سه‌شنبه 2 بهمن 1403

اهرم‌های ترامپ برای اثرپذیری تحریم‌ها

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
اهرم‌های ترامپ برای اثرپذیری تحریم‌ها

مراسم تحلیف دونالد ترامپ روز دوشنبه برگزار و او به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور ایالات متحده وارد کاخ سفید شد. بازگشت ترامپ به قدرت در حالی انجام می‌شود که معادلات جهانی به طور کلی تغییر کرده و جهان با سال 2020، - بازه زمانی که ترامپ کاخ سفید را ترک کرد،- متفاوت است.

به باور گروهی از تحلیلگران، دونالد ترامپ برای آن که به نظم ژئوپلتیکی مورد ادعایش دست یابد، باید ابتدا اولویت‌های داخلی را محقق کرده و همزمان بستر را برای تقویت ارزش دلار هموار سازد، تا بدین طریق و با توسل به اهرم‌های قدرتمند قادر باشد پلن رقبا را خنثی کند.

به گزارش اقتصادنیوز، مراسم تحلیف دونالد ترامپ روز دوشنبه برگزار و او به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور ایالات متحده وارد کاخ سفید شد. بازگشت ترامپ به قدرت در حالی انجام می‌شود که معادلات جهانی به طور کلی تغییر کرده و جهان با سال 2020، - بازه زمانی که ترامپ کاخ سفید را ترک کرد،- متفاوت است.

در همین راستا گروهی از تحلیلگران در گفت و گو با شورای آتلانتیک در باب اولویت‌های احتمالی دولت دوم ترامپ گفته‌اند.

اقتصادنیوز این یادداشت را در دو بخش ترجمه کرده که بخش نخست با عنوان «خطای محاسباتی ترامپ؛ طولانی شدن جنگ اوکراین به سود پوتین شد / پشت پرده ایجاد گنبد آهنین برای آمریکا» منتشر شد و در ادامه بخش دوم و نهایی آمده است.

گزینه‌های ترامپ برای اهرم سازی بیشتر از دلار

جاش لیپسکی، مدیر ارشد مرکز ژئواکونومیک شورای آتلانتیک و مشاور سابق صندوق بین‌المللی پول در گفت و گو با شورای آتلانتیک مدعی شد: شاید تعجب کرده باشید که ترامپ، دو هفته پس از انتخاب مجددش، در حال توئیت کردن در مورد چگونگی شرایط تثبیت دلار بود و به کشورهایی که تلاش می‌کنند دلار را کاهش دهند، هشدار داد.

به ادعای این تحلیلگر، ترامپ یک مشکل واقعی را شناسایی کرده است، اما در این شرایط، تعرفه‌ها احتمالا نتیجه معکوس خواهند داشت. همانطور که تحقیقات نشان داده، طیف وسیعی از کشورها در تلاش هستند تا سیستم‌های پرداخت فرامرزی جدیدی بسازند تا بر ارزش دلار متمرکز شوند، به‌ویژه در مورد تحریم‌ها.

در حالی که این تلاش‌ها دلار را به عنوان یک ارز ذخیره جهانی تهدید نمی‌کند (فقط مازاد مالی ایالات متحده یا به چالش کشیدن استقلال بانک مرکزی می‌تواند این کار را انجام دهد)، اما روشی را که ایالات متحده از دلار به عنوان ابزار امنیت ملی استفاده می‌کند، تحت تاثیر قرار خواهد داد. تصادفی نیست که از زمان حمله روسیه به اوکراین و تحریم‌های گروه هفت (G7)، تعداد کشورهایی که پروژه‌های ارز دیجیتال فرامرزی را دنبال می‌کنند بیش از دو برابر شده است.

اما پاسخ ترامپ به این تحولات نباید تهدید کشورها باشد. این فقط موجب خواهد شد تا کشورهایی مانند هند و برزیل در وهله اول به دنبال جایگزین باشند. در عوض، ایالات متحده باید در آینده شبکه دلار سرمایه گذاری کند. اولین قدم ساختن نسل بعدی شبکه ارتباطات مالی بین بانکی جهانی (SWIFT) خواهد بود - یک موسسه پنجاه ساله مستقر در اروپا که در قلب نحوه حرکت پول در سراسر جهان قرار دارد.-

در مرحله بعد، ایالات متحده باید در تعیین استانداردهای استفاده از دارایی‌های دیجیتال در پرداخت‌های فرامرزی پیشرو باشد و زمانی که واشنگتن میزبانی ریاست گروه بیست (G20) در سال آینده را عهده دار است، این موضوع را در کانون اصلی توجه خود تعریف کند. دلار مزایای بسیار زیادی دارد و وقتی با یورو، پوند و ین کار می‌کند، هیچ کشوری در جهان نمی‌تواند خارج از این سیستم باشد. اگر ترامپ بیشتر هویج ارائه دهد تا چوب، جهانی را پیدا خواهد کرد که مشتاق باقی ماندن بخشی از شبکه دلار برای دراز مدت است. مشروح این گزارش را در اقتصادنیوز با تیتر «نسخه ترامپ برای خنثی سازی پلن مخالفان دلار / آماده‌باش کاخ سفید برای رویارویی دریایی؛ هند و اندونزی به کمک آمریکا آمدند؟» بخوانید.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.