افکار عمومی غرب در حال بیداری است؛ هنر و دانشگاه به میدان مبارزه با صهیونیسم آمدند

دیوید میلر گفت: نسل جوان، هنرمندان و دانشگاهیان غربی، سانسور اسرائیل را شکستهاند و فریاد حمایت از مردم فلسطین به جریان غالب فرهنگی بدل شده است.
باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی محسنی - رئیس دانشگاه صداوسیما در ابتدای گفتوگو با جامعهشناس بریتانیایی دیوید میلر گفت: سرکوبها در دانشگاهها و واکنشهای تند به هنرمندان معترض، نشانه شکست پروژه سانسور انتقاد از اسرائیل در غرب است
شهاب اسفندیاری، رئیس دانشگاه صداوسیما و مجری بخش بینالملل برنامه «خرمشهر» که از شبکه افق پخش میشود، در ابتدای گفتوگو با دیوید میلر جامعهشناس سرشناس بریتانیایی، با اشاره به پیامدهای فرهنگی و اجتماعی جنگ اخیر رژیم صهیونیستی علیه غزه، از شکستهشدن تابوهای انتقاد از اسرائیل در جوامع غربی سخن گفت و این تحولات را «زلزلهای سیاسی و فرهنگی» خواند.
شکست سانسور، آغاز انقلاب فرهنگی در غرب
شهاب اسفندیاری در آغاز گفتوگو با دیوید میلر گفت: «یکی از پیامدهای مهم جنگ اخیر و جنایات بیسابقه رژیم صهیونیستی در غزه، شکلگیری یک انقلاب اجتماعی یا فرهنگی در جوامع غربی است؛ انقلابی که در آن برخی تابوها، خط قرمزها و ممنوعیتهای رسانهای و دانشگاهی درباره انتقاد از اسرائیل فرو ریخته است.»
او ادامه داد: «برای نخستینبار شاهد هستیم که در فضاهای دانشگاهی، هنری و رسانهای، صدای اعتراض علیه نسلکشی ارتش اسرائیل بهصورت گسترده و بیسابقه شنیده میشود؛ آنچنان که کنترل این موج اعتراضی از توان دولتمردان غربی خارج شده و سرکوب خشن را جایگزین سانسور نرم کردهاند.»
جنبشهای جدید در فرهنگ و دانشگاه غرب علیه صهیونیسم
اسفندیاری با اشاره به تحولات انگلستان و آمریکا گفت: «در بریتانیا، حضور هنرمندان در فستیوالهای موسیقی و اعلام موضع صریح علیه رژیم صهیونیستی، زلزلهای سیاسی بهپا کرده است که حتی نخستوزیر و رسانههای جریان اصلی را به واکنش واداشته. در آمریکا نیز، نقد اسرائیل وارد فضای رسمی رسانهای شده است؛ امری که تا پیش از این تقریباً ناممکن به نظر میرسید.»
مجری برنامه «خرمشهر» تصریح کرد: «آیا این تحولات نشانه تولد یک نسل تازه از دانشگاهیان و روشنفکران در غرب نیست؟ نسلی که جرئت کرده علیه تبعیض و نسلکشی بایستد و خط قرمزهای تحمیلشده را درهم بشکند؟»
میزبانی از صدای ممنوعه
در ادامه، اسفندیاری با معرفی مهمان برنامه، گفت: «برای بررسی این تحولات با یکی از جامعهشناسان برجستهای گفتوگو میکنیم که خود قربانی سانسور صهیونیستی در غرب بوده است؛ پروفسور دیوید میلر، جامعهشناس بریتانیایی که بهخاطر نقد صریحش علیه اسرائیل و صهیونیسم، از دانشگاه بریستول اخراج شد. اما دادگاه در سال 2024 رأی به ناعادلانه و تبعیضآمیز بودن این اخراج داد.»
او اضافه کرد: «میلر سالها در حوزههای تبلیغات رسانهای، اسلامهراسی، بازنمایی خشونت سیاسی و سیاستهای نژادی تحقیق کرده و از مهمترین صداهای مستقل در فضای آکادمیک غرب محسوب میشود.»
دیوید میلر: نسل جدید بریتانیا علیه صهیونیسم بیدار شده است
دیوید میلر جامعهشناس سرشناس بریتانیایی در گفتوگو با برنامه «خرمشهر» شبکه افق، با اشاره به موج جدید مخالفت با اسرائیل در جوامع غربی، به ویژه در انگلستان، گفت: نسل جوان انگلیس امروز آگاه، پیگیر و منتقد سیاستهای رژیم صهیونیستی است و دیگر نمیتوان آنها را با رسانههای رسمی فریب داد.
خشم عمومی علیه جنایات اسرائیل در غرب فوران کرده است
صبر مردم بریتانیا لبریز شده است
میلر در پاسخ به پرسش شهاب اسفندیاری درباره بیداری جوامع غربی نسبت به جنایات صهیونیستها، گفت: «از سال 1948 به بعد چنین واکنشهای گستردهای نسبت به اقدامات اسرائیل در انگلستان بیسابقه بوده است. صبر مردم بهویژه در قبال کشتارهای غزه تمام شده و دیگر تحملی نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی ندارند.»
او افزود: «فضای اجتماعی در انگلیس در حال تغییر است. حتی جشنوارههای موسیقی نظیر "گلستنبری" به صحنه اعتراض صریح علیه اسرائیل تبدیل شدهاند. این نشان میدهد که پروژه صهیونیستی در جوامع هنری بریتانیا در حال فروپاشی است.»
نسل آگاه؛ تهدیدی برای روایتهای رسمی
جوانان انگلیسی دیگر رسانههای رسمی را مرجع نمیدانند
به گفته دیوید میلر، نظرسنجیهای دقیق در بریتانیا نیز گواه روشنی از تغییر نگاه نسل جوان هستند. «اکثریت جوانان بین 18 تا 25 سال انگلیس نگاه واقعبینانهتری نسبت به اسرائیل و حتی سیاستهای دولت خودشان دارند.»
او تأکید کرد: «این نسل نهتنها رسانههای رسمی مانند BBC را معیار تحلیل خود قرار نمیدهد، بلکه خود به جستوجو، مطالعه و تحقیق میپردازد. آنان دیگر مصرفکننده منفعل روایتهای حکومتی نیستند، بلکه نقش فعالی در شکلدهی به افکار عمومی دارند.»
دولت بریتانیا بهدنبال سرکوب اعتراضها
نقشآفرینی پلیس و رسانهها در تحریف اعتراضات مردمی
میلر در ادامه گفت: «در مواجهه با این بیداری عمومی، دولت بریتانیا سعی میکند اعتراضات را با برچسبهایی نظیر افراطیگری اسلامی یا تروریسم تضعیف کند. پلیس لندن و رسانههایی مانند BBC تلاش میکنند شعارهایی مانند "مرگ بر اسرائیل" را به تحرکات افراطی نسبت دهند، در حالی که این اعتراضها صدای وجدان بیدار یک ملت است.»
دیوید میلر: مردم بریتانیا دیگر فریب مظلومنمایی صهیونیستها را نمیخورند
دیوید میلر، جامعهشناس بریتانیایی و فعال حوزه رسانه، در ادامه گفتوگو با شهاب اسفندیاری در برنامه «خرمشهر» شبکه افق، با اشاره به بیداری افکار عمومی در بریتانیا گفت: مردم دیگر استراتژیهای مضحک نتانیاهو و سیاست مظلومنمایی اسرائیل را باور نمیکنند و نسبت به جنایات واقعی صهیونیستها در غزه، فلسطین و لبنان آگاه شدهاند.
پایان استراتژی مظلومنمایی اسرائیل
افکار عمومی غرب دیگر تحت تأثیر روایت صهیونیستی نیست
میلر در پاسخ به پرسش شهاب اسفندیاری درباره نحوه ارزیابی عملکرد اسرائیل، گفت: «یکی از استراتژیهای کلیدی صهیونیستها در انگلستان، استفاده همزمان از سیاست نسلکشی در غزه و فلسطین و مظلومنمایی در رسانههای غربی است. آنها با همین ترفند تلاش میکنند حمایت عمومی از فلسطین را جرمانگاری کرده و فضایی سرکوبگرانه علیه فعالان ایجاد کنند.»
او افزود: «اما مردم دیگر فریب این نمایشهای رسانهای را نمیخورند. امروز مردم بریتانیا آگاه هستند، اخبار را دنبال میکنند، تحولات جهانی را میفهمند و فهمیدهاند که رژیم صهیونیستی با ادعای قربانی بودن، بزرگترین جنایتها را در منطقه مرتکب میشود.»
مردم جنگ نمیخواهند؛ اسرائیل در سراشیبی سقوط افکار عمومی
بیداری وجدان جمعی، بزرگترین تهدید برای صهیونیسم
میلر با تأکید بر اینکه «مردم بریتانیا خواهان تنش و خونریزی نیستند»، گفت: «این همان چیزی است که برای اسرائیل خطرناک شده است. افکار عمومی غربیها، بهویژه در انگلستان، از مظلومنمایی و دروغهای صهیونیستی خسته شدهاند و به سمت حقیقت تمایل پیدا کردهاند.»
او در پایان با لحنی انتقادی اظهار داشت: «خندهدار است که هنوز برخی از چهرههای غربی تصور میکنند میتوانند با همان روایتهای قدیمی، ذهن مردم را کنترل کنند. اما این استراتژیهای نخنما دیگر کار نمیکند. جهان بیدار شده است.»