شنبه 3 آذر 1403

اولین تصاویر از «آرش اشتری» اختلاس‌گر بندر امام / عکس و ویدئو

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
اولین تصاویر از «آرش اشتری» اختلاس‌گر بندر امام / عکس و ویدئو

‌فیلمی از «آرش اشتری» کارشناس مسئول مجتمع بندری امام خمینی که دو میلیون دلار، به عبارتی حدود 108 میلیارد تومان اختلاس کرد، منتشر شده است. فیلمی از «آرش اشتری» کارشناس مسئول مجتمع بندری امام خمینی که دو میلیون دلار، به عبارتی حدود 108 میلیارد تومان اختلاس کرد، منتشر شده است. بر اساس توضیحات جدید مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، «آرش اشتری» کارشناس دفترداری مجتمع بندری امام به عنوان...

فیلمی از «آرش اشتری» کارشناس مسئول مجتمع بندری امام خمینی که دو میلیون دلار، به عبارتی حدود 108 میلیارد تومان اختلاس کرد، منتشر شده است.

بر اساس توضیحات جدید مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، «آرش اشتری» کارشناس دفترداری مجتمع بندری امام به عنوان مسئول اختلاس دو میلیون دلاری اخیر از حساب‌های این بندر معرفی شده است.

روز شنبه «18 فروردین 1403»، مدیر کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان از کشف اختلاس یکی از کارکنان امور مالی مجتمع بندری امام و شناسایی فرد خاطی خبر داد.

علی‌اکبر صفایی، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در توضیحات خود عنوان کرده که «متخلف فردی به نام «آرش اشتری» کارشناس مسئول مالی یکی از ادارات مالی بنادر تابع بوده که شیادانه 108 میلیارد تومان را از کشور خارج کرده است. چند روز بعد، این اختلاس توسط مسوولان حراست کشف شد و اکنون وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه و دادستانی در حال ردیابی فرد مذکور هستند و برخورد قاطع با متخلف انجام خواهد شد.»

علی‌اکبر صفایی، مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی درباره اختلاس دو میلیون دلاری و نحوه خروج آن از اداره بندر امام اظهار داشت: «در ابتدا بابت این تخلف از مردم عزیز عذرخواهی می‌کنم و تمام تلاش ما و همچنین قوه قضایی این است که بتوانیم مبلغ را برگردانیم.»

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی گفت: «شخصی به نام «آرش اشتری» کارشناس واحد مالی یکی از بنادر تابعه استان خوزستان به شکل شیادانه 108 میلیارد تومان را جا‌به‌جا کرد که به سرعت با همکاری سپاه و اطلاعات کشف شد؛ درحال ردیابی هستیم و تلاش بر این است که این مبلغ برگردد.»

او افزوده است: «در اوایل فروردین‌ماه امسال واحد‌های ذی‌ربط اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان متوجه سوءاستفاده یکی از کارکنان امور مالی مجتمع بندری امام خمینی (ره) مبنی بر برداشت مبالغی از حساب سازمانی شده و بلافاصله با هماهنگی و اقدام به موقع مقام قضایی، تمامی اشخاص و افرادی که از طریق این فرد به حساب آن‌ها مبالغی واریز شده بود، مورد شناسایی و حساب آن‌ها مسدود شده و مبالغ بازگردانده خواهد شد.»

روزنامه «اعتماد» در این‌باره نوشت: «او همچنین وعده داده که هماهنگی‌های لازم با دستگاه‌های نظارتی و امنیتی استان برای دستگیری و «بازگرداندن» فرد متخلف که به خارج از کشور گریخته، همچنان ادامه دارد.

هرچند این وعده آقای مدیرعامل، چندان هم عملی نیست. چرا که متهم این پرونده، مدت‌هاست کشور را به مقصد کانادا - همان جایی که بهشت اختلاسگران نامیده می‌شود - ترک کرده و مطابق اطلاعات موجود، پول برداشتی هم به صورت بیت کوین در کیف پول ارز دیجیتال خود ذخیره کرده و به نوعی باید گفت بعید است دیگر نه از این فرد و نه از پول‌های اختلاس شده خبر تازه‌ای بیاید.

همچنین، پیش‌تر، بر اساس جزئیاتی که رسانه‌های رسمی از این اختلاس منتشر کرده‌اند، «ابوطالب گرایلو» مدیرکل بنادر استان خوزستان درباره این «اختلاس» گفته است: «اوایل فروردین امسال واحدهای ذی‌ربط اداره کل بنادر و دریانوردی استان خوزستان متوجه سوءاستفاده یکی از کارکنان امور مالی مجتمع مبنی بر برداشت مبالغی از حساب سازمانی می‌شوند و بلافاصله با هماهنگی و اقدام به موقع مقام قضایی، تمامی اشخاص و افرادی که از طریق این فرد به حساب آنها مبالغی واریز شده بود، مورد شناسایی قرار گرفتند و حساب آنها مسدود شد و مبالغ بازگردانده خواهد شد.»

او تصریح کرده: «در جریان این برداشت غیرقانونی که در ماه‌های پایانی سال گذشته انجام شده است، هماهنگی‌های لازم با دستگاه‌های نظارتی و امنیتی استان برای دستگیری و بازگرداندن فرد متخلف که به خارج از کشور گریخته، همچنان ادامه دارد.»

خبرگزاری «تسنیم» نیز در این مورد با لحن «امیدوارکننده‌ای» تاکید کرده که «فرد متخلف به عنوان مسوول حوزه پرداخت مجتمع بندری امام خمینی (ره) مبالغی را به حساب‌های ثالث واریز کرده، این مبلغ واریزی به حساب‌های ثالث تاکنون مشخص نیست. طبق اظهارات یکی از مدیران بندر امام مبلغ اعلام شده در برخی رسانه‌ها مورد تأیید نیست.»

منظور از مبلغ «اعلام‌شده» رقم 120 میلیارد تومان، معادل دو میلیون دلاری است که توسط یک کارمند امور مالی مجتمع بندری امام به‌طور غیرقانونی خارج شده است. اطلاعات حاکی از آن است که این کارمند با نام اختصاری «الف.‌الف» مسوول صدور چک در حسابداری مجتمع بندری امام بوده و رقمی معادل دو میلیون دلار را به صورت «ارز دیجیتال» برداشت و از کشور گریخته است. مقصد این فرد کشوری بوده که همکاری خاصی با ایران برای بازگرداندن متهمان مالی و اختلاس‌های کلان نکرده و نمی‌کند: کانادا!

خانواده این فرد پیش از این و در زمستان سال گذشته، به کانادا گریخته‌اند و خودش نیز با استفاده از فرصت به وجود آمده در تعطیلات نوروز به این کشور رفته است. این اختلاس باتوجه به اینکه «توکن» امور مالی حسابداری بندر امام خمینی در اختیار وی برای پرداخت‌های مالی به اشخاص حقیقی و حقوقی بوده است، صورت گرفته و با عدم حضور وی در پایان تعطیلات نوروزی در محل کارش، موضوع اختلاس و برداشت غیرقانونی وجوه از حساب‌های بندر برملا می‌شود!

همسر این فرد نیز با نام اختصاری «الف.‌ش» معرفی شده که وی نیز در یکی از مهم‌ترین شرکت‌های صنایع غذایی ایران در منطقه ویژه امام مشغول به کار بوده و سمت مدیریت هم داشته است. گفته می‌شود که خانم «الف.‌ش» در شرکتی متعلق به هلدینگ «الف» به عنوان مدیرعامل فعالیت می‌کرد. شرکتی که سال 87 یکی از بزرگ‌ترین قراردادهای سرمایه‌گذاری بخش‌خصوصی در بنادر کشور برای تولید و صادرات شکر را با سازمان بنادر و کشتیرانی امضاء کرده بود و در آخرین تحولات، برای پرداخت حقوق کارگران خود نیز به مشکل خورده است.

حالا ابهام‌های دیگری نیز در این باره مطرح است و افکار عمومی در انتظار است تا وزیر راه و شهرسازی به عنوان متولی این سازمان پاسخ آن‌ها را بدهد.

اول - شاید بگویید که مجتمع بندری امام آنقدر بزرگ است که ارقامی در سطح 100 میلیارد تومان در آن چندان دیده نمی‌شود. شاید اعداد فساد اقتصادی در ایران آنقدر بزرگ شده که حساسیت خاصی روی رقم در سطح 2 میلیون دلار برای آن دیده نمی‌شود. اما این ابهام وجود دارد که آرش اشتری از چه زمانی دست به چنین کاری زده که کسی خبری از آن نداشته است؟

مقصرین و سهل‌انگاران چنین اتفاقی که در یک سازمان دولتی عریض و طویل رخ داده که از بودجه بیت‌المال ارتزاق می‌کنند چه کسانی بوده‌اند؟ از ظواهر امر اینگونه برمی‌آید که این افراد برکنار نشده‌اند. چون اگر چنین اتفاقی رخ می‌داد قطعا جناب مدیرعامل در صحبت‌های دیروز خود به آن اشاره می‌کردند. چرا هیچ کس برکنار نشده و آیا با یک مصاحبه و یک عذرخواهی قرار است سر و ته قضیه هم آورده شود؟

دوم - درباره همسر متهم این پرونده یعنی خانم «آ.‌ش» (باز هم به دلیل محدودیت‌های موجود قادر به اعلام نام کامل وی نیستیم) چه اطلاعاتی وجود دارد و نقش وی در شکل‌گیری این اختلاس چیست؟ بنابر اطلاعات موجود، این خانم مدیر یکی از شرکت‌های زیرمجموعه هلدینگ «الف» و فعال در حوزه صنایع غذایی است که قرارداد‌های کلانی با بندر امام داشته است. آیا با نام بردن از این فرد، احتمال افشای تخلفات مالی دیگری نیز وجود دارد؟

سوم - گفته می‌شود که آرش اشتری تنها 6 ماه پیش به سمت یکی از حساس‌ترین جایگاه‌های شغلی در بندر امام منصوب شده است. کسانی که با شیوه استخدام در سازمان‌های دولتی آشنا هستند به خوبی می‌دانند که رسیدن به چنین پست‌های بالایی نیازمند عبور از چه کانال‌های نظارتی است. بنابراین ابهام موجود این است که حراست سازمان بنادر و دریانوردی چگونه وی را به عنوان مسوول صدور چک که مبالغ بالایی زیر دست او می‌آید؛ تایید کرده‌اند؟

چهارم - گزارش کمیسیون اصل 90 مجلس نشان می‌دهد که در یک فقره این سازمان مبلغ 20 میلیون دلار در قالب خرید‌های سازمان بازنشستگی به یکی از افراد نزدیک خود واگذار کرده و وی هم با دریافت تمامی این مبلغ از کشور متواری شده است (به نقل از علی خضریان، سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس، 27 اسفند 1399).

آقای خضریان همچنین مدعی شده که «حمله سایبری اواخر سال 99 به این سازمان عمدی و در راستای از بین بردن برخی مدارک و شواهد بوده و با هدف سرپوش گذاشتن بر سوء مدیریت‌ها و فساد‌های کلان مجموعه صورت گرفته و در بررسی اولیه خسارت این اتفاق هزار میلیارد تومان برآورد شده که رقم قابل تاملی است.» او همچنین مدعی تخلفات گسترده در واگذاری بنادر نفتی خلیج فارس، واگذاری محوطه‌های بندری و اسکله‌ها بدون مناقصه و چندین مورد دیگر شده است. سرنوشت این تخلفات در یکی از مهم‌ترین سازمان‌های زیرمجموعه وزارت راه و شهرسازی چه شده است؟

آرش اشتری متواری شده و به کانادا گریخته است.

هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

اولین تصاویر از «آرش اشتری» اختلاس‌گر بندر امام / عکس و ویدئو 2
اولین تصاویر از «آرش اشتری» اختلاس‌گر بندر امام / عکس و ویدئو 3