فروغ زندگی شان نوری گرفته و جان دوباره به خود گیرد و کورسوی امید آنها به پر نورشدن و تلالو و درخشندگی گرایش پیدا کند.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید اهدای خون ماه رمضان شبهای قدر این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
افزایش اهدای خون ایرانی‌ها برای نجات بیماران / رشد بیش از 9 درصدی اهدای خون 2
افزایش اهدای خون ایرانی‌ها برای نجات بیماران / رشد بیش از 9 درصدی اهدای خون 3
افزایش اهدای خون ایرانی‌ها برای نجات بیماران / رشد بیش از 9 درصدی اهدای خون 4