اهمیت رویداد گردشگری 2023 اردبیل برای گردشگری ایران
گروه گردشگری خبرگزاری فارس: در مهرماه سال 1398 نشستی در شهر خجند تاجیکستان برای توسعه گردشگری مشترک بین کشورهای عضو سازمان اکو برگزار شد. کشورهای عضو سازمان اقتصادی یا همان اکو شامل ایران، ترکیه، پاکستان، افغانستان، تاجیکستان، آذربایجان، ازبکستان، ترکمنستان، قزاقستان، قرقیزستان هستند.
در نشست خجند تصمیم گرفته شده تا هر سال یک شهر از یکی از کشورهای عضو به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای مشترک انتخاب بشود. قرعه در سال 2022 به نام ساری و سال 2023 به نام اردبیل دو شهر از شهرهای ایران افتاد.
8اردیبهشت سال جاری رویداد 2023 اردبیل درحالی توسط ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افتتاح شد که بسیاری از کارشناسان از اهمیت این رویداد برای اردبیل و ایران سخن میگویند. در میان کشورهای عضو اکو به خصوص در میان ممالک واقع در حوزه قفقاز، اهمیت ظرفیتهای گردشگری اردبیل بسیار زیاد است.
در این گزارش به این موضوع خواهیم پرداخت که چرا رویداد 2023 اردبیل برای گردشگری ایران مهم است و رویدادهایی از این دست چه دستاوردی در سطح ملی و بینالمللی برای صنعت گردشگری کشور دارند.
اردبیل و جاذبههای منحصر به فرد آن
در طول یک سالی که قرار است اردبیل به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای اکو فعالیت کند، فرصت مغتنمی است که جاذبههای طبیعی و تاریخی بسیار این منطقه معرفی بشود. نکته جالب توجه درباره اردبیل مواهب گردشگری مذهبی در کنار گردشگری طبیعی و تاریخی است. قرار گرفتن در دامان سومین قله مرتفع ایران، جاذبههای گردشگری اطراف شهر نظیر نیر و سرعین، بقاع متبرکه و مجموعههای دیدنی مانند شیخ صفیالدین اردبیلی، نزدیکی به دریای خزر و جنگلهای هیرکانی، اردبیل را متمایز و ویژه کرده است.
چرا اردبیل 2023 مهم است
توسعه صنعت گردشگری و افزایش گردشگر خارجی از مواهب بزرگ رویداد 2023 اردبیل است. با توجه به اینکه اردبیل به کشورهای عضو اکو نزدیک است این مزیت دور از دسترس به نظر نمیآید.
ایجاد پیوندهای فرهنگی نیز از موارد دیگری است که در رویداد فوقالذکر اهمیت دارد. اگرچه این پیوندها هم به جز منافع معنوی مثل انتقال ارزشهای تاریخی و مذهبی به کشورهای اکو، توسعه گردشگری و رونق اقتصادی را نیز به همراه خواهد داشت.
به این لیست باید نمایش فرهنگ میزبانی ایرانیان، معرفی بخشی از غنای طبیعی و تاریخی ایران و سرمایهگذرای و رونق اقتصادی و جلب مشارکت سرمایهگذاران خارجی را نیز افزود.
قرار گرفتن این شهر در مسیر بزرگراه قفقاز و کشورهای عضو این منطقه است که میتواند در معرفی داشتهها و فرصتهای اقتصادی و گردشگری استان اردبیل به مردم منطقه به ویژه در آسیای میانه و قفقاز موثر باشد.
همچنین کنار هم قرار گرفتن ایران و جمهوری آذربایجان، وجود دو فرودگاه اردبیل و پارس آباد و راه آهن اردبیل که در آینده به مغان متصل خواهد شد، میتواند در انگیزه تجار، بازرگانان و فعالان اقتصادی اعضای اکو برای داد و ستد و صادرات و واردات با استان اردبیل تاثیرگذار باشد.
سید عزتالله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی یک روز قبل از شروع رویداد در حاشیه جلسه هیئت دولت و در جمع خبرنگاران درباره جمهوری آذربایجان گفت: جمهوری آذربایجان دومین کشور گردشگرفرست به ایران در سال های گذشته بوده است که به دلیل همکاری نکردن دولت باکو و نیز بستن مرزهای زمینی به خصوص مرز بیله سوار، مشکلاتی در ورود گردشگران این کشور به ایران ایجاد شده است.
وی با یادآوری اینکه سالانه یک میلیون و 200 هزار نفر از مرز بیله سوار از آذربایجان به ایران میآمدند، به اقدامات زیرساختی صورت گرفته در این نقطه برای ارایه خدمات به گردشگران اشاره کرد و گفت: متاسفانه فعلا شرایط را برای ورود گردشگر آذربایجانی به ایران سخت کردهاند که امیدوارم این مسئله حل شود.
اردبیل آماده شده است
رویداد گردشگری اردبیل 2023 با حضور سفرای کشورهای عضو اکو به همراه سفیران کشورهای رومانی، صربستان، بلغارستان و چین و مقامات عالی کشوری و استانی و خبرنگاران بین المللی در هفتم اردیبهشتماه سال جاری و در مجتمع فدک اردبیل برگزار شد.
پروژههای عمرانی زیادی در اردبیل برای میزبانی از مهمانان خارجی و گردشگران اجرا و به انجام رسید. شهردار اردبیل در اواخر سال گذشته در گفتوگو با رسانهها از ساماندهی دستفروشان برای بهبود مناظر شهری، ساماندهی سرویسهای بهداشتی در سطح شهر، تبلیغات و نصب المانها متناسب با فرهنگ و سنت اردبیل، بهسازی ورودی شهر، ایجاد پارکهای متعدد و رنگآمیزی سازههای شهری خبر داده بود.
استان اردبیل با وجود اینکه دارای مزیت های مختلفی در حوزه ماموریت وزارت میراث فرهنگی است، اما دچار عقب ماندگی تاریخی در حوزه سرمایه گذاری و زیرساخت ها است. حالا باید منتظر ماند و دید در این یک سال، اردبیل چه دستاوردی برای حوزه گردشگری از نظر فرهنگی و اقتصادی کسب خواهد کرد.
پایان پیام /