التهاب در تامین تست قند خون، به بهانه صرفه جویی ارزی
نوار تست قندخون، یکی از نیازهای اساسی برای کنترل قندخون افراد دیابتی است.
به گزارش مهر، علیرضا استقامتی عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفت: برای ما پزشکان، آنچه که مهم است دسترسی به موقع بیماران به نوارهای تست قند خون و انسولین است.
وی با بیان این مطلب ما دنبال حل مشکلات بیماران هستیم، ادامه داد: اینکه صرفه جویی ارزی شود، اتفاق خوبی است ولی نباید به این بهانه، بیماران دیابتی تحت فشار و استرس قرار گیرند
استقامتی با بیان اینکه صرفه جویی معقول است ولی در مقابل چه چیزی، گفت: عدم اختصاص ارز به منزله صرفه جویی نیست، بلکه کوتاهی از وظایف است.
وی افزود: وقتی بیمار به دلیل عدم دسترسی به نوار تست قند خون دچار عارضه شود، این کار صرفه جویی نیست، بلکه انباشتی از مطالبات درمانی ایجاد میشود که گرفتاریهای زیادی به نظام درمانی و همچنین بیمار تحمیل میشود و این با گفته رهبری که تاکید دارند بیمار، نباید درد دیگری جز بیماری داشته باشد، در تعارض است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: این همه ریخت و پاش که جاهای دیگر صورت میگیرد، باید جلوی آنها گرفته شود، نه اینکه به بهانه صرفه جویی ارزی، تأمین نوارهای تست قند خون دچار اختلال شود و تعادل بازار به هم بخورد.
وی با عنوان این مطلب که خوشبختانه رئیس سازمان غذا و دارو همراستا با انجمنهای حوزه دیابت است و بر مشکلات بیماران دیابتی واقف است، افزود: ای کاش اداره کل تجهیزات پزشکی کمی با بیماران دیابتی مهربانتر باشد.
تأمین فوریتی نوار تست قند خون خطا است
استقامتی گفت: التهاب در بازار اقلام مورد نیاز بیماران دیابتی باید برطرف شود. بر اساس تعداد بیماران دیابتی نوع یک و نیاز بیماران به نوارهای تست قند خون، باید برنامه ریزی شود تا نوارها به موقع و به میزان مناسب در دسترس قرار گیرد و اینکه به سمت تأمین آنها از طریق فوریتی برویم، نشان میدهد که وضعیت بازار نامتعادل است. ضمن اینکه با تأمین فوریتی، گرفتاریهای دیگری نیز بر نظام سلامت تحمیل میشود.
وی افزود: با کمبود نوار تست قند خون و یا انسولین یا سرسوزن، در واقع ما عقبگرد کرده ایم. خواسته اصلی ما ایجاد نظم و آرامش در بازار اقلام مورد نیاز بیماران دیابتی است و در این خصوص باید دستگاههای دولتی مرتبط، با هم هماهنگ باشند.
اهمیت پوشش بیمهای نوار تست قندخون
در ادامه، کامران نیکوسخن نماینده انجمن دیابت، گفت: تا به امروز پوشش بیمهای برای نوارهای تست قند خون از سوی سازمانهای اصلی بیمه گر وجود نداشته و اگر نرخ ارز آنها آزاد شود، گرفتاری بیماران دوچندان میشود. پس باید فکری به حال تحت پوشش قرار گرفتن نوارهای تست قند خون شود
وی افزود: متأسفانه قیمت نوارهای تست قند خون به شدت بالا رفته و این یعنی برخی بیماران توان تهیه آن را از دست داده اند. طبیعی است که عواقب و عوارض چنین رخداد تلخی به زودی بیمار و نظام درمانی را گرفتار خواهد کرد.
تأمین به موقع نوار تست قندخون
نیکوسخن گفت: در دنیا برای بیماران دیابتی صحبت از تجهیز امکانات درمانی و تهیه پمپهای انسولین و سنسورها شنیده میشود، ولی بیماران دیابتی ما مظلوم واقع شده اند و ما درگیر چالشهای تأمین نوار تست قند خون و انسولین هستیم.
وی افزود: نحوه ورود انسولینهای فوریتی به کشور اصلاً مشخص نیست و ما اطمینانی از زنجیره تأمین و نگهداری انسولین و زمان انقضای آنها نداریم. باید کاری کرد که دسترسی بیمار به نوارهای تست قند خون فراهم شود و در این مسیر دست اندازها باید برداشته شود.