افزایش چشمگیر مثبت شدن نتایج آزمایشهای کرونا در خراسان رضوی
مشهد - ایرنا - نتایج مثبت آزمایشهای کرونا در بخش سرپایی و بستری استان خراسان رضوی با آغاز موج چهارم کرونا طی 10 روز گذشته رشد چشمگیری به خود گرفته است.
به گفته مسوولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، هم اکنون در برخی از مراکز درمانی مشهد، نتیجه مثبت آزمایشهای پی. سی. آر رشد 60 درصدی نسبت به ابتدای فروردین ماه داشته است این در حالی است که نتایج مثبت این آزمایشها پس از فروکش کردن موج سوم به حدود 10 درصد رسیده بود. انواع آزمایشهای تشخیص کرونا
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت: در حال حاضر در کشور سه نوع تست برای تشخیص بیماری کرونا وجود دارد که عبارت است از آزمایش مولکولی یا پی. سی. آر، تست سرولوژیک و تست رپید آنتی ژن. دکتر محمد جعفر صادقی افزود: تست مولکولی یا پی. سی. آر برای تشخیص قطعی بیماری و تست سرولوژیک برای بررسی سطح آنتی بادی و ابتلای قبلی افراد استفاده می شود. وی ادامه داد: تست سرولوژیک مشخص می کند آیا فرد قبلا به ویروس کرونا مبتلا شده است یا نه؟ در واقع این آزمایش برای بررسی وضعیت سطح ابتلای جامعه به عفونت و انجام مطالعه به منظور تعیین الگوی بیماری در کشور و پیشگویی شرایط آینده گسترش بیماری در جامعه استفاده می شود. مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: تست رپید یا تشخیص سریع کرونا در مقایسه با پی. سی. ار، ارزش تشخیصی کمتری دارد و برای تشخیص سریع بیماری استفاده می شود. صادقی افزود: رپید تست زمانی انجام می شود که شیوع بیماری زیاد است و امکانات انجام تست پی. سی. آر نیست. وی اضافه کرد: تاکنون 100 هزار رپید تست برای شناسایی زودهنگام بیماران مبتلا به کرونا در مناطق زیر پوشش این دانشگاه توزیع شده است. مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: اگر تست رپید برای شناسایی افراد مبتلا به کرونا که داری علایم هستند قبل از روز پنجم پس از علامت دار شدن انجام شود دقت بیشتری دارد ولی پس از آن زمان دقتش به شدت کاهش می یابد. صادقی افزود: در صورتی که نتیجه رپید تست در افراد دارای علامت کرونا منفی باشد باید 2 روز بعد تکرار شود و اگر باز هم منفی بود انجام تست پی. سی. آر ضروری است.
چهار آزمایشگاه کرونا در حوزه بستری فعال است
مسوول آزمایشگاه مرجع کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز به خبرنگار ایرنا گفت: در حال حاضر چهار آزمایشگاه تخصصی شناسایی ویروس کرونا در این دانشگاه فعال است و علاوه بر این برخی از مراکز آزمایشگاهی بخش خصوصی نیز در این حوزه با دانشگاه همکاری دارند. دکتر سعید عامل جامهدار افزود: این آزمایشگاهها در بیمارستانهای امام رضا، قائم، شریعتی و اکبر شهر مشهد تست کرونا را انجام می دهند. وی اضافه کرد: روزانه سه هزار و 200 تست پی. سی. آر در این بیمارستانها مورد بررسی قرار می گیرد و 800 مورد نیز توسط بخش خصوصی برعهده گرفته شده است. مسوول آزمایشگاه مرجع کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در مجموع روزانه چهار هزار تست کرونا در این آزمایشگاه مرجع بررسی و نتیجه گیری می شود. عامل افزود: همزمان با همه گیری ویروس کرونا در کشور، یکی از مجهزترین آزمایشگاههای کرونا از اسفند سال 98 در دانشگاه علوم پزشکی مشهد راه اندازی شد. وی ادامه داد: آزمایشگاه مرکزی در محل بیمارستان امام رضا (ع) مشهد که جزء نخستین آزمایشگاههای راه اندازی شده تشخیص کرونا در کشور به شمار می رود شامل پنج اتاق ایزوله، 2 آزمایشگاه مرکزی، یک آزمایشگاه مجهز کشت سلول و ویروس و سایر تجهیزات پیشرفته است. مسوول آزمایشگاه مرجع کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در حال حاضر روزانه بین هزار و 300 تا هزار و 500 نمونه در آزمایشگاه بیمارستان امام رضا (ع) آزمایش می شود و نتیجه آزمایشها نیز در کمتر از 6 ساعت آماده می شود. عامل افزود: آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشکی مشهد تنها مرکز تشخیص کرونای انگلیسی در استان خراسان رضوی و مرکز مرجع تشخیص ویروس آنفلوانزا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز هست. وی با بیان این که در روند تشخیص و بررسی نمونه های بیماران کرونایی ممکن است خطراتی برای سلامتی تیم تشخیص پیش آید اضافه کرد: 12 کارشناس فنی، سه کارشناس پذیرش و یک پرسنل خدماتی در حال حاضر مشغول خدمت رسانی در آزمایشگاه مرکزی کرونا هستند.
او با بیان این که یکی از دلایل منفی شدن کاذب تست ها نمونه گیری نامناسب است افزود: چهار و پنج روز ابتدایی ابتلا بهترین زمان برای انجام تست محسوب می شود و افراد در صورت علائم اولیه شامل گلو درد، بدن درد و تنگی نفس باید به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کنند.
افزایش 60 درصدی نتیجه مثبت تستهای کرونا
مدیر آزمایشگاه بیمارستان شهید هاشمینژاد مشهد هم گفت: میزان تستهای کرونا در این بیمارستان همزمان با آغاز موج چهارم بحران کرونا به نسبت قبل از آن چهار برابر افزایش یافته است و آمار تستهای مثبت هم در این ایام با افزایش 60 درصدی همراه بوده است. دکتر مهدیس قویدل افزود: از آغاز موج چهارم اوجگیری کرونا روزانه 20 تست پی. سی. آر از بیماران کرونایی گرفته میشود که به نسبت قبل از آن چهار برابر افزایش یافته است همچنین در این ایام روزانه پنج مورد نمونهگیری کووید از کادر درمان این بیمارستان انجام میشود که پیش از این روزانه یک مورد انجام می شد.
وی ادامه داد: هم اکنون نتیجه 70 درصد نمونههای روزانهای که در موج چهارم بحران کرونا گرفته می شود مثبت است در حالی که قبل از تعطیلات نوروز 10 درصد این میزان مثبت بود. مدیر آزمایشگاه بیمارستان شهید هاشمینژاد مشهد هم گفت: رعایت دستورالعمل های بهداشتی، حفظ فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک و عدم حضور در اجتماعات و دورهمیها به خصوص در ماه مبارک رمضان مهمترین خواسته ما از مردم است و این که در این ماه مبارک از برگزاری و یا حضور در میهمانی ها و برنامه های ضیافت افطار اجتناب کنند. جانشین مسوول آزمایشگاه بیمارستان تخصصی دکتر شریعتی مشهد که به طور اختصاصی به بیماران کرونایی اختصاص دارد نیز در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: از ابتدای امسال نتیجه دوسوم آزمایشهای طبی روزانه کووید -19 در این مرکز مثبت بوده است. مریم حمیدی افزود: ظرف روزهای اخیر در قالب موج چهارم طغیان ویروس کرونا در جامعه این میزان بیشتر هم شده است. وی ادامه داد: شمار نتایج مثبت آزمایشهای طبی کرونا در بیمارستان شریعتی مشهد اواخر اسفند ماه پارسال کمتر از یک سوم کل موارد مورد آزمایش را شامل میشد. جانشین مسوول آزمایشگاه بیمارستان تخصصی دکتر شریعتی مشهد گفت: نمونهگیری تشخیصی کووید -19 به طور روزانه از همه بیماران و کادر درمان حاضر در این بیمارستان صورت میگیرد و نتایج آن ظرف 24 ساعت مشخص میشود. این مدافع جبهه سلامت اظهار امیدواری کرد که با تداوم همکاری همهجانبه مردم با خادمان حوزه سلامت هرچه زودتر آمار مبتلایان به ویروس کرونا رو به کاهش بگذارد.
80 درصد جمعیت 6 میلیون و 870 هزار نفری خراسان رضوی زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستند و به بقیه این جمعیت توسط دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد و تربتحیدریه و دانشکده های تربتجام و نیشابور خدمات رسانی می شود.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با فوت 398 تن دیگر از هموطنان مبتلا به کووید 19 طی شبانه روز گذشته، تعداد جان باختگان این بیماری در ایران به 67 هزار و 130 تن رسید.
در این مدت 24 هزار و 346 بیمار جدید مبتلا به کووید19 در کشور شناسایی شد که سه هزار و 901 نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید19 در کشور به دو میلیون و 261 هزار و 435 نفر رسید.
30 فروردین ماه برابر با سالروز تولد حکیم جرجانی به نام روز آزمایشگاه نامگذاری شده است.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*