یک‌شنبه 27 آبان 1403

این همه عصبانیت و تعابیر کنایه‌آمیز سخنگوی شورای نگهبان علیه مجلس بخاطر چیست؟ / اصلاح قانون انتخابات اتفاق عجیب و غریبی نیست

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
این همه عصبانیت و تعابیر کنایه‌آمیز سخنگوی شورای نگهبان علیه مجلس بخاطر چیست؟ / اصلاح قانون انتخابات اتفاق عجیب و غریبی نیست

ایلنا نوشت: رئیس فراکسیون شفاف‌سازی مجلس با غیر متعارف خواندن سخنان کدخدایی سخنگوی شورای نگهبان درباره طرح دوفوریتی اصلاح قانون انتخابات، گفت: اینکه طرحی در مرحله تصویب فوریت باشد و یکی از اعضای شورای نگهبان با برخی تعابیر کنایه‌آمیز و استهزاکننده واکنش نشان دهد، خیلی عجیب است.

محمود صادقی نماینده مجلس، درباره الحاق یک تبصره به قانون انتخابات و موضع‌گیری سخنگوی شورای نگهبان، گفت: در حال حاضر دو فوریت این طرح تصویب شده است و هنوز وارد اصل و بررسی آن نشده‌ایم؛ واکنش آقای کدخدایی هم مثل دیگر کارهای ایشان غیرمتعارف است، وقتی فقط فوریت یک طرح تصویب شده و هنوز اصل آن مورد بررسی قرار نگرفته است، اینگونه اظهارنظر کردن با شأن شورای نگهبان خیلی منافات دارد.

وی با تاکید بر اینکه شورای نگهبان باید حافظ شرع و قانون اساسی باشد و اعضای آن صرفا در این چارچوب اظهارنظر کنند، گفت: اینکه طرحی در مرحله تصویب فوریت باشد و یکی از اعضای شورای نگهبان با برخی تعابیر کنایه‌آمیز و استهزاکننده واکنش نشان دهد، خیلی عجیب است.

رئیس فراکسیون شفاف‌سازی مجلس درباره اینکه آیا این واکنش نشان از رد طرح توسط شورای نگهبان دارد، گفت: این موضوع نظر شخصی یک عضو شورای نگهبان بوده، شأن شورا بالاتر از این است که تابع نظر یک فرد باشد؛ شورای نگهبان باید اعلام کند که طرح با کجای شرع و قانون اساسی مغایرت دارد.

وی با اشاره به مفاد طرح گفت: مفاد این طرح دوفوریتی بر این تاکید دارد که نمایندگان این حق را داشته باشند تا علیه کسانی که گزارش خلاف واقع داده‌اند، طرح شکایت کنند و در صورت اثبات خلاف واقع بودن گزارش افراد، آنها مجازات شوند؛ این با هیچ اصلی از قانون اساسی نه تنها مغایرت ندارد بلکه مطابقت هم دارد؛ هیچ مغایرتی هم با شرع ندارد.

نماینده تهران درباره علت واکنش تند سخنگوی شورای نگهبان گفت: واکنش او بیشتر سیاسی و نه حقوقی است.

الحاق یک تبصره به قانون انتخابات ربطی به نظارت استصوابی ندارد

یک نماینده دیگر مجلس نیز تاکید کرد: الحاق یک تبصره به قانون انتخابات ربطی به نظارت استصوابی ندارد و ما فقط یک خلاء قانونی را مورد بررسی قرار دادیم.

غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی، درباره الحاق یک تبصره به قانون انتخابات و واکنش برخی از شخصیت‌های سیاسی در مخالفت با این الحاق، گفت: متاسفانه متوجه این همه عکس‌العمل از سوی برخی از حقوقدانان‌های شورای نگهبان نمی‌شوم. اتفاق عجیب و غریبی نیفتاده است، اصلاح قانون انتخابات در دستور کار ما بود قرار بود اول یا آخر کار مجلس به این موضوع رسیدگی کنیم.

نماینده مردم رشت ادامه داد: این‌که در حال حاضر بگوییم باتوجه به شیوع کرونا هیچ کار دیگری نباید انجام دهیم، یک اشتباه استراتژیک است. این بیماری دیر یا زود به لطف خدا تمام می‌شود؛ چراکه این همه انسان‌ها با ادیان مختلف دعا می‌کنند و پزشکان، لابراتوارها و آزمایشگاه‌ها در تلاش هستند تا واکسن کووید 19 را پیدا کنند بنابراین نمی‌توانیم بگوییم که این اقدامات بی‌نتیجه خواهد ماند.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با بیان این‌که اصلاح قانون انتخابات یکی از کارهای مجلس بود، عنوان کرد: اتفاقا چقدر خوب می‌شد شورای نگهبان از این طرح استقبال می‌کرد، چرا؟ چون امروز از بیرون یک عده همجمه می‌آورند که گزارشی به شورای نگهبان دادیم اما این شورا استقبال نکرد، از سوی دیگر شورا می‌گوید قانونی وجود دارد که تا مستندات نفرستید اقدامی صورت نمی‌گیرد چراکه آن کاندید می‌تواند شکایت کند، بنابراین وجود چنین قانونی به نفع شورای نگهبان است.

وی خاطرنشان کرد: در شرع، دین و اخلاق اجتماعی ما آمده است که بدون سند و مدرک درباره کسی صحبت نکنیم، واقعا متوجه نمی‌شوم این همه عصبانیت و بازخورد منفی در خصوص الحاق یک تبصره به قانون انتخابات برای چیست؟ چه اتفاق عجیب و غریبی افتاده است؟ ما گفتیم اگر کسی گزارش می‌دهد گزارشش باید مستند باشد، این حرف تازه‌ای نیست.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی افزود: می‌گوییم کاری نکنیم که عده‌ای بر پایه دروغ، تخریب و حذف رقیب بیایند صحبت‌هایی را انجام دهند، می‌گوییم این حق باید برای آن فرد محفوظ باشد که بتواند از خودش دفاع و در محاکم قضایی شکایت کند آیا این اشکال دارد؟

وی ادامه داد: ادعا می‌کنیم پیشرفته‌ترین قانون اساسی را داریم، خب اگر چنین ادعایی داریم باید واقعا قانونی پیشرفته داشته باشیم؛ امروز یک عده در بیرون ادعا می‌کنند و می‌گویند بر اساس گزارشات کذب و غیرواقع ردصلاحیت شدیم. چه خوب شورای نگهبان بگوید من ممنونم که چنین قانونی تصویب شد تا اگر کسی ادعایی دارد، برود شکایت کند.

نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: مباحث امروز بحث‌های حقوقی است نه بحث‌های شخصی، گروهی و جناحی؛ نباید بگذاریم چنین قانونی به صحبت‌های روزمره ختم شود.

جعفرزاده گفت: از اعضای شورای نگهبان خواهش می‌کنم با توجه به این که ریش و قیچی دستشان است، شأن این شورا را حفظ کنند؛ واقعا مصاحبه‌های توهین‌آمیز و پرخاشگری برای چیست؟ این کار باعث می‌شود رسانه‌های آن طرف آبی بگویند آقای الف فلان چیز را گفت آقای ب فلان جواب را داد، در صورتی که ما می‌گوییم همه چیز بر اساس قانون باشد.

وی ادامه داد: عقلا ورود کنند و شورای نگهبان هر چیزی را جواب ندهد. هیچ کسی در این کشور به شورای نگهبان توهین نکرده و نمی‌کند حفظ جایگاه این شورا برای کشور واجب است، بنابراین واقعا صلاح نمی‌دانم این روحیه پرخاشگری در آن وجود داشته باشد؛ امروز مشاهده می‌کنیم با کوچکترین چیزی صدای شورای نگهبان در می‌آید و در مقابل آن جبهه‌گیری می‌کند.

وی تاکید کرد: الحاق یک تبصره به قانون انتخابات هیچ اشکالی بر نظارت استصوابی وارد نمی‌کند و داستان این است که تدبیری کنیم تا افراد برای حذف رقبا گزارشات جعلی ندهند، که این کار خیلی پیچیده نیست.

2727

کد خبر 1379350
این همه عصبانیت و تعابیر کنایه‌آمیز سخنگوی شورای نگهبان علیه مجلس بخاطر چیست؟ / اصلاح قانون انتخابات اتفاق عجیب و غریبی نیست 2