انجام صادرات تخصصی زعفران از گمرک خراسان شمالی / لزوم آمادهسازی زیرساختها و حمل و نقل هوایی باری برای توسعه صادرات تخصصی
جوادجعفری با اعلام شروع صادرات تخصصی زعفران از گمرک استان، گفت: تاکنون دو محموله زعفران از گمرک فاروج به کشورهای مقصد ارسال شده اند.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ جواد جعفری، مدیرکل گمرک خراسان شمالی در گفت و گو با عصراترک اظهار کرد: گمرک خراسان شمالی از امکانات و اختیارات لازم برای انجام صادرات تخصصی کالا برخوردار است.
جعفری گفت: به طور رسمی انجام صادرات تخصصی محصول زعفران از گمرک فاروج آغاز شده است.
وی عنوان کرد: در دفتر گمرکی شهرستان فاروج، فرآیند تشریفات صادرات کالا از مبدا به کشور مقصد انجام می شود.
این مسئول اعلام کرد: تا به کنون از گمرک شهرستان فاروج دو تشریفات گمرکی برای صادرات تخصصی زعفران انجام شده است.
وی افزود: این دو محموله صادراتی زعفران از فرودگاه امام خمینی کشور با پرواز به کشورهای مقصد ارسال شدند.
جعفری یادآور شد: برای صادرات تخصصی این محصول از خراسان شمالی زیرساخت آزمایشگاهی و قرنطینه ای برای بررسی کالا توسط اداره کل استاندارد و سازمان جهاد کشاورزی استان فراهم شده است.
وی همچنین عنوان کرد: استانداری و سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی درصدد هستند که برای توسعه صادرات زعفران از گمرک خراسان شمالی آزمایشگاه های توسعه یافته تری را برای نمونه گیری از این محصول را آماده سازی کنند.
در عین حال، مدیرکل گمرک خراسان شمالی به انجام سه فقره صادرات تخصصی فرش از گمرک خراسان شمالی اشاره کرد و گفت: این صادرات چند سال گذشته انجام شدند، با این وجود، پس از آن در این زمینه هیچ مراجعه کننده ای نداشتیم.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه دو کارشناس فرش با گمرک خراسان شمالی همکار هستند، با این وجود، هنوز در استان زیرساخت های انجام فرآیندهای پرداخت فرش ایجاد نشده است.
جعفری در ادامه با تاکید بر این نکته که خراسان شمالی در زمینه تولید کالاهای صادراتی غیر نفتی استعدادهای متنوعی به ویژه در زمینه تولید محصولات کشاورزی و دامپروری دارد، تصریح کرد: این در حالی است که هنوز در استان زیرساخت های ایجاد زنجیره های پس از تولید و قبل از صادرات شامل فرآوری، پرداخت، بسته بندی و سرتینگ به منظور صادرات تخصصی محصولات تولیدی فراهم نشده است.
این مسئول همچنین با اذعان بر این نکته که گمرک خراسان خراسان شمالی از امکانات لازم برای انجام صادرات کالا برخوردار است، یادآور شد: ارسال کالا به کشورهای مقصد به درگاه خروجی شامل حمل و نقل های زمینی، دریایی، هوایی و ریلی نیازمند است.
وی گفت: همانطور که هنوز مسئله بازگشایی مرز پرسه سو در خراسان شمالی برای ترانزیت کالا به کشورهای آسیای میانه بازگشایی نشده است، همچنین این استان با وجود برخورداری از فرودگاه از امکان انجام پروازهای بین المللی باری نیز برخوردار نیست.
جعفری خاطر نشان کرد: طی 10 سال گذشته گمرک خراسان شمالی با مدیران فرودگاه بجنورد موضوع برقراری پروازهای بین المللی باری برای انجام صادرات کالا از استان مرزی خراسان شمالی را پیگیری کرده، با این وجود، هنوز شرایط فنی و وجود هواپیماهای مورد نظر برای این امر مهیا نشده است.
وی در خاتمه اعلام کرد: طی شش ماهه نخست امسال از گمرک خراسان شمالی به وزن 28 هزار و 911 تن کالا به ارزش 20 میلیون و 500 هزار دلار به کشورهای مقصد صادر شدند.
مدیرکل گمرک خراسان شمالی گفت: این کالاها به طور عمده شامل کود اوره، مقاطع فولادی، کریستال ملامین، رب گوجه فرنگی، زعفران و محصولات کشاورزی بودند که به کشورهای افغانستان، آذربایجان، ایتالیا، اتریش، عراق و گرجستان صادر شدند.
وی افزود: از گمرک خراسان شمالی برای صادرات این کالاها، امر تشریفات گمرکی انجام شد و کالاها از درگاه های خروجی مرزی کشور ارسال شدند.
وی همچنین خاطر نشان کرد: طی شش ماهه نخست امسال به وزن 12 هزار و 700 تن کالا به ارزش 25 میلیون و 500 هزار دلار به خراسان شمالی وارد شد.
جعفری افزود: محصولات وارداتی به استان شامل ماشین آلات خطوط تولیدی، مواد اولیه برخی از واحدهای تولیدی، برنج، شکر خام، پودر آلومینا و کنتر آب بودند که از کشورهای چین، ترکیه، آلمان، پاکستان، هند و عمان وارد شدند.
انتهای پیام /