ایجاد 25 هزار شغل در 32 عرصه اقتصاد مقاومتی / 28 هزار صندوق قرضالحسنه مردمی تشکیل شد
احسان فرهی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد طرحهای اشتغالزای بسیج سازندگی اظهار داشت: امسال 25 هزار اشتغال در 32 عرصه اقتصاد مقاومتی مانند پرورش گیاهان دارویی، صنایع تبدیلی، صنایع دستی، پرورش دام سبک و سنگین، زنبورداری، گلخانه و گردشگری ایجاد شده است.
وی افزود: در راستای ایجاد اشتغال در مناطق روستایی صندوق های قرضالحسنه مردمی با منابع خود مردم به تعداد 28 هزار صندوق در کشور ایجاد شده است که بسیج فقط به وسیله 1200 نفر از تسهیلگران به مردم روستا آموزش روش ایجاد و اداره صندوقهای قرضالحسنه را به صورت رایگان ارائه میکند.
دبیر کارگروه محرومیتزدایی بسیج سازندگی اظهار داشت: برای ایجاد اشتغال تفاهمنامه برای احیای هزار کارگاه کوچک امضا شده است و 1.3 میلیون نفر از روستاییان در 28 هزار صندوق قرضالحسنه مردمی عضو هستند که سال گذشته در مجموع 1250 میلیارد تومان تسهیلات قرضالحسنه به حدود 25 هزار نفر از این اعضا پرداخت شده است.
فرهی گفت: عمده وامهای صندوقها برای اشتغالزایی بوده و به هر نفر به طور میانگین 50 میلیون تومان وام قرضالحسنه پرداخت شده که همه این منابع 1250 هزار میلیارد تومانی آورده مردم بوده است.
وی ادامه داد: خود بسیج سازندگی هم سه هزار میلیارد تومان برای آموزش تسهیلگران و حقوق آنها به تعداد 1200 نفر هزینه کرده است که این افراد فقط برای آموزش شیوه تشکیل صندوق و اداره آن به روستاییان کمک میکنند.
دبیر کارگروه محرومیتزدایی بسیج سازندگی در مورد اینکه چه مقدار از این تسهیلات عقب افتاده است، عنوان کرد: چون اعضای صندوق کاملاً همدیگر را میشناسند و در هر گروه فردی که وام میگیرد، سایر اعضای گروه ضامن او میشوند، بنابراین هیچ گونه عقبماندگی در پرداخت اقساط وجود ندارد و این صندوقها کاملاً مردمی است مانند صندوقهای قرضالحسنه خانوادگی عمل میکنند.
فرهی گفت: خود مردم این صندوقهای قرضالحسنه را اداره می کنند به هیچ وجه تصدیگری در آن وجود ندارد فقط تسهیلگران بسیج به مردم آموزش میدهند. هیچیک از اعضای بسیج عضو صندوقها نیستند و خود مردم پول میآورند و از تسهیلات آن استفاده میکنند.
* ایجاد 29 هزار فرصت شغلی با تسهیلات صندوقهای مردمی
به گفته وی، پارسال 29 هزار فرصت شغلی جدید از محل تسهیلات قرضالحسنه ایجاد شد. برای هر نفر حدود 100 میلیون تومان پرداخت میشود و کسانی که توان ایجاد یک شغل دارند تا سقف 100 میلیون از وام بسیج خارج از صندوقهای قرضالحسنه و از محل تبصره 16 قانون بودجه دریافت میکنند.
دبیر کارگروه محرومیتزدایی بسیج سازندگی گفت: پارسال 1250 میلیارد تومان تسهیلات اشتغالزایی از محل منابع تبصره 16 قانون بودجه به صورت قرضالحسنه و با نرخ 4 درصد پرداخت شد که توانست 29 هزار فرصت شغلی ایجاد کند.
* منابع تبصره 16 بودجه به تازگی ابلاغ شد
فرهی اظهار داشت: امسال منابع تبصره 16 قانون بودجه از یک هفته قبل به تازگی ابلاغ شده و در حال حاضر 33 هزار نفر در نوبت دریافت تسهیلات بانکی قرار دارند که به بانکها معرفی شدند. امسال خود دولت دیر ابلاغ کرد و امیدواریم بانکهای عامل شامل بانک سپه، ملت، صادرات، تجارت و ملی با متقاضیان کمال همکاری داشته باشند.
وی افزود: امسال در قالب جداول توافق شده با استانداریها ذیل تبصره 16 قانون بودجه 12 هزار میلیارد تومان باید پرداخت شود که البته 4 ماه بیشتر به آخر سال باقی نمانده و پیشبینی میشود، همه این رقم محقق نشود.
دبیر کارگروه محرومیتزدایی بسیج سازندگی گفت: بازپرداخت تسهیلات قرضالحسنه 60 ماهه و سقف این تسهیلات برای هر نفر 150 میلیون تومان خواهد بود. یعنی به ازای هر یک نفر بیمه شده تأمین اجتماعی تا سقف 150 میلیون تومان پرداخت میشود و کل منابع این تبصره 12 هزار میلیارد تومان است گرچه تلاش میکنیم همه این رقم محقق شود، اما چون دیر ابلاغ شده است، اگر 10 هزار میلیارد تومان هم محقق شود باز هم گام مهمی برداشته میشود.
به گفته فرهی، در حال حاضر 33 پرونده برای دریافت وام را به بانکها معرفی کردهایم. پیشبینی میکنیم، اگر بانکها همکاری کنند، امسال 150 هزار فرصت شغلی ایجاد شود.
وی افزود: متقاضیان برای دریافت تسهیلات سازمان بسیج سازندگی میتوانند به سامانه ایبیوام مراجعه کنند و از طریق اینترنت موبایل هم میتوانند وارد شوند یا از کافینتها که در سراسر کشور وجود دارد، اقدام کنند.
* ایجاد 7 دهکده اقتصاد مقاومتی در 7 استان
دبیر کارگروه محرومیتزدایی بسیج سازندگی اظهار داشت: هفت دهکده اقتصاد مقاومتی در کشور به صورت آزمایشی در هفت استان ایجاد کردهایم که مردم میتوانند به این دهکدهها مراجعه کنند در آنجا هم آموزش میبینند و هم از محصولات تولید شده روستا خریداری کنند. در برخی از این دهکدهها به صورت توریستی پرورش ماهی و همچنین عرضه گوشت، لبنیات و صنایع دستی و حتی آلاچیقهای تفریحی در نظر گرفته شده است. این دهکدهها در استانهای سمنان، مازندران، قم، کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه، اصفهان و فارس واقع شدهاند. اخیراً هم در استان قزوین راه اندازی شده و در آن به آموزش اشتغال و عرضه محصولات میپردازند.
فرهی گفت: در تفاهمنامهای که با سازمان فنی و حرفهای بستهایم مربیان مهارت در این دهکدهها حضور دارند. در این زمینه 64 مربی تخصصی در استانها دارم و در هر شهرستان دو نفر تسهیلگر برای آموزش اشتغال به متقاضیان در نظر گرفته شده است.
انتهای پیام /