انتقاد از توقف اعطای تسهیلات بانکی به متقاضیان نوسازی در تهران
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران گفت: متأسفانه بانکها از اعطای تسهیلات به متقاضیان نوسازی بافت فرسوده که اصلی ترین محل تحقق شعار دولت در بحث مسکن است، امتناع میکنند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مهدی هدایت در سی و چهارمین جلسه ستاد بازآفرینی استان تهران که در استانداری تهران با حضور فخاری استاندار تهران، آیینی؛ معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیران حوزه بازآفرینی استان تهران برگزار شد، مهمترین چالشهای نوسازی در بافتهای فرسوده را تشریح کرد.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران با اشاره به اینکه در 8-9 سال گذشته شاهد کم شدن آمار صدور پروانه در بافتهای فرسوده بودیم، اظهار کرد: با بازگرداندن مشوقهای بافت فرسوده در تهران همزمان با کل کشور، آمار صدور پروانه در بافتهای فرسوده نسبت به سال گذشته 10 درصد رشد داشته و این امر نشاندهنده جهش نوسازی در شهر تهران است.
دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران عنوان کرد: تعدادی از طرحهای موضعی و موضوعی در بازآفرینی شهر تهران چندین سال بلاتکلیف بودند که با پیگیریهای انجام شده این طرحها امسال تصویب و به مناطق ابلاغ شدند، مثل طرح کن، دهونک، دره اسلامآباد، گلابدره، دره فرحزاد، سیمین قلعه، کوره آجرپزی منطقه 19 و شن چاله منطقه 18 که در مرحله تصویب قرار دارد.
احداث یک طبقه تراکم تشویقی به متقاضیان نوسازی واحدهای بالای 100 مترهدایت با اعلام اینکه در سال جاری حدود 1500 میلیارد تومان از منابع شهرداری برای سرمایهگذاری در بافتهای فرسوده تخصیص داده شده است، بیان کرد: برای سال آینده نیز 3000 میلیارد تومان از بودجه شهرداری تهران برای بافت فرسوده در بخشهای ایجاد پروژههای محرک توسعه و تأمین خدمات و زیرساخت تخصیص داده شده است.
مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در ادامه این جلسه به بیان مشکلات و موانع نوسازی پرداخت و اظهار کرد: متأسفانه تسهیلات بانکی برای بافت فرسوده که اصلیترین محل تحقق شعار دولت در بحث مسکن است به متقاضیان داده نمیشود؛ خواهش من این است که اعطای این تسهیلات در شهر تهران متوقف نشود.
هدایت با اشاره به اینکه در بافتهای فرسوده شهر تهران حدود 3700 تیر چراغ برق وجود دارد که مانع ورود ماشینهای آتش نشانی به درون کوچهها میشوند، خاطرنشان کرد: برای حل مسائل مربوط به بحث تأمین زیرساختها که در حوزه تعهد شهرداری هم نیست به همت ویژهای نیاز داریم و راهکارهایی برای آن پیشنهاد دادهایم به طور مثال در تفاهمنامهای که با وزارت آموزش و پرورش به امضاء رسید، راهکارهایی پیشنهاد دادیم که بر مبنای آن مسائل مربوط به مدارس مازاد، مدارس فرسوده، نیازهای آموزشی و زیرساختها و خدمات مورد نیاز در بافتهای فرسوده با استفاده از ظرفیتهای طرفین و استفاده از قانون مولد سازی برای ایجاد ارزش افزوده برطرف خواهد شد.
دبیر ستاد بازآفرینی پایدار کلانشهر تهران با اشاره به مکاتبات متعدد صورت گرفته برای حذف حریم در مسیر خط آهن تهران تبریز، خواستار پیگیری رفع این مشکل شد و گفت: 3500 پلاک در گذشته در حریم راه آهن تهران تبریز قرار گرفته بودند و قادر به نوسازی نبودند و در حال حاضر پس از انتقال بخشی از خط آهن تهران تبریز به زیر زمین نیز گرفتار و اسیر یک نامه برای حذف حریم هستند تا ما بتوانیم برای آنها پروانه صادر کنیم.