شنبه 29 اردیبهشت 1403

امضای سند همکاری ایران و سازمان ملل برای مبارزه با جرم / نصب یادمان شهدا در سازمان ملل

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
امضای سند همکاری ایران و سازمان ملل برای مبارزه با جرم / نصب یادمان شهدا در سازمان ملل

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر "اسکندر مومنی" در سفر خود به وین با غَدا فتحی والی مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) دیدار کرد و در این دیدار در خصوص مواضع و رویکرد برخی کشور‌ها که جایگاه کمیسیون مواد مخدر و هیئت بین المللی کنترل مواد مخدر را به چالش می‌کشند، ابراز نگرانی جمهوری اسلامی ایران و کشور‌های همفکر را اعلام کرد و گفت: اعتقاد راسخ...

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر "اسکندر مومنی" در سفر خود به وین با غَدا فتحی والی مدیر اجرایی دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) دیدار کرد و در این دیدار در خصوص مواضع و رویکرد برخی کشور‌ها که جایگاه کمیسیون مواد مخدر و هیئت بین المللی کنترل مواد مخدر را به چالش می‌کشند، ابراز نگرانی جمهوری اسلامی ایران و کشور‌های همفکر را اعلام کرد و گفت: اعتقاد راسخ داریم که اسناد و کنوانسیون‌های بین المللی مواد مخدر طراحی شده اند تا پاسخگوی چالش‌ها و مسائل جامعه بین المللی مواد مخدر باشند و هرگونه تفسیر با هدف قانونی سازی و یا جرم زدایی از تجارت غیرقانونی مواد مخدر، تهدیدی جدی برای امنیت کشور‌ها خواهد بود؛ لذا، جمهوری اسلامی ایران قویا از جایگاه و نقش اثرگذار کمیسیون مواد مخدر به عنوان نهاد اصلی سیاستگذاری سازمان ملل در موضوعات مرتبط با مواد مخدر و نقش هیئت بین المللی کنترل مواد مخدر (INCB) در تسهیل دسترسی قانونی به نیاز‌های علمی و پزشکی، حمایت می‌کند. وی افزود: علیرغم تاکیدات مکرر اسناد سازمان ملل متحد بر اصل مسئولیت مشترک در مقابله با معضلات جهانی، از جمله مواد مخدر، ما همچنان در کمال تاسف، شاهد برخورد گزینشی و سیاسی برخی کشورها، به خصوص در تامین مالی پروژه ها، برنامه‌ها و تامین تجهیزات فنی هستیم. دبیرخانه UNODC و همکاران شما در تهران، شاهد این موضوع هستند که در چند سال اخیر، کمک‌ها به برنامه‌های جمهوری اسلامی ایران، اندک‌تر شده است.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری افزود: در آستانه آغاز دور جدید برنامه مشارکت کشوری برای دوره زمانی 2023 لغایت 2026 هستیم که امیدوارم با حمایت شما و همکارانتان بتوانیم منابع مالی مورد نیاز برای پیشبرد و البته ارتقای این برنامه‌ها را به دست آوریم.

مومنی ادامه داد: علیرغم فرمان منع کشت از سوی طالبان، سطح زیر کشت در افغانستان به طور قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته و افزایش چشمگیر قیمت ها، انگیزه مضاعفی را برای کشاورزان به وجود آورده است. ضمن آن که در سال‌های اخیر، افغانستان علاوه بر کشت و تولید مواد افیونی، به یکی از تولیدکنندگان عمده متآمفتامین (شیشه) بدل شده است. وی بیان کرد: مجموعه این تحولات موجب شده تا امنیت کشور‌های همجوار افغانستان به خصوص جمهوری اسلامی ایران، در ابعاد مختلف از جمله مواد مخدر، به چالش کشیده شود. یکی از این موضوعات، گسترش مواد ناخالص به دلیل افزایش قیمت‌ها است که تبعات بهداشتی بسیاری دارد و موجب بروز اختلال در برنامه‌های کاهش آسیب می‌شود.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری تصریح کرد: افزایش قیمت‌ها موجب قاچاق و انحراف بیشتر پیش ساز‌های مواد مخدر می‌شود که این مساله به معنای تحمل خسارات مضاعف جانی و مالی برای جمهوری اسلامی ایران است و علیرغم تمام ناملایمات و تحریم‌های ظالمانه و یکجانبه گرایی در عرصه سیاست‌های برخی کشورها، جمهوری اسلامی ایران با اتخاذ راهبردی متوازن در زمینه مواد مخدر، به اقدامات خود در عرصه مبارزه با مواد مخدر ادامه می‌دهد.

مومنی با اشاره به اقدامات کشورمان در مبارزه با موادمخدر گفت: در حوزه مقابله با عرضه، جمهوری اسلامی ایران در 6 سال گذشته یعنی از سال 2017 تاکنون موفق به کشف 5372 تن از انواع مواد مخدر شده است.

وی افزود: در سال اخیر یعنی 2022، دستگاه‌های مقابله‌ای کشور موفق شدند با اجرای 4278 عملیات بیش از 716 تن انواع مواد مخدر از جمله 30 تن هروئین و مرفین، بیش از 30 تن متآمفتامین (شیشه) کشف شد. نکته حائز اهمیت افزایش کشفیات متآمفتامین در ایران، از منشاء افغانستان است. کشفیات شیشه در سال اخیر 21 درصد نسبت به سال 2021، افزایش نشان می‌دهد، که حاکی از افزایش تولید این ماده روانگردان در افغانستان می‌باشد.

دبیر کل ستاد مبارزه با مواد مخدر نهاد ریاست جمهوری بیان کرد: در حوزه کاهش تقاضا، درمان و پیشگیری، بازتوانی و بازگشت بهبودیافتگان به جامعه اقدامات ارزنده‌ای از جمله کاهش نرخ ابتلای مصرف کنندگان مواد با سرنگ، به بیماری‌های واگیردار، همچون اچ آی وی (ایدز)، و هپاتیت، افزایش دسترسی سوء مصرف کنندگان به خدمات درمانی، تجهیز و راه اندازی مراکز سلامت، مشاوره، کاهش آسیب و توانمندسازی زنان و دختران در شهر‌های کرمان و تهران با همکاری دفتر UNODC در تهران و با همکاری دفتر یونیسف در شهر‌های کرمان و کرمانشاه صورت گرفته است.

مومنی افزود: در سال گذشته با همکاری سازمان ملل متحد، دوره‌های متعددی برای مشاوران و مربیان این حوزه که اغلب از بانوان و دختران می‌باشند، برگزار گردید که بسیار مؤثر و مفید بود.

وی ادامه داد: از ابتکارات اثرگذار و موفق دفتر UNODC در منطقه آسیای غربی، ابتکار سه جانبه جمهوری اسلامی ایران، افغانستان و پاکستان بود که دستاورد‌های مهمی از جمله حذف بیش از 20 تن انواع مواد مخدر از چرخه جهانی قاچاق داشته است. متاسفانه در طول چند سال گذشته این ابتکار به دلایل عدم همکاری برخی طرف‌ها و به خصوص از زمان روی کار آمدن طالبان در افغانستان، آنگونه که باید، فعالیت نداشته است. در جریان این دیدار، طرفین ضمن تاکید بر اراده دو طرف برای توسعه و تعمیق همکاری ها، سند برنامه پنجساله همکاری‌ها را برای دوره زمانی 2023 لغایت 2026 به امضا رساندند. در جریان این دیدار مدیراجرایی دفتر UNODC با اشاره به وضعیت بحرانی افغانستان، بر لزوم تمرکز سازمان ملل متحد بر همکاری با کشور‌های منطقه، از جمله جمهوری اسلامی ایران، تاکید کرد. در این دیدار و مراسم امضای سند همکاری‌های 5 ساله، جناب آقای نذیری سفیر و نماینده دائم کشورمان در وین، جناب آقای دکتر مومنی دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر را همراهی نمود. گفتنی است، سردار "اسکندر مومنی" ضمن اشاره به امضا سند همکاری 5 ساله بین ایران و سازمان ملل در حوزه مبارزه با جرم و مواد مخدر گفت: برای اولین بار یادمان شهدا را در سازمان ملل نصب کردیم و استقبال خوبی شد و نماینده سازمان ملل هم صحبت‌های بسیار خوبی در خصوص شهدا بیان کرد.