یک‌شنبه 4 آذر 1403

افزایش خروجی سد کرخه در پی بارندگی

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
افزایش خروجی سد کرخه در پی بارندگی

اهواز - ایرنا - مدیر دفتر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به پیش بینی تاثیر بارش‌های هفته آینده بر حوضه‌های آبریز خوزستان گفت: خروجی سد کرخه به 300 مترمکعب بر ثانیه و در حد تاب‌آوری رودخانه افزایش یافته است.

داریوش بهارلویی پنجشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: بر مبنای پیش نگری‌های سازمان هواشناسی و نتایج مدل‌های آب و هواشناسی، 2 سیستم بارشی ظرف یک هفته آینده، حوضه‌های آبریز خوزستان را متاثر می‌کنند.

وی افزود: هم اکنون سدهای استان با ظرفیت خالی 8.9 میلیارد مترمکعبی آمادگی لازم برای مهار و کنترل سیلاب‌ها را داشته و تنها سد کرخه در بارش‌های اخیر افزایش خروجی کنترل شده دارد و از 200 مترمکعب برثانیه به 300 مترمکعب برثانیه می‌رسد که در حد تاب آوری رودخانه است و مشکلی برای پایین دست بوجود نمی‌آید.

بهارلویی اضافه کرد: در سایر سدها و حوضه‌های آبریز نه تنها افزایش خروجی صورت نخواهد گرفت بلکه در سد مارون که بیشترین کسری منابع آبی را دارد، برای استفاده حداکثری از شرایط بارشی و حفظ و نگهداشت آب برنامه ریزی شده و خروجی سد 30 مترمکعب برثانیه کاهش یافته است.

وی ادامه داد: در حال حاضر خروجی سد دز 200 تا 240 مترمکعب برثانیه، خروجی سد گتوند (کارون) 250 مترمکعب برثانیه، خروجی سد مارون 50 مترمکعب برثانیه و سد جره 10 مترمکب برثانیه است.

بهارلویی تاکید کرد: با توجه به ظرفیت مناسب کنترل سیل سدهای استان که از قبل برنامه ریزی شده، در حال حاضر رواناب حاصله از سیستم‌های بارشی توسط سدها کنترل شده و در صورت وقوع سیل، به طور کامل مهار می‌شود.

در آستانه سیلاب‌های بهاری

مدیر دفتر برنامه ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان همچنین از تشکیل کارگروه برنامه ریزی، پایش و سنجش ستاد مدیریت سیلاب در سازمان آب و برق خوزستان خبر داد و گفت: این کارگروه با توجه به نزدیکی فصل بهار و سیلاب‌های محتمل این فصل و به منظور بررسی آخرین شرایط تشکیل شده است.

وی با اشاره به اخطاریه‌های سازمان هواشناسی کشور و ستاد مدیریت بحران خوزستان، افزود: با ورود به ماه‌هایی که احتمال وقوع سیل بیش از سایر زمان‌هاست، ستاد مدیریت سیل در سازمان آب و برق و کارگروه‌های فنی و تخصصی آن فعالیت خود را تشدید کرده و آخرین شرایط را بررسی می‌کنند.

بهارلویی اضافه کرد: کارگروه برنامه ریزی، پایش و سنجش ستاد مدیریت سیلاب، متشکل از 10 دفتر تخصصی است که با بررسی جوانب مختلف، پیش بینی رواناب‌ها ورودی، پایداری سدها، آمادگی واحدهای نیروگاهی و شرایط رودخانه ها نسبت به تعیین سطح هشدار اقدام کرده و برنامه ریزی لازم را انجام داده همچنین به منظور تدقیق شرایط بارشی با دعوت از مدیر کل سازمان هواشناسی استان به جلسه کارگروه به شکل موثر و کاربردی میزان بارش‌ها در سطح هر حوضه مشخص و اثرات آن سنجیده شده است.

وی ادامه داد: در این جلسه ضمن تاکید بر صحت پایداری سدها توسط متولیان و دفاتر تخصصی و آمادگی کامل نیروگاه‌ها برای تنظیم خروجی آب، بر آماده باش ادارات آب شهرستان‌های درگیر و اطلاع رسانی تاکید شد.

بر اساس این گزارش، اداره کل مدیریت بحران خوزستان از روز پنجشنبه (امروز) به تمامی دستگاه‌های اجرایی سراسر استان اعلام آماده باش کرده است.

اخطاریه ستاد بحران خوزستان در پی پیش بینی ورود یک سامانه بارشی قوی به استان توسط اداره کل هواشناسی، از اواسط روز یکشنبه هفته آینده تا اواخر چهارشنبه هفته آینده (4 تا 7 اسفندماه 98) بوده است. این سامانه بارشی رگبار و رعد و برق، بارش شدید و سیل آسا در حوضه‌های آبریز کرخه، دز، کارون، مارون و مناطق شمالی، شمال شرقی و شرق استان و بارش باران با شدت کمتر در بقیه مناطق استان، وزش باد متوسط تا شدید و تندباد لحظه‌ای، بارش سنگین برف همراه با کولاک در ارتفاعات و ریزش تگرگ در مناطق مستعد، همچنین مواج شدن شمال خلیج فارس همراه با رگبار و رعد و برق را به همراه دارد.

در زمستان پارسال و بهار امسال، وقوع سیلاب در رودخانه های کرخه، دز و کارون 21 شهرستان را در خوزستان درگیر کرد. این سیل بیش از 256 هزار سیل‌زده در پی داشت، 133 روستا را آب برد و 374 روستا به صورت جزئی و کلی تخلیه شدند.

*س_برچسب‌ها_س*