ایجاد تختهای نقاهتگاهی در سراسر کشور توسط ارتش
رئیس اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش با اشاره به ایجاد تختهای نقاهتگاهی در کشور گفت: در برخی از استانهای از بیمارستانهای ارتش برای درمان بیماران غیرکرونایی استفاده میشود.
امیر بهزاد موذنی (رئیس اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش) در گفتگو با ایلنا، درباره فعالیتهای ارتش جمهوری اسلامی گفت: ارتش جمهوری اسلامی ایران به ویژه نیروی زمینی از همان روزهای اول شیوع بیماری کرونا در کشور به صورت فعالانه با در اختیار گذاشتن بیمارستانهای ثابت خود برای درمان بیماران کرونایی در اختیار وزارت بهداشت، وارد عمل شد.
وی ادامه داد: ضدعفونی کردن معابر، غربالگری و رفع آلودگی معابر عمومی نیز از دیگر اقدامات ارتش در بحث کرونا بوده است. همچنین ارتش براساس نیازمندی استانها اقدام به ایجاد نقاهتگاههایی برای نگهداری بیماران پس از درمان کرده است.
رئیس اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش خاطرنشان کرد: بعد از دستور مقام معظم رهبری مبنی بر برخورد بیولوژیک با این رویه، رزمایشی از سوی ستاد کل نیروهای مسلح برگزار شد که بخشی از این رزمایش ایجاد نقاهتگاه هزار تختی در تهران بود که توسط ارتش جمهوری اسلامی در ظرف مدت 48 این نقاهتگاه در تهران ایجاد شد و از زمان ابلاغ ایجاد این نقاهتگاه در 4 فروردین ماه این نقاهتگاه در 6 فروردین ماه با حضور فرمانده ارتش، دکتر حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، دکتر زالی رییس ستاد مقابله با کرونا در تهران افتتاح شد.
امیر موذنی تصریح کرد: بیش از 6 هزار تخت نقاهتگاهی توسط ارتش نیروی زمینی در دیگر نقاط کشور برپاه شده است. همچنین نیروهای ارتش در بیش از 300 نقطه در اقصی نقاط ایران در خصوص بحث غربالگری برای بیماریابی و جداسازی بیماران فعالیت داشته است. در ورودی اکثر شهرها نیز جداسازی و ضدعفونی کردن خودروها و ماشین ها توسط نیروی زمینی ارتش انجام شده است.
وی با اشاره به ایجاد بیمارستان صحرایی توسط ارتش گفت: در دو شهر هدف قم و رشت به صورت ویژه هر روز شهر توسط نیروهای ارتش ضدعفونی میشود. به غیر از تهران به درخواست استان قم با توجه به شیوع گسترده بیماری در این استان در تاریخ 14 اسفندماه در قم یک بیمارستان صحرایی 50 تختخوابی احداث شد و با توجه به رزمایشی که برگزار شد 300 تخت نقاهتگاهی نیز به این بیمارستان صحرایی اضافه شده است.
رئیس اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش با اشاره به انجام فعالیتهای تحقیقاتی برای تولید دستگاههای ضدعفونیکننده یادآور شد: ماسک، لباسهای حفاظت فردی، ضدعفونیکننده دست و ضدعفونیکننده سطوح نیز در یگانهای ارتش تولید شده است. همچنین فعالیتهای تحقیقاتی برای تشخیص بیماری کرونا در ارتش جمهوری اسلامی در حال انجام است.
امیر موذنی در پاسخ به این سوال که آیا ارتش از ظرفیتهای درمانی خود برای درمان بیماران غیرکرونایی نیز استفاده میکند، خاطرنشان کرد: نیروی زمینی ارتش 24 بیمارستان از 26 بیمارستانی که در سراسر کشور دارد را به صورت مستقیم و یا غیرمستقیم در اختیار وزارت بهداشت قرار داده است. همچنین در برخی از شهرها مانند گرگان، بخشی از شهر مشهد، تبریز از بیمارستانهای ارتش برای درمان بیماران غیرکرونایی استفاده میشود تا بیمارستانهای دانشگاهی وابسته به وزارت بهداشت بتوانند به بیماران کرونایی خدمات ارائه دهند. البته در تمام بیمارستانهای ارتش بیماران نیروهای مسلح و بازنشستگان ارتش و نیروهای مسلح پذیرش میشوند و تمام تختهای بیمارستانهای ارتش با هماهنگی دانشگاه هر استانی نیز میتواند در اختیار بیماران کرونایی قرار بگیرد که در اکثر استانها بیمارستانهای ما نیز درگیر این موضوع هستند.
وی با اشاره به غربالگری نیروهای مرزی توسط ارتش جمهوری اسلامی ادامه داد: عملیات غربالگری و بیماریابی در پادگانها تحت نظارت ارتش جمهوری اسلامی در حال انجام است. خوشبختانه باتوجه به اینکه از اواسط بهمن ماه دستورات پیشگیری در خصوص فاز دوم آنفولانزا صادر شده بود خوشبختانه هیچ اپیدمی در پادگانهای ارتش اتفاق نیفتاده است.
رئیس اداره بهداشت و درمان نیروی زمینی ارتش درباره آمادگی ارتش برای ایجاد بیمارستانهای صحرایی گفت: همانطور که امیر فرماندهی نیروی ارتش جمهوری اسلامی هم اعلام کرده است ما تا 15 هزار تخت توان افزایش تختهای نقاهتگاهی را داریم و در هر نقطهای که وزارت بهداشت تمایل داشته باشد میتوانیم بیمارستان صحرایی برپا کنیم.
لینک کوتاه: asriran.com/0031YG