اکنون زمان اجرا نیست
دنیای اقتصاد: اصرار مجلس به ابلاغ قانون حجاب تا آخر ماه جاری این روزها انتقادات بسیاری را برانگیخته است. منتقدان تنها به یک طیف سیاسی خاص تعلق ندارند؛ حالا دیگر حتی برخی از اصولگرایان هم خواستار عدم ابلاغ این قانون یا اصلاح مفادی از آن هستند. انتقادها به لایحه عفاف و حجاب هر چند از زمان نگارش آن از سوی قوای سهگانه آغاز شد، اما اعلام رئیس مجلس مبنی بر اینکه تا 23 آذرماه این قانون را...
مسعود پزشکیان، رئیسجمهوری روز 12آذر در دومین گفتوگوی تلویزیونی خود با مردم، به صراحت اعلام کرد که اجرای این قانون به این سادگی نیست و دولت آمادگی اجرای چنین قانونی را ندارد. با این حال محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس تاکنون دو بار دیگر پس از سخنان رئیسجمهور اعلام کرده است که مجلس به زودی قانون عفاف و حجاب را با توجه به قانون بودن آن ابلاغ خواهد کرد، اما دولت میتواند برای اصلاح آن لایحه بدهد. راهحلی که به نظر میرسد تنها چاره کار برای دولت باشد. همچنانکه روز گذشته فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت نیز با بیان اینکه دولت به عنوان قوه مجریه وظیفه دارد قوانین را اجرا کند، گفت: دولت در خصوص این قانون در اجرا ملاحظه دارد و در حال پیگیری برای این ملاحظات است. به هرحال با قوت گرفتن ابلاغ این قانون، حالا منتقدان آن از هر طیفی خواستار عدم ابلاغ و اجرای آن هستند. شرایط کشور و بحران منطقه یکی از دلایل اصلی مخالفت با ابلاغ این قانون است.
درهمین راستا روز گذشته عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جمع خبرنگاران با انتقاد از برخی مواد قانون عفاف و حجاب گفت: میگویند اگر رانندهای، مکشفهای را سوار کرد، باید تذکر بدهد. اگر تذکر نداد، آن راننده هم جریمه شود. راننده چه گناهی کرده است؟ او ارتزاقش با رانندگی است. به گزارش خبرآنلاین، وی گفت: اینگونه اشکالات را من دیدهام. اینها اشکالات واردی است که باید اصلاح شود. ازسوی دیگر محسن رفیقدوست، نخستین وزیر سپاه ایران در گفتوگو با خبرآنلاین، با بیان اینکه مهمترین مساله در نظام ما، مسائل اقتصادی و معیشتی مردم است و هیچ عامل دیگری نباید آن را تحت تاثیر خود قرار دهد، گفت: زمان برای اجرای این قانون مناسب نیست، مساله حجاب با ضرب و جبر و جریمه درست نخواهد شد.
پیشنهاد لایحه سه فوریتی از سوی دولت
در واکنشی دیگر مجید نصیرپور، نایب رئیس فراکسیون مستقلین مجلس با بیان اینکه طبیعتا قانون باید اجرا شود، گفت: هیچ مجلسی در هیچ کجای دنیا قانون را برای اجرا نشدن تصویب نمیکند. وی با بیان اینکه از ماده یک تا 40 به بعد قانون موادی است که اجرای آنها میتواند تنش اجتماعی ایجاد کند، گفت: در این شرایط کشور، هیچگونه تنش اجتماعی به نفع دولت و حاکمیت و کشور نیست. وی افزود: در قانون خیلی از قوه قهریه استفاده شده است. ما الان در کشور دچار تغییرات فرهنگی شدهایم و هیچ کدام از دولتها برنامهای برای تغییرات فرهنگی نداشتند. به قول شهید حاج قاسم سلیمانی دخترانی که امروز به عنوان مظاهر بد حجابی و بیحجابی معرفی میشوند دختران خود ما هستند. به گزارش خبرآنلاین، وی گفت: اگر احیانا ما اقدامی کنیم که مقاومتی شکل بگیرد طبیعتا برای کشور هزینه خواهد داشت و این به مصلحت کشور نیست. من امیدوار هستم که هم مجلس، هم دولت و هم دستگاههای اجرایی که مجری این قانون هستند سعهصدر لازم را داشته باشند و کاری نکنیم که با مردم به تقابل بیفتیم. نصیرپور در ادامه به دولت پیشنهاد کرد بعد از اینکه قانون ابلاغ شد یک لایحه دوفوریتی یا سه فوریتی برای اصلاح قانون ارائه کند.
هشدار در مورد شرایط منطقه
درهمین حال فریدون عباسی، رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی و نماینده سابق مجلس در گفتوگو با «ایسنا» تصریح کرد: اکنون زمان پرداختن به مسائل اجتماعی نیست. وی با بیان اینکه مردم از موضوع فیلترینگ ناراحت هستند، گفت: حل این موضوع یک اراده میخواهد. وی افزود: امروز مساله فقط فیلترینگ نیست. مردم در مباحث اقتصادی نیز ناراحت هستند. دیگر امروز جای دعوا بر سر اینکه ظریف در دولت است یا عارف در دولت است، نیست. عباسی با اشاره به مهمترین اولویت کشور باتوجه به تحولات اخیر در منطقه، گفت: حرکتی که در سطح منطقه شروع شده، همان برنامه دشمن برای بیدولتسازی منطقه است.
دشمنان انقلاب اسلامی و دشمنان ایران در افغانستان کار خود را انجام دادهاند و نفوذ خود را دارند، اما در سوریه و عراق در راستای تامین امنیت خود، توانستیم جلوی اهداف دشمن را بگیریم. زمانی که کشورهای همسایه ما ناامن شوند، این ناامنی به ما نیز سرایت خواهد کرد. وی افزود: در این شرایط منطقه، ما باید در وهله اول از نظر مدیریتی در کشور انسجام داشته باشیم. به عبارت دیگر باید بین سه قوه ما همدلی و همراهی بوده و انسجام مدیریت وجود داشته باشد.