یک‌شنبه 30 دی 1403

ایروانی: سیاست ایران در قبال بحران یمن شفاف و پایدار است

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع
ایروانی: سیاست ایران در قبال بحران یمن شفاف و پایدار است

امیرسعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم ایران نزد سازمان ملل متحد در نامه ای به شورای امنیت اتهامات آمریکا علیه در خصوص همکاری با یمن و انصارالله را شدیدا رد کرد.

به گزارش تسنیم، امیر سعید ایروانی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در نامه‌ای به شورای امنیت، ادعاهای آمریکا در خصوص همکاری نظامی ایران با یمن را پوششی برای اقدامات تجاوزکارانه جاری این کشور علیه حاکمیت و تمامیت ارضی یمن دانست.

متن نامه ایران به شرح زیر است:

مکاتبه حاضر متعاقب نشست مورخ 8 ژوئیه 2024 شورای امنیت سازمان ملل متحد تحت عنوان «وضعیت در خاورمیانه» نوشته شده است. در این نشست که دستور کار اصلی آن تصویب قطعنامه تمدید مأموریت توافق‌نامه حدیده بود، نماینده ایالات متحده آمریکا ضمن انحراف از دستور کار مزبور، بار دیگر از شورای امنیت سوء استفاده کرد تا اتهامات بی‌اساسی علیه جمهوری اسلامی ایران در خصوص وضعیت یمن ایراد نماید. جمهوری اسلامی ایران بار دیگر این اتهامات بی‌اساس را به طور قاطع و شدیداً رد می‌کند. ایران چنین اتهاماتی را صرفاً به‌عنوان بخشی از دستور کار سیاسی ایالات متحده آمریکا می‌داند که هدف از آن، لاپوشانی و مشروعیت‌بخشی به اقدامات تجاوزکارانه جاری این کشور علیه حاکمیت و تمامیت ارضی یمن است. علاوه بر این، اکنون بیش از هر زمان دیگری مشخص است که ایالات متحده آمریکا در پی اعمال فشار بر کارشناسان سازمان ملل است تا استقلال مأموریت آن‌ها را به خطر بیندازد.

این رویکرد مخرب ایالات متحده آمریکا موجب شده اعتبار شورای امنیت و گزارش‌های کارشناسان سازمان ملل که باید بی‌طرف و غیرسیاسی باشند تضعیف گردد. جمهوری اسلامی ایران در مناسبت‌های متعدد، از جمله در نامه مورخ 19 ژوئن 2024، به وضوح بیان داشته که در فعالیت‌هایی که مغایر با قطعنامه‌های مربوطه شورای امنیت باشد، دخیل نبوده است.

سیاست ایران در قبال بحران یمن شفاف و پایدار است. ایران از حل صلح‌آمیز بحران یمن از طریق کانال‌های دیپلماتیک حمایت می‌کند و بر تعهد خود به امنیت دریایی و آزادی ناوبری تأکید دارد. با این حال، واقعیت این است که ایالات متحده و شرکایش با ارتکاب اعمال تجاوزکارانه علیه حاکمیت و تمامیت ارضی یمن، مسئول نقض آشکار حقوق بین‌الملل، منشور سازمان ملل و قطعنامه‌های شورای امنیت هستند.

ایالات متحده آمریکا نمی‌تواند با متهم کردن دیگر کشورهای دارای حاکمیت مستقل، مسئولیت خود را در قبال چنین نقض‌های فاحشی انکار نماید.