انتقاد تند کرملین از سیاست آمریکا در برابر چین
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه امروز (چهارشنبه) از یک بام و دو هوای آمریکا در قبال چین انتقاد کرد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، سخنگوی کاخ کرملین با بیان اینکه سازمان ملل نتوانسته کاری برای اجرای بخش مربوط به روسیه در توافق غلات انجام دهد، گفت که فعلا چشماندازی برای تمدید این توافق وجود ندارد.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه امروز (چهارشنبه) از یک بام و دو هوای آمریکا در قبال چین انتقاد کرد.
بامداد امروز بود که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا، که سلامت ذهنیاش مدتها محل بحثهای جنجالی شده، «شی جینپینگ» همتای چینی خود را دیکتاتور توصیف کرد. این در حالی است او پیشتر از سفر وزیر خارجهاش به پکن و دیدار با مقامهای این کشور بسیار ذوقزده شده بود.
پسکوف طی نشست خبری در کرملین، در واکنش به این اظهارات بایدن گفت: «آمریکا سیاستی متناقض، رویکردی غیرقابل پیشبینی و لحنی دیکتاتور مآبانه را در دستورکار خود قرار داده است».
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی با بیان اینکه کشورهای غربی فقط بخش کوچکی از جهان هستند اما روسیه با بخش بزرگتری از جهان همکاری میکند، توضیح داد: «دخالت غرب در جنگ اوکراین باعث طولانیتر شدن آن میشود و مسکو را مجبور به اجرای اقدامات جدیتری میکند».
از زمان آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین، کشورهای غربی به سرکردگی آمریکا، تمام تلاش خود را برای جلوگیری از پیروزی روسیه در این جنگ به کار برده و تا کنون دهها میلیارد دلار تسلیحات به اوکراین ارسال کردهاند.
سخنگوی کرملین ضمن اشاره به برنامه «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه برای دیدار با «محمد بن عبدالرحمن آل ثانی» نخستوزیر و وزیر خارجه قطر در مسکو، اظهار داشت: «روسیه همچنین به گفتگو با برزیل در مورد اوکراین ادامه میدهد، اما تاکنون هیچ طرح صلح خاصی وجود ندارد».
پسکوف با بیان اینکه سازمان ملل نتوانست نفوذ لازم را در توافق صادرات غلات اوکراین با هدف انجام تعهدات در قبال روسیه اعمال کند، تصریح کرد: «فعلا هیچ چشماندازی برای تمدید توافق غلات وجود ندارد زیرا بخش مربوط به روسیه اجرا نمیشود».
توافق صادرات غلات از دریای سیاه، که توسط نمایندگان روسیه، ترکیه، اوکراین و سازمان ملل در تاریخ 22 جولای 2022 امضا شد، شامل صادرات غلات، مواد غذایی و کود اوکراین از طریق سه بندر این کشور در سواحل دریای سیاه است.
روسیه و اوکراین مجموعا نزدیک به یک سوم عرضه جهانی گندم را تشکیل میدهند. اوکراین همچنین صادرکننده عمده ذرت، جو، روغن آفتابگردان و روغن کلزا است. به گفته سازمان ملل 36 کشور جهان بیش از نیمی از نیاز گندم خود را از طریق اوکراین و روسیه تامین میکنند.
سخنگوی کرملین پیش از این نیز با بیان اینکه روسیه جنگی را آغاز نکرده، گفت که اوکراین هیچ استقلال حاکمیتی نداشته و فقط دیکتههای آمریکا را اجرا میکند.
همچنین بخوانید