یک‌شنبه 4 آذر 1403

اولین دوره طرح ملی اعتلاء برگزار شد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
اولین دوره طرح ملی اعتلاء برگزار شد

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اولین دوره طرح ملی اعتلاء به منظور توان افزایی دستیاران آموزشی استان تهران با همکاری باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و معاونت امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور جهانبخش محبی نیا عضو کمیته ملی اساتید طرح اعتلاء و استاد برجسته داشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی کریمی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد...

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، اولین دوره طرح ملی اعتلاء به منظور توان افزایی دستیاران آموزشی استان تهران با همکاری باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان و معاونت امور مجلس و ارتباطات اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی و با حضور جهانبخش محبی نیا عضو کمیته ملی اساتید طرح اعتلاء و استاد برجسته داشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی کریمی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و معاون ارتباط با نهاد‌های دولتی و مهدی رمضانی معاون ارتباط بانهاد‌های غیردولتی دانشگاه آزاد اسلامی و جمع کثیری از دستیاران آموزشی برگزار شد.

در حاشیه این جلسه جهانبخش محبی نیا در پاسخ به این سوال که آینده دانشگاه آزاد اسلامی را با استفاده از ظرفیت دانشجویان ی به عنوان مدرس در دانشگاه و برگزاری دوره‌های طرح ملی اعتلاء چطور پیش بینی می‌کنید اظهار کرد: یکی از ایرادات و موانع موجود در جامعه علمی ما نگاه آکادمیک به جریان شناسی سیاسی و اجتماعی در تاریخ ایران و تاریخ معاصر است.

وی گفت: شناسه‌هایی که ما به عناوین و مفاهیم می‌دهیم بار تحقیقی، معرفتی، فلسفی و هنری و ریاضی ندارد.

وی افزود: طرح ملی اعتلاء که دانشگاه آزاد اسلامی آغاز کرده در قالب مباحث علمی است نه در قالب پروژه. این دوره‌ها باید بتواند فضایی را ایجاد نماید که ما بتوانیم مسائل جریان شناسی را با دیدگاه علم، فلسفه سیاسی، جامعه شناسی و علوم سیاسی و علوم بین رشته‌ای به روایت و گفتمان تبدیل کنیم که جامعه علمی و جامعه خارج از دانشگاه نظیر بازار، شهر‌ها و... بتوانند با نگاه این تجارب و گفتمان در فربه کردن جامعه ایران قدم‌هایی را بردارد.

محبی نیا در پایان افزود: اگر دانشجویان و اساتید در تعامل با یکدیگر بتوانند فضای ورود به فهم محققانه جریان شناسی سیاسی را پیش ببرند عوائد بسیاری نصیب دانشگاه آزاد اسلامی خواهد شد.

حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی کریمی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی و معاون ارتباط با نهاد‌های دولتی در دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: استفاده از دانشجویان ی به عنوان مدرس در همان رشته تخصصی که مشغول به تحصیل هستند نگاه خلاقانه‌ای است که دانشگاه آزاد اسلامی در پیش گرفته و ما نظیر آن را در سالیان گذشته نیز در حوزه‌های علمیه داشتیم که دانشجویان ترم بالایی مدرس دانشجویان در مقاطع تحصیلی پایین‌تر بودند.

وی اضافه کرد: تدریس، گفتگو و بحث گفتمان سازی در تدریس و ارائه مباحث طرح بسیار موفقی خواهد بود.

کریمی تصریح کرد: اگر ما بخواهیم براساس همین هدف پیش رویم باید از دانشجویان موثر و باسواد در این نشست هاو کارگروه‌ها استفاده نمائیم و آن‌ها را شناسایی وتوانمند نماییم.

کریمی برگزاری دوره‌های ملی اعتلا را علاوه بر آموزش روش‌های تحقیق و کلاس داری، معرفت سازی و آگاهی سازی دستیاران آموزشی مطرح نمود و گفت اگر دانشگاه پویا و فعال داشته باشیم دانشگاه تبدیل به شبکه فعالی می‌شود که ما در گام اول این شبکه پویا را در استان تهران خواهیم داشت.

مهدی رمضانی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات و معاون ارتباط با نهاد‌های غیردولتی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: دانشجویان و جوانان سرمایه آینده کشور و نظام هستند و تدریس دستیاران آموزشی در مقاطع کاردانی و کارشناسی در پیشرفت و ارتقاء آنان نقش موثری خواهد داشت و ما مفتخریم که این حرکت را در دانشگاه آزاد اسلامی آغاز نمودیم.

ایشان در ادامه گفت: در بیانیه گام دوم انقلاب جوان گرایی و استفاده از ظرفیت آن‌ها از مطالبات مقام معظم رهبری بود و اجراسازی طرح دستیاران آموزشی در دانشگاه آزاد اسلامی در راستای فرمایشات مقام معظم رهبری بوده است.

رمضانی هدف از برگزاری دوره‌های ملی اعتلا را استفاده از همه ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی نظیر دانشجویان، کارکنان و اساتید بیان کرد و گفت: این هم افزایی به اهداف عالی نظام جمهوری اسلامی قطعا کمک شایانی خواهد کرد.

علی اکبر حاجی زاده مدرس دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب نیز در این جلسه بیان کرد اگر بانک اطلاعاتی از مهارت‌های دانشجویان متقاضی با توجه به نیاز‌های دانشگاه ایجاد نماییم استفاده از ظرفیت دستیاران آموزشی در دانشگاه صد در صد نتیجه بخش خواهد بود.

وی پیشنهاد داد قبل از برگزاری دوره‌های ملی اعتلاء دانشجویان متقاضی تدریس را با برنامه‌هایی که قرار هست در این دوره‌ها اجرا شود آشنا کنیم. گفتنی است دوره‌های طرح ملی اعتلاء از امروز به مدت دو روز (شنبه و دوشنبه) در در نوبت صبح و بعدازظهر ویژه دانشجویان مقاطع ی در استان تهران برگزار می‌شود و در ماه‌های آتی نیز برگزاری این دوره‌ها مختص دانشجویان در سراسر کشور خواهد بود.