اقدامات کنگره آمریکا برای مقابله با تهدیدات انتخابات 2020
![اقدامات کنگره آمریکا برای مقابله با تهدیدات انتخابات 2020](https://img9.irna.ir/d/r2/2020/01/02/4/156863655.jpg)
تهران - ایرنا - برخی منابع خبری گزارش دادند: تحلیلگران امنیت انتخاباتی و دموکراتهای ارشد درکنگره و دولت آمریکا هشدار دادند که نقص بالقوه تجهیزات رایگیری الکترونیکی و حملات سایبری روسیه و کشورهای دیگر، انتخابات ریاستجمهوری 2020 ایالات متحده را تهدید میکند. از این رو کنگره از مدت ها قبل با تصویب قوانین ویژه درصدد مقابله با تهدیدات سایبری احتمالی در انتخابات آتی این کشور برآمده است.
به گزارش روز پنجشنبه روزنامه گاردین، در سال گذشته میلادی وقوع مشکل در تجهیزات رای گیری الکترونیکی در ایالت پنسیلوانیا، باعث شد که این ایالت به استفاده از سیستم های ناامن رای گیری الکترونیکی متهم شود.
به گفته تحلیل گران، ایالت های کلیدی دیگری چون فلوریدا و کارولینای شمالی در سال 2016 مشکلات مشابهی را تجربه کردند و ایالت جورجیا نیز در سال 2018 با مشکل جدی تجهیزات انتخاباتی رو به رو شد. حال از این ایالت ها خواسته شده است برای جلوگیری از مشکلات جدید در سال 2020، تمهیدات پیشگیرانه ای در پیش گیرند.
ماه گذشته نتیجه یک تحقیق، لزوم آزمایش روی سیستم های پشتیبان و تجهیزات رای گیری الکترونیکی قبل از انتخابات ماه نوامبر 2020 (آبان ماه 99) را به منظور جلوگیری از خطر حملات سایبری و نقض تجهیزات، مورد تاکید قرار داد.
کنگره در واکنش به این تهدیدها، اواخر سال گذشته میلادی مبلغ 425 میلیون دلار را بابت هزینه های انتخاباتی همچون تمهیدات امنیتی، به لایحه بودجه یک تریلیون و 400 میلیارد دلار برای سال 2020 اضافه کرد.
اما سناتورهای دموکرات دیگری چون «مارک وارنر» و «رون وایدن» که از دیگر لوایح امنیت انتخاباتی حمایت کردند، همچنان بر لزوم اتخاذ تمهیدات بیشتر امنیت انتخاباتی در سال جدید میلادی تاکید دارند که شامل تامین مالی امنیتی دائمی و دیگر اقدامات برای تضمین امنیت انتخابات است.
مجلس نمایندگان آمریکا سال گذشته لوایحی دیگر در زمینه امنیت انتخاباتی را تصویب کرد اما این لوایح از سوی «میچ مک کانل» رهبر اکثریت جمهوریخواه سنا رد شد.
سناتورهای آمریکایی در دفاع از اختصاص بودجه بیشتر و تصویب قوانین جدید، به هشدارهای اطلاعاتی استناد کردند مبنی بر اینکه کرملین درصدد مختل کردن انتخابات 2020 آمریکاست.
چند مقام ارشد آمریکایی از جمله رئیس اداره پلیس فدرال آمریکا (اف بی آی) و رئیس سازمان اطلاعات مرکزی این کشور (سیا) به تازگی بیانیه مشترکی صادر کردند مبنی بر اینکه روسیه و کشورهای دیگر به دخالت در انتخابات 2020 از طریق حملات سایبری یا رسانه های اجتماعی متمایل هستند.
در این بیانیه مشترک ادعا شد: روسیه و چین درصدد مداخله در فرآیند رای گیری یا تاثیر بر بینش رای دهندگان خواهند بود.
این بیانیه به این مساله اشاره داشت که تهدید حملات سایبری بیشتر بعلاوه دروغ پراکنی و عملیات رسانه های اجتماعی برای تاثیر بر افکار عمومی، دولت فدرال را به همکاری نزدیک با مقام های 50 ایالت آمریکا ترغیب کرده است.9109
گزارش کمیته اطلاعات سنا که اواسط سال 2019 منتشر شد، اینگونه نتیجه گیری کرد که هکرهای کرملین، سیستم های انتخاباتی 50 ایالت آمریکا را مورد بررسی قرار داده و موفق شده اند به سیستم های دو بخش ایالت فلوریدا و یک ایالت دیگر رخنه کنند، اگرچه این مساله در روند کلی انتخابات تاثیری ندارد.
بعلاوه، گزارشی دیگر به تکیه بر سامانه رای گیری الکترونیکی به عنوان یکی از نقاط بالقوه مشکل ساز برای انتخابات 2020 تکیه کرد و طرح های پیشرفته تری برای تضمین برگزاری انتخاباتی امن در این سال را پیشنهاد داد. در این گزارش گفته شد که 41 ایالت آمریکا در انتخابات ماه نوامبر (آبان ماه) از این سامانه استفاده می کنند.
*س_برچسبها_س*