افزایش عفونتهای شدید کبدی در بین کودکان در جهان
طبق گفته سازمان جهانی بهداشت و CDC تاکنون حدود 100 کودک در جهان به عفونتهای شدید کبدی دچار شدهاند. تاکنون علت خاصی در این موارد منتشر نشده است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ سازمان جهانی بهداشت (WHO) روز جمعه اعلام کرد موارد عفونت شدید کبدی در میان کودکان در سراسر جهان رو به افزایش است. هیچ مورد مرگ و میر در میان موارد شناسایی شده گزارش نشده است، اما این سازمان و مراکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) در آمریکا در حال بررسی هستند.
"سیبیاس" در این باره نوشت, WHO گفت که در 5 آوریل از 10 مورد هپاتیت حاد شدید در کودکان زیر 10 سال در مرکز اسکاتلند مطلع شده است. هیچ علت شناخته شدهای وجود نداشت. سه روز بعد، تعداد موارد کودکان در بریتانیا به 74 مورد افزایش یافت. سه مورد تأیید شده نیز در کودکان 22 ماهه تا 13 ساله در اسپانیا گزارش شده است و کمتر از پنج مورد در ایرلند گزارش شده است.
در همین حال، در ایالات متحده، بر اساس آمار CDC، ایالت "آلاباما" از اکتبر 2021، 9 مورد هپاتیت را در کودکان بین 1 تا 6 سال بدون علت شناخته شده گزارش کرده است. آزمایش این کودکان و همچنین برخی از بچههای اروپایی نیز برای آدنوویروس (این ویروسها باعث عفونت مجاری تنفسی فوقانی میشود) مثبت بود که نوعی ویروس رایج بین مردم است. CDC گفت در حالی که این ویروس میتواند باعث طیفی از بیماریهای خفیف تا شدید شود، به ندرت باعث ایجاد هپاتیت شدید در افراد سالم میشود.
به گفته CDC "هپاتیت", التهاب کبد است که اغلب توسط یک ویروس ایجاد میشود و میتواند بر توانایی آن در پردازش مواد مغذی و فیلتر کردن خون تأثیر بگذارد.
به گفته سازمان جهانی بهداشت، کودکان علائم مرتبط با این بیماری از جمله یرقان، اسهال، استفراغ و درد شکم را گزارش کردند. سازمان جهانی بهداشت گفت که برخی از موارد نیاز به انتقال کودکان تشخیص داده شده به واحدهای تخصصی کبد کودکان و 6 مورد نیاز به پیوند کبد داشته است.
با توجه به افزایش موارد طی یک ماه گذشته، این سازمان پیشبینی میکند که در روزهای آینده موارد بیشتری گزارش شود.
سازمان جهانی بهداشت و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آمریکا در حال بررسی رابطه "آدنوویروس" و کووید19 هستند که به عنوان فرضیه اولیه مطرح شده است.
علائم سرخک در کودکان چیست؟/ اهمیت واکسیناسیون کودکان در کنترل سرخک 30 درصد کودکان کشته شده بر اثر کرونا در آمریکا مبتلا به اومیکرون بودهاند