سه‌شنبه 6 آذر 1403

اویل پرایس: امنیت انرژی دنیا حالا در دست ایران است

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
اویل پرایس: امنیت انرژی دنیا حالا در دست ایران است

ایران به دنبال بالا گرفتن درگیری ها بین حماس و رژیم صهیونیستی به نقطه تمرکز دنیا تبدیل شده و می‌تواند تاثیر بزرگی بر امنیت عرضه جهانی نفت داشته باشد.

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از اویل پرایس، ایران به دنبال حمله غافلگیرکننده حماس به رژیم صهیونیستی تبدیل به نقطه تمرکز دنیا شده است.

در شرایطی که هرگونه جنگ در خاورمیانه تهدید جدی برای امنیت عرضه نفت دنیاست، تولیدکننده‌ای با اندازه ایران می‌تواند مشارکت عمیق‌تری در بازارهای جهانی نفت داشته باشد. بلافاصله بعد از خبر حمله حماس، گزارشاتی مبنی بر مداخله ایران منتشر شد. اما تهران این ادعا را رد کرده است. آمریکا و رژیم صهیونیستی هم اعلام کردند هیچ مدرکی مبنی بر مداخله ایران وجود ندارد. اما لیندسی گراهام، سناتور جمهوری‌خواه و جنگ‌طلب آمریکا هنوز هم خواستار بمباران پالایشگاه‌های ایران توسط آمریکاست.

این اقدام و اقدامات مشابه می‌تواند قیمت نفت را به راحتی به بیش از 100 دلار در هر بشکه برساند. یک سناریوی احتمالی دیگر این است که ایران نقش بسیار بزرگ‌تری در این درگیری داشته باشد که به خاطر نزدیکی این کشور به گذرگاه حیاتی تنگه هرمز بسیار مورد توجه قرار خواهد گرفت.

تنگه هرمز در آب‌های ایران یکی از بزرگترین گذرگاه‌های دنیاست. حجم نفتی که روزانه از این گذرگاه عبور می‌کند به حدود 17 میلیون بشکه می‌رسد یعنی برابر با حدود 17 درصد از تقاضای جهانی نفت طبق پیش‌بینی‌های انجام شده برای سال جاری میلادی. همچنین حدود 90 درصد از نفت خاورمیانه از طریق تنگه هرمز منتقل می‌شود.

دستیابی به نفت و گاز در حفاری‌های اکتشافی 2 میدان نفتی و گازی کشور پیش‌بینی افزایش قیمت نفت به بالای 90 دلار

افزایش درگیری‌ها بین تهران و غرب همواره تنگه هرمز را در سرخط خبرها قرار داده است. در صورت افزایش درگیری‌ها در خاورمیانه این احتمال وجود دارد که ایران تنگه هرمز را ببندد و آمریکا تلاش کند که آن را باز نگه دارد و این باعث درگیری مستقیم بین ایران و آمریکا خواهد شد که نتیجه خوبی ندارد.

قیمت نفت بلافاصله پس از اعلام حمله حماس به رژیم صهیونیستی و پاسخ این رژیم افزایش یافت. اما گزارش موسسه نفت آمریکا مبنی بر افزایش ذخایر نفتی این کشور شاخص‌های نفتی را پایین آورد.

اما خطر مختل شدن عرضه نفت هنوز از بین نرفته است. حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در این هفته گفت ممکن است جبهه‌های جدیدی در جنگ باز شود. این اظهارات حاکی از احتمال شدت گرفتن جنگ در خاورمیانه است.

در همین زمان، رئیس جمهور ایران در حال گفتگو با ولیعهد عربستان است که تلاش می‌کند تنش‌ها را کاهش دهد. ابراهیم رئیسی تاکید دارد ایران و عربستان هر دو باید از ملت مسلمان فلسطین در این برهه حساس دفاع کنند. عربستان که اخیراً بر روی قراردادی برای ایجاد روابط دیپلماتیک با رژیم صهیونیستی کار می‌کرد، هنوز از هیچ طرفی حمایت نکرده است.

آمریکا از طرف دیگر مانع انتقال 6 میلیارد پول ایران شده که می‌تواند تهران را عصبانی کند. و این می‌تواند اولین قدم برای افزایش درگیری‌ها باشد. حتی آژانس بین‌المللی انرژی هم طی بیانیه‌ای اعلام کرده این جنگ تاثیر مستقیمی بر بازارهای نفت می‌گذارد.

آژانس بین المللی انرژی در سال گذشته میلادی به همراه آمریکا حجم عظیمی از ذخایر نفت خود را آزاد کردند تا مانع افزایش قیمت نفت شوند.

مداخله ایران در این جنگ بین رژیم صهیونیستی و حماس می‌تواند تاثیر بزرگی بر امنیت عرضه جهانی نفت داشته باشد. به همین دلیل است که بسیاری تلاش می‌کنند از طریق دیپلماتیک آتش این جنگ را قبل از برافروخته‌تر شدن خاموش کنند.